18
DenderCharleroi
Michiel Allaerts
Dender Football Complex

Dender boekt deugddoende driepunter tegen onmondig Charleroi na vroege owngoal van doelman Koné

za 5 oktober 2024 22:39
  1. 5' - Geel - Karol Fila
  2. 11' - Geel - Jeremy Petris
  3. 13' - Own goal - Mohamed Koné (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 10 - 05/10/24 - 20:45
13'
Mohamed Koné
13'
1 - 0

Na een 1 op 9 heeft Dender weer aangeknoopt met de overwinning. Tegen Charleroi had het genoeg aan een vroege en ongelukkige owngoal van bezoekende doelman Koné. De creatief onmondige Zebra's konden nadien nooit écht een vuist maken. Met een driepunter op zak springt Dender zo plots weer de top 5 binnen.

Dender - Charleroi in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Charleroi verzamelt na de vroege tegengoal doelpogingen tegen een defensief ingesteld Dender, maar veel concreet gevaar zit daar niet bij. Tot Ousou een kwartier voor het einde op een corner uitpakt met een gevaarlijke kopbal, maar Verrips voorkomt de gelijkmaker met een uitstekende reflex.
  2. Man van de match
    Michael Verrips had een pak meer werk dan zijn collega aan de overkant, maar liet zich op geen enkel foutje betrappen. De Dender-doelman stapelde de reddingen op en pakte zo zijn tweede clean sheet van het seizoen. Zijn eerste dateerde al van de openingsspeeldag.
  3. Opvallend
    Charleroi wacht nu al ruim twee maanden op een uitzege. Het kon buitenshuis nog maar één van zijn vijf wedstrijden winnen en dat is al geleden van drie augustus. Toen pakte Charleroi de volle buit bij STVV. Daarna verloor het op bezoek bij Union en KV Mechelen, pakte het een punt op Anderlecht en ging het nu dus ook bij Dender onderuit.

Charleroi kan tij niet keren na ongelukkige owngoal

Dender wou zich herpakken na een magere 1 op 9 en Zorgane stak de thuisploeg na nog geen kwartier al ongewild een handje toe.

Met een ziekenhuisbal dwong hij Petris achteraan in de fout en op de daaropvolgende vrije trap sloeg Dender meteen toe. De knappe trap van Hens spatte uiteen op de lat, maar via de ongelukkige Koné ging de bal alsnog in doel.

Charleroi raakte in de jacht op de gelijkmaker amper aan doelrijpe kansen. Dender raakte niet onder de indruk van afgeweken schoten van Guiagon en Petris en een flauwe poging van Heymans was niet meer dan een opwarmertje voor Verrips.

Met de rust in zicht zat er plots veel meer kracht achter toen Heymans vanuit een scherpe hoek uithaalde, Verrips kreeg de bal snoeihard in zijn gezicht en zorgde zo voor een onorthodoxe redding. Ook in de extra tijd moest de doelman zich nog eens tonen op een schot van Bernier.

Verrips houdt Ousou van de gelijkmaker

Dender zorgde voor de eerste dreiging na de rust toen Koné zich moest tonen op een schot van Fila, maar daarna was het toch vooral Charleroi dat het balbezit opeiste. Veel concreet doelgevaar kwam daar niet uit voort: Verrips werd enkel getest op een flauwe vrije trap van Anderlecht-huurling Flips en lage knal van Kyei.

Charleroi bleef de druk wel opvoeren en twintig minuten voor het einde bracht Zorgane Heymans in stelling, maar die besloot opnieuw te zwak en te centraal. Verrips mocht weer een streepje zetten bij de comfortabele reddingen.

Bij het ingaan van het slotkwartier moest Verrips wél het beste van zichzelf tonen toen Ousou op een corner uitpakte met een gevaarlijke kopbal. Met een uitstekende reflex hield hij Charleroi van de gelijkmaker.

Het gaf Charleroi geen nieuw elan, de bezoekers konden de stevige organisatie bij Dender niet meer ontwrichten. In de extra tijd kwam Van Oudenhove zelfs nog dicht bij de 2-0. Dender springt dankzij de driepunter voorlopig naar de vijfde plaats.

Euvrard: "Vergeten te voetballen na geweldige vrije trap"

• Rik De Mil (trainer Charleroi): "Voor mij verdiende Petris geen gele kaart (waardoor hij geschorst is voor de derby tegen Standard, red.). Hij raakte eerst de bal en zag de speler niet komen. Maar we mogen de bal daar natuurlijk in de eerste paal niet centraal spelen. Na die goal hebben we er alles aan gedaan. We hadden 70 procent balbezit, we hebben in de tweede helft heel offensief gespeeld, terwijl Dender na de goal geen kansen meer gehad heeft. Het blijft voor ons moeilijk om kansen te creëren tegen een laag opgesteld, compact blok. In de zone van de waarheid hebben we duidelijk nog veel werk voor de boeg. Vandaag moest onze creativiteit en efficiëntie top zijn om Dender te kloppen en dat was niet het geval."

• Vincent Euvrard (trainer Dender): "We kwamen op voorsprong met een geweldige vrije trap, maar daarna zijn we vergeten te voetballen. Charleroi heeft ons achteruitgedrukt, maar wij hebben heel goed verdedigd. Met heel veel overgave en opoffering voor het team. Michael (Verrips, red.) heeft ook 2 à 3 heel goede reddingen gedaan. Op het einde hadden we in de omschakeling een paar momenten beter moeten uitspelen om de voorsprong nog uit te diepen. Aan de bal hebben we te weinig kwaliteit getoond om offensief veel te betekenen. Charleroi had moeite om grote kansen te creëren, maar ik voelde wel dat we de wedstrijd niet meer zouden winnen als het 1-1 werd. We speelden puur op die 1-0 door zo te verdedigen, dat moeten we in de toekomst proberen te vermijden. Maar we speelden wel tegen een heel sterk Charleroi."

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

90+6'

Dender recht de rug na een magere 1 op 9 en knoopt weer aan met de zege. Met dank aan een ongelukkige owngoal van Charleroi-doelman Koné, vroeg in de wedstrijd. Charleroi verzamelde nadien doelpogingen, maar daar zat weinig concreet doelgevaar bij. Een kwartier voor het einde had Verrips wel een uitstekende redding nodig om Ousou van de gelijkmaker te houden.

90+4'

Van Oudenhove laat het liggen

Dender kan nog even uitbreken met een goede actie van Berte. Hij legt de bal in de zestien goed terug op de vrijstaande Van Oudenhove, maar die mikt in één tijd op Koné.

90+3'

Nog even spanning toch bij Dender op een vrije trap van Flips, maar die levert alweer een te lage voorzet af. Kwalitatief is Charleroi vanavond gewoon niet op niveau.

90+1'

86'

Dramatische vrijschop

Charleroi mag het nog eens proberen op een vrije trap. Mbenza probeert het rechtstreeks in plaats van de bal in de zestien te droppen en dat blijkt de foute keuze. Zijn schot gaat helemaal de mist in.

84'

Tweede clean sheet voor Verrips?

Het is van de openingsspeeldag tegen Union geleden dat Dender de nul kon houden. Is Verrips op weg naar zijn tweede clean sheet van het seizoen of loopt het toch nog fout voor de doelman?

84'

De tijd begint stilaan te dringen voor Charleroi. De bezoekers toonden zich vanavond creatief onmondig. Dender is op weg naar een driepunter na de magere 1 op 9.

81'

Nog tien minuten heeft Charleroi nog om minstens een punt uit de brand te slepen. Dender wordt nu steeds meer in het defensief gedwongen, maar veel uitgespeelde kansen levert het overwicht van Charleroi niet op.

75'

Verrips voorkomt de gelijkmaker!

Verrips heeft al enkele makkelijke reddingen achter de rug, maar nu moet de Nederlandse doelman toch echt zijn kunnen tonen. Ousou pakt op een corner uit met een gevaarlijke kopbal, Verrips voorkomt de gelijkmaker met een uitstekende reflex.

71'
71'
70'

Heymans schiet, Verrips redt!

Zorgane is niet aan zijn beste wedstrijd bezig, maar pakt nu toch eens uit met een slimme doorsteekpass op Heymans. Die draait snel om zijn as en haalt uit, maar doet dat opnieuw te centraal en met te weinig venijn. Verrips brengt redding voor Dender.