Jupiler Pro League - speeldag 8 - 22/09/24 - 19:16
Konan N'Dri
62'
Konan N'Dri
1 - 1

OHL en KV Kortrijk hebben de 8e speeldag afgesloten met een gelijkspel. In de 2e helft kwam Kortrijk via een owngoal op voorsprong, maar N'Dri maakte 5 minuten later al gelijk. Zo blijft OHL thuis ongeslagen.

OHL - Kortrijk in een notendop
  1. Man van de wedstrijd
    Konan N'Dri was heel bedrijvig in de eerste helft en zette in de tweede helft de kers op de taart met de 1-1.
  2. Sleutelmoment
    5 minuten na de 0-1 zet Konan N'Dri de 1-1 op het bord na een mooie actie van Birger Verstraete. Nadien gebeurde er niet veel meer.
  3. Statistiek
    OHL blijft na 4 wedstrijden thuis ongeslagen. Dat is de eerste keer dat dat gebeurt sinds hun terugkeer naar eerste klasse.

Leuk begin zorgt niet voor doelpunten

De wedstrijd tussen OHL en KV Kortrijk begon met een leuk tempo en kansen langs beide kanten. Vooral Konan N'Dri was bedrijvig op zijn rechterflank en hij dwong een resem hoekschoppen af.

Ook Kortrijk zorgde voor aanvalswerk met Brecht Dejaegere en Gilles Dewaele. Dewaele kon met links aanleggen, maar werkte te zwak af om Tobe Leysen te bedreigen.

Meteen na de kans voor Dewaele, vond Maziz Banzuzi in de zestien. Zijn schot strandde op de paal.

Na die kans zakte het tempo door veel fouten. De wedstrijd boette daardoor aan kwaliteit in.

2 doelpunten in 5 minuten

Na de rust was het meer van hetzelfde tot De Neve net voor het uur na een vlotte combinatie naar doel schoot. Zijn bal werd afgeweken door Ominami waardoor Leysen op het verkeerde been stond.

De bal dwarrelde binnen, maar OHL antwoordde meteen. Nog geen 5 minuten later stond de 1-1 al op het bord. Birger Verstraete dribbelde de zestien binnen en vond N'Dri, die zijn goede wedstrijd bekroonde met een doelpunt.

Op een paar halve kansen na gebeurde er niets noemenswaardigs meer. Zo blijft OHL thuis ongeslagen na 4 thuiswedstrijden, iets wat de Leuvenaars nog niet lukte sinds de terugkeer naar eerste klasse.

Met 11 op 24 blijft OHL in de middenmoot hangen. Kortrijk staat met 8 punten nog steeds op de 14e plaats.

Birger Verstraete: "Absoluut niet tevreden"

Birger Verstraete (OHL): "Ik ben absoluut niet tevreden met het gelijkspel. Als je de wedstrijd gezien of geanalyseerd hebt, dan moesten wij winnen. We hebben de hele wedstrijd gedomineerd, misschien in de 2e helft iets minder. Maar we hebben 1 punt en daar kunnen we niet veel over zeggen. Na die tegengoal moesten we de knop snel omdraaien, maar het is ongelooflijk dat we de wedstrijd niet winnen."

Brecht Dejaegere (KV Kortrijk): "1-1 is een goed resultaat, zeker buitenshuis. In de tweede helft hebben we beter voetbal gebracht, maar we zijn tevreden met een punt. In de eerste helft hebben we iets te veel direct gevoetbald, maar de tweede helft hebben we dat beter gedaan. Het middenveldspel was goed, maar in de laatste 30 meter moeten we nog iets preciezer zijn om tot grote kansen te komen."

Manel Exposito (trainer OHL): "Ik ben niet tevreden met het gelijkspel, we verdienden veel meer. We hadden het balbezit en de kansen, maar je moet doelpunten maken. Dus we zijn niet tevreden, zij hebben 1 halve kans gehad en die gaat binnen. We weten dat efficiëntie ons probleem is en we werken daar hard op. We zetten elke week stappen."

Freyr Alexandersson (trainer KV Kortrijk): "Als je buitenshuis moet spelen tegen een ploeg in goede vorm, moet je tevreden zijn met een punt. Maar ik denk dat de wedstrijd 2 kanten op kon gaan. Ik ben een beetje teleurgesteld dat we snel een doelpunt tegen krijgen na de voorsprong en ook de manier waarop we die tegen krijgen. Daarvoor deden ze het geweldig, maar door een fout kost het ons punten. Daar moeten we uit leren."

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 uur geleden

21:09

Einde: 1-1

Na 2 doelpunten in 5 minuten rond het uur kon deze wedstrijd niet meer enthousiasmeren. Het blijft 1-1. ZO blijft OHL thuis ongeslagen.

90+6'

De bal van Verstraete is te kort, maar mag nog eens proberen en die bal blijft wel hangen voor doel. Alleen kan er niemand zijn voet tegen de bal zetten. Dit zou wel eens de laatste kans geweest kunnen zijn.

90+4'

OHL krijgt nog een hoekschop. Krijgen we nog een beslissende treffer?

90+2'

90+1'
,
89'

Bijna was daar de voorsprong voor de OHL. Na een corner komt de bal bij Akimoto, maar hij wordt afgeblokt.

87'

Na een schijnbaar onschuldig duel gaan de poppetjes even aan het dansen. El Idrissy en Ricca krijgen allebei een gele kaart.

87'
,
87'
,
84'

Ikwuemesi probeert in de draai af te werken, maar hij kan niet genoeg kracht zetten. Gunnarsson kan de bal gemakkelijk oprapen.

81'

Doelpuntenmaker N'Dri mag gaan rusten. Hij wordt vervangen door Biron. Kan hij met zijn snelheid nog voor gevaar zorgen?

81'
80'

De Neve vindt Kadri in de zestien. Hij probeert de bal in de verste hoek te krullen, maar de bal gaat uiteindelijk nog een ruime meter naast. Krijgen we nog een winnaar in dit duel?

75'
75'

Na een mooie overstap van Mehssatou kan De Neve de bal voorzetten. Die komt tot bij Ambrose, maar hij krijgt de bal niet helemaal onder controle. Leysen kan uiteindelijk gewoon komen oprapen.

71'

Vlietinck haalt de achterlijn, maar zijn voorzet wordt in corner gewerkt door Silva. OHL blijft de druk opvoeren in de zoektocht naar de 2-1.