78'
Andri Gudjohnsen
78'
3 - 0

Drie dagen na de uitschuiver tegen Cercle Brugge heeft KAA Gent de rug gerecht. Tegen OH Leuven wonnen de Buffalo's meteen overtuigende 3-0. Nog voor het kwartier zorgden Dean en Fadiga al voor een dubbele voorsprong, Gudjohnsen legde de eindstand vast. Gent wordt zo opnieuw tweede in de stand.

Gent - OHL in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Dankzij een verschroeiende start pakte Gent , via Dean en Fadiga, een dubbele voorsprong tegen Leuven. Het telde nog voor het kwartier de bezoekers uit.
  2. Man van de wedstrijd
    Een kap, een draai, nog een kap en dan een vlam. Noah Fadiga liet zich opmerken met een knap staaltje techniek en bleef ijzig koel nadat hij Akimoto alle hoeken van het veld liet zien. Hij scoorde zijn derde doelpunt in de competitie en is daarmee medetopschutter van de ploeg, naast Gandelman.
  3. Generale repetitie
    De valse noot tegen Cercle Brugge in de midweek-match werd vandaag helemaal terug juist getrokken. Gent behaalde een makkelijke zege, een perfecte voorbereiding voor de Conference League-wedstrijd tegen Chelsea.

Verschroeiende start

KAA Gent en efficiëntie, het gaat goed samen dit seizoen. Dankzij een verschroeiende start, zette het zichzelf al in polepositie naar de overwinning.

Eerst rondde Max Dean een voor Leuven veel te snelle aanval in één tijd af. Daarna maakte Fadiga het mooie weer met veel finesse en techniek. Zijn kapjes en draaitjes werden gevolgd door een staalharde trap. 2-0 en nog geen kwartier gespeeld.

OH Leuven was van slag en had alle moeite om in de wedstrijd te komen. Zelfs toen Gent de bezoekers de bal liet, bleven de kansen uit. Pas enkele minuten voor rust haalde Maertens eens uit, Davy Roef moest niets meer doen dan zijn handschoenen even vuilmaken.

Rake Gudjohnsen

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd wat voort. Gent plooide terug en stond toe dat Leuven kwam dreigen. Het dankte Watanabe dat hij op het juiste moment in de baan van het schot van zijn landgenoot Akimoto stond om de aansluitingstreffer te voorkomen.

Wouter Vrancken zag dat zijn ploeg problemen kreeg en gooide het over een andere boeg. Andri Gudjohnsen loste Max Dean af en dat bleek een gouden zet. Op een hoekschop kopte hij alle twijfels van zich af. 3-0, goed voor zijn tweede doelpunt van het seizoen.

Ook Oscar Garcia gooide al zijn aanvallers het veld op. Ikwuemesi toonde zich bedrijvig en trof zelfs raak, maar bij het begin van zijn frommelgoal stond hij buitenspel. Het bleek niets meer dan een voetnoot in de wedstrijd.

Gent beleefde een makkelijke avond tegen Leuven en beloont zichzelf met de tweede plaats in de stand. Het trekt met een goed gevoel naar Stamford Bridge voor het Conference League-duel bij Chelsea.

Bij Leuven blijven ze op hun honger zitten. Na 6 wedstrijden ongeslagen te zijn, loopt het nu in sneltempo twee nederlagen op.

Delorge: "Fijn om met zege naar Chelsea te trekken", Leysen: "Offday snel vergeten"

• Matthias Delorge (Gent): "We hadden iets recht te zetten na donderdag. De intensiteit die we toen misten, was er vandaag wel en dat wordt dan beloond. De wil om te winnen was groot, bij elke kans gingen we met volle overtuiging ertegenaan. Chelsea zal geen makkelijke opgave worden, we kijken er wel naar uit en het is fijn om met een zege naar daar te trekken."

• Tobe Leysen (OHL): "We hebben de wedstrijd weggegeven na 10 minuten, daardoor is het nooit een match geweest. We moeten scherper zijn in beide zestienen. We krijgen meteen de eerste twee ballen binnen en dan is de match gespeeld. Daarna moesten we gaan drukken, maar daar is er niet veel van in huis gekomen. Het was een offday die we snel moeten vergeten.

• Oscar Garcia (trainer OHL): "Voor mij was het duidelijk: wij zorgden voor het voetbal, zij voor de doelpunten. De ploeg die scoort, wint. Dat gaat zo in het voetbal. Zij hebben 0,5 expected goals - net als wij - en toch scoren ze drie keer. Daarin waren ze veel beter dan wij. Ook al speelden we hogere pressing in de tweede helft, toch scoren ze nog en wij niet. Dus je weet nooit of we dat van bij het begin hadden moeten doen."

• Wouter Vrancken (trainer Gent): "We starten goed en efficiënt aan de wedstrijd en dat pak je mee naar de rest van de match. Je straalt dat uit naar de tribunes. We zijn stappen aan het zetten en moeten er nog veel zetten. We hadden de ploeg voorbereid op 2 systemen van Leuven, bij de rust coachten de spelers elkaar in wat beter moest. Dat is al een grote stap: het zien en zich aanpassen aan het systeem. Daar ben ik blij om. We komen Europees nu wel tegen het grote Chelsea uit, al spelen ze de laatste jaren niet hun beste spel. Het wordt het een galawedstrijd, waarin we ons niet gaan laten doen."

Fase per faselaatste update: ongeveer 3 uur geleden

20:27

EINDE: Gent 3-0 OHL

Gent is drie punten rijker en heeft die verdiend na al bij al een makkelijke wedstrijd. De verschroeiende start met doelpunten van Dean en Fadiga zette de thuisploeg al in polepositie. Daarna liet het Leuven wel komen, maar echt dreigen kon het pas met Akimoto die zijn aansluitingstreffer niet voorbij zijn landgenoot Watanabe kreeg, die op de lijn was blijven hangen. Invaller Gudjohnsen deed definitief de Leuvense boeken toe door de 3-0 op het scorebord te koppen. De 3-1 van Ikwuemesi ging niet door wegens buitenspel. Een hard verdict voor Leuven, een goede generale repetitie voor Gent in de aanloop naar het Conference League-duel tegen Chelsea komende donderdag.

90+8'
90+1'

90'
86'

Maziz deelt nog eens een knappe pass uit in de diepte. Biron is nu degene die zich met een goede loopactie vrij kan maken, maar hij komt net te kort om de bal te beroeren.

84'

3-1 gaat niet door

Ikwuemesi ontsnapt net niet aan de buitenspelval. Hij grist de bal wel nog goed mee, Roef grabbelt, maar heeft de bal niet bij. Ikwuemesi wel, hij loopt de bal in doel. Maar het doelpunt wordt meteen afgekeurd.

83'
83'

Oscar Garcia soupeert zijn laatste wissel op. Hamza Mendyl komt Ominami aflossen.

Gent heeft de aanvalsdrang teruggevonden. Araujo moet alweer te ver uitwijken om nog een deftig schot af te leveren.

81'

Ito geeft de bal mee aan Araujo, die veel ruimte heeft. De pass is iets te scherp, waardoor de Portugees iets te ver moet uitwijken. Hij trapt wel nog meteen, maar het schot gaat naast.

79'
78'

Gudjohnsen kopt de 3-0 binnen!

Hij staat er nog maar net op en is goed voor een doelpunt. Dat zal de IJslander deugd doen, na alle kritiek. Hij zet zich stevig in het strafschopgebied en knikt de hoekschop netjes voorbij Leysen. 3-0, Gent op cruisecontrol naar de overwinning.

77'

Verrassende Ito

Ito drijft naar binnen en krijgt ruimte voor een schot. "Waarom niet?", denkt hij. Zijn schot wijkt af en valt als een blad nog verrassend en gevaarlijk op het dak van het doel.

76'
76'

Wouter Vrancken ziet het overwicht van OHL en grijpt in. Dean en Surdez worden naar de kant gehaald, Tiago Araujo en Gudjohnsen mogen het slotkwartier volmaken.

Ondertussen haalt N'Dri nog eens uit, maar zijn schotje hobbelt naast het doel van Roef.

74'

De ingevallen Ikwuemesi heeft een verpulverende versnelling aan de bal in petto. Hij probeert voorbij Watanabe te geraken en gaat neer in de ijdele hoop om een strafschop mee te krijgen. Maar net als even voordien Max Dean aan de overzijde wordt die vraag niet beantwoord.