1 - 1
64'
1 - 2
64'

Zó veel strijd dat het spectaculair werd. Standard en Westerlo leverden in Sclessin een ware zenuwslag. Hoewel de thuisploeg charmeerde met zijn enthousiasme, was het Westerlo dat telkens op het juiste moment tegenprikte. MVP Matija Frigan legde het intense duel met twee doelpunten in zijn plooi.

Standard - Westerlo
  1. Man van de match
    Hij was de gevaarlijkste man bij Westerlo vandaag en heeft dat tegen Standard ook verzilverd. Matija Frigan fnuikte tot twee keer toe de hoop van de Rouches met echte spitsengoaltjes. Hij verdubbelde zo zijn doelpuntenaantal in de Belgische competitie.
  2. Sleutelmoment
    Van vreugde naar verdriet in amper een minuutje. Op het uur zorgde Zeqiri vanaf de stip (eindelijk) voor een doelpunt voor Standard, maar bij de eerste de beste tegenaanval was het alweer prijs aan de overkant.
  3. Opvallend
    Er zit schwung in Standard, maar de Rouches hebben één groot probleem: scoren. Met slechts vijf treffers is het voorlopig de slechtst scorende ploeg in de Belgische competitie. Een Achilleshiel die vandaag nog eens tot uiting kwam.

Een ferme zenuwslag in Sclessin.

Standard schoot verschroeiend uit de startblokken tegen Westerlo, maar kreeg al even snel het deksel op de neus (en dat zou niet de laatste keer zijn vanavond). Na amper vijf minuten duwde Frigan het enthousiasme van de thuisploeg de kop in.

Toch lieten de Rouches hun hoofd niet zakken. Hoewel het niet kon verstoppen dat het scorend vermogen en creativiteit mist in de gevarenzone, leverde het een strijd die zelfs de eeuwige criticasters in Sclessin deed smullen.

Bijna beloonde de thuisploeg zich dan ook met een van de levensgevaarlijke stilstaande fases van Bulat, maar twee keer in evenveel seconden stond de paal in de weg. Tekenend voor het efficiëntieprobleem?

Pas op het uur kon de thuisploeg dan toch de ban breken. Na opnieuw een vurig begin van de tweede helft werd de bal op de stip gelegd door scheidsrechter Bram Van Driessche, die ondanks een VAR-interventie voet bij stuk hield.

De elfmeter was een koud kunstje voor Zeqiri, maar terwijl de vreugdegezangen nog bezig waren, werd het plots weer muisstil in Sclessin. Amper een minuut na de gelijkmaker kapte Frigan zich aan de overkant vrij om de 1-2 al tegen het net te prikken.

Standard knutselde nog een zinderend slotoffensief in elkaar en zag de jonge invaller Isaac Price nog bijna voor de gelijkmaker zorgen, maar Westerlo trok de deugddoende overwinning toch gewoon over de streep.

Frigan kroonde zich tot matchwinnaar met een dubbel doelpunt.

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 uur geleden

20:15

EINDE: 1-2

90+8' tweede helft
90+5'
,
90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
87'

Bijna prijs voor Standard!

Westerlo komt met de schrik vrij. Isaac Price komt na een goede combinatie in een uitstekende schietpositie, maar de 21-jarige  middenvelder jaagt het leer moederziel alleen over de goal. Iedereen in Sclessin grijpt zich naar de haren. Dit had altijd de gelijkmaker moeten zijn.

80'

Zenuwslag

Het beloven nog een pittige laatste minuten te worden. Zowel Sayyadmanesh als Frigan moet als spits van Westerlo een geel karton afhalen bij Van Driessche. Met een kolkend Sclessin achter zich maakt Standard er nog een bloedstollend slot van. Kan Westerlo dit in het hol van de leeuw over de streep trekken?

75'
,
75'

Wissel van de wacht

Wissel van de wacht bij Standard. Doelpuntenmaker Zeqiri en de stilstaande fasen-specialist Marko Bulat mogen gaan rusten. Soufiane Benjdida en Sotiris Alexandropoulos komen in de ploeg om een slotoffensief in elkaar te knutselen.

71'

Standard komt nog eens met de schrik vrij. Hoewel de thuisploeg zich toch weerbaar toont, moet Epolo goed reageren op een afgeweken bal. Standard zal moeten blijven opletten op de tegenaanval, want Westerlo loert met fonkelende oogjes op de counter.

68'
,
66'
65'

Doelpunt Frigan: 1-2!

Van vreugde naar verdriet bij Standard. Terwijl de vreugdegezangen nog bezig zijn, legt Frigan Sclessin meteen weer het zwijgen op. Een meegelopen Vuskovic levert de bal in bij zijn ploegmakker, die zijn tegenstander uitkapt en de 1-2 meteen weer tegen het net prikt.