13. 90+1' - Doelpunt - Hans Vanaken (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 9 - 27/09/24 - 20:50
90+1'
Hans Vanaken
1 - 1
90+1'

Club Brugge heeft een tweede nederlaag op een rij op het nippertje vermeden. Club maakte weer zijn kansen niet af en zag kort na de rust Guiagon de score openen. Een lichte rode kaart van Onyedika bemoeilijkte de zaken. Mignolet hield een drukkend Club in de running, Vanaken schoot raak met een afgeweken bal in de extra tijd.

Charleroi - Club Brugge in een notendop
  1. Man van de match
    Simon Mignolet was in de tweede helft drie keer nodig om zijn team recht te houden. Vooral zijn reflex op de vrije Dabbagh was even waardevol als een doelpunt.
  2. Sleutelmoment
    Met alle hoop bijna vergaan, viel een tienkoppig Club Brugge in het absolute slot terug op zijn kapitein. Hans Vanaken redde in 90+1 een punt met een trap, al zal Andreou niet goed slapen vanavond.
  3. Opvallend
    Weeral lukt het Club Brugge niet om een goede prestatie, voor rust dan, om te zetten in doelpunten. Anders dan tegen Dortmund en Gent zat er vandaag wel een puntje in.
Guiaon opende de score!

Wat moet je hier nog van denken als fan, trainer en bestuur van Club Brugge? Het voetbal is zeker niet slecht, kansen zijn er genoeg, maar bijna vertrok het in Charleroi zonder punten.

Net als tegen Dortmund en AA Gent had Club Brugge op Mambourg het beste voetbal voor de rust, maar doelpunten volgden niet.

Het helpt natuurlijk niet om een klasbak als Mohamed Koné tussen de palen te hebben staan bij de tegenstander. De Ivoriaan zweefde eerst naar de pegel van Tzolis en hield nadien ook kapitein Vanaken van een doelpunt.

Van een overrompeling zoals tegen Gent mochten we niet spreken, Charleroi deed mee en kwam regelmatig voor doel. Verder dan dat lukte dan weer niet, Mignolet zag zijn verdedigers voor rust de bal steeds opkuisen voor hij aan het werk moest.

Bijna een 'Parfait' avond

Meteen na de pauze ging de wedstrijd in een stroomversnelling. Mignolet moest voor het eerst ingrijpen en bijna meteen erna zich omdraaien. Een geweldig, subtiel tikje van Guiagon ging over de doelman.

Achtervolgen dus, weeral, en alsof het niet erg genoeg was viel Club een dikke vijf minuten later met een man minder. Een strenge Verboomen stuurde Onyedika na een stevige tackle op doelpuntenmaker Guiagon naar de douches.

Met groeiende wanhoop trok Club Brugge naar voren. De gaten in de rug waren voor een overenthousiast Charleroi, dat er evenwel niet in slaagde om grote kansen af te werken. Terwijl de kansen aan de overkant uitbleven, was er onder meer een heel goede Mignolet nodig om onder meer Dabbagh van de verdubbeling te houden.

Met geactiveerd noodplan gooide Club Brugge alles naar voren en leek bijna van een kale reis terug te komen. Mechele trapte op de paal, maar zal wat beter slapen dankzij zijn kapitein. Wanneer het helemaal verloren leek, trapte Vanaken dan toch zijn ploeg via het been van Andreou naar een puntje.

Mignolet met belangrijke reddingen, Vanaken met de late gelijkmaker.

Hans Vanaken (Club Brugge): "Dit is een gewonnen punt, als je het verloop van de wedstrijd bekijkt. Na de achterstand en de rode kaart zijn we in een moeilijke situatie blijven voetballen. Uiteindelijk worden we beloond, met een gelukje, maar het mag al eens meezitten."

"Het laatste half uur was het alles of niets, je probeert dat punt uit de brand te slepen.  Je denkt minder na, gaat vol voor elke bal. Dat je niet meer hoeft nadenken, maakt het makkelijker. Gewoon gaan."

Antoine Bernier (Charleroi): "Heel erg teleurgesteld. We hadden altijd de drie punten moeten meenemen, zo'n doelpunt in het slot maakt het alleen maar erger. Voor doel hadden we meer beheerst moeten zijn. We hadden de kansen, maar maken het niet af."

De Mil: "Applaus doet veel"

Nicky Hayen (Club Brugge): "Ik ben niet opgelucht, als we een hele wedstrijd met dezelfde intensiteit spelen met elf als we het laatste half uur deden met tien, pakken we drie punten. Het was een strenge beslissing waardoor we met tien vallen, maar nadien hebben we wél met lef en durf gespeeld. Simon houdt ons ook recht met een fantastische save."

"Ik wil hier nu geen namen noemen, het is een algemeen punt. We moeten van het begin met intensiteit spelen. Sommige wedstrijden lukt dat, sommige niet. We hadden in de eerste helft controle en kansen, maar in balverlies moet alles veel scherper."

Rik De Mil (Charleroi): "We spelen een goede wedstrijd, houden voor de rust het evenwicht. Met een goede organisatie hebben we ons voetbal gespeeld. Na de kaart en het doelpunt spelen we niet meer als ervoor? We krijgen wel nog kansen, maar maken de wedstrijd niet dood, terwijl je aan alles voelde dat er nog kansen zouden volgen voor Club."

(Over het applaus van Club-supporters na de wedstrijd): "Dat doet veel. Het doet deugd, want er is veel respect. Van hen naar mij, maar ook omgekeerd. Het is jammer dat we maar één punt halen, maar toch een mooi moment op het einde."

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

90+6'

Er volgt helemaal niets meer, Verboomen maakt een einde aan de partij. Club Brugge sleept een puntje uit de brand na een bewogen wedstrijd. Guiagon en een rode kaart voor Onyedika leken de opdracht onmogelijk te maken, maar Vanaken (dankzij de knie van Andreou) bezorgde in de extra tijd alsnog de gelijkmaker.

90+5'
90+4'

De drang naar voren kost Charleroi bijna nog, Talbi intercepteert goed maar duwt dan de bal te ver. Achter, de laatste actie is voor Charleroi.

90+3'

Na de gelijkmaker heeft Mignolet plots geen zin meer om haast te maken bij zijn uittrap. Charleroi wil wel nog, want dit zijn vooral twee verloren punten.

90+1'

90+1'

De gelijkmaker!

Dan toch! Na alle inzet en risico's heeft Club zijn gelijkmaker beet. Na een goede actie van De Cuyper kopt Ousou niet verder dan Vanaken, die in één keer de bal richting doel ranselt. Koné zit duikt waarschijnlijk goed, maar via de knie van Andreou gaat de bal voorbij de kansloze doelman. Met een gelukje, maar een doelpunt is een doelpunt!

90+1'
89'
88'

Nipter kan niet!

Het is nu helemaal alles of niets voor Club Brugge, dat de zestien van Charleroi vol met spelers pompt. Ergens lijkt de bal tegen een arm te gaan, en daarna trapt een Bruggeling zowaar tegen de paal. Dat is niet het net, geen doelpunt!

85'

Mignolet houdt Club nog een beetje recht

Wie durft te twijfelen aan Simon Mignolet? Charleroi speelt een uitbraak perfect uit, Mbenza legt panklaar af voor Dabbagh, maar er is natuurlijk nog een doelman! Geweldige reflex van Mignolet, hij heeft zijn werk wel gedaan vandaag.

84'
84'
83'
82'
82'

Hayen gaat over op het noodplan: Sabbe en Skoras komen erin, centrale verdediger Ordonez gaat rusten. Met drie achteraan, alles op alles naar voren. Dit kan wel eens pijnlijk worden als Charleroi gaten blijft prikken in de Brugse defensie.

78'

Mignolet twee keer!

Club Brugge heeft moeite met aanvallen én verdedigen. Aan de ene kant blijft Koné werkloos, terwijl collega Mignolet in één fase twee keer aan de bak moet. Eerst met het hoofd op Bernier, nadien met een goede duik op een schot van Guiagon. Het lijkt hopeloos zo, het geluk is dat Charleroi te veel foute keuzes maakt.