Jupiler Pro League - speeldag 8 - 22/09/24 - 19:16
Konan N'Dri
62'
Konan N'Dri
1 - 1

OHL en KV Kortrijk hebben de 8e speeldag afgesloten met een gelijkspel. In de 2e helft kwam Kortrijk via een owngoal op voorsprong, maar N'Dri maakte 5 minuten later al gelijk. Zo blijft OHL thuis ongeslagen.

OHL - Kortrijk in een notendop
  1. Man van de wedstrijd
    Konan N'Dri was heel bedrijvig in de eerste helft en zette in de tweede helft de kers op de taart met de 1-1.
  2. Sleutelmoment
    5 minuten na de 0-1 zet Konan N'Dri de 1-1 op het bord na een mooie actie van Birger Verstraete. Nadien gebeurde er niet veel meer.
  3. Statistiek
    OHL blijft na 4 wedstrijden thuis ongeslagen. Dat is de eerste keer dat dat gebeurt sinds hun terugkeer naar eerste klasse.

Later meer.

Fase per faselaatste update: 10 minuten geleden

21:09

Einde: 1-1

Na 2 doelpunten in 5 minuten rond het uur kon deze wedstrijd niet meer enthousiasmeren. Het blijft 1-1. ZO blijft OHL thuis ongeslagen.

90+6'

De bal van Verstraete is te kort, maar mag nog eens proberen en die bal blijft wel hangen voor doel. Alleen kan er niemand zijn voet tegen de bal zetten. Dit zou wel eens de laatste kans geweest kunnen zijn.

90+4'

OHL krijgt nog een hoekschop. Krijgen we nog een beslissende treffer?

90+2'

90+1'
,
89'

Bijna was daar de voorsprong voor de OHL. Na een corner komt de bal bij Akimoto, maar hij wordt afgeblokt.

87'

Na een schijnbaar onschuldig duel gaan de poppetjes even aan het dansen. El Idrissy en Ricca krijgen allebei een gele kaart.

87'
,
87'
,
84'

Ikwuemesi probeert in de draai af te werken, maar hij kan niet genoeg kracht zetten. Gunnarsson kan de bal gemakkelijk oprapen.

81'

Doelpuntenmaker N'Dri mag gaan rusten. Hij wordt vervangen door Biron. Kan hij met zijn snelheid nog voor gevaar zorgen?

81'
80'

De Neve vindt Kadri in de zestien. Hij probeert de bal in de verste hoek te krullen, maar de bal gaat uiteindelijk nog een ruime meter naast. Krijgen we nog een winnaar in dit duel?

75'
75'

Na een mooie overstap van Mehssatou kan De Neve de bal voorzetten. Die komt tot bij Ambrose, maar hij krijgt de bal niet helemaal onder controle. Leysen kan uiteindelijk gewoon komen oprapen.

71'

Vlietinck haalt de achterlijn, maar zijn voorzet wordt in corner gewerkt door Silva. OHL blijft de druk opvoeren in de zoektocht naar de 2-1.

68'

Ikwuemesi loodst N'Dri door de verdediging, maar zijn aanname is niet perfect. Gunnarsson kon daarom goed ingrijpen.

67'

OHL kiest voor de aanval met 5 man, maar Maziz speelt de bal in de voeten van de Kortrijk-verdediging. Hier zat meer in.

66'
63'

Meteen 1-1!

Wat een actie van Birger Verstraete. Hij dribbelt vlot de zestien binnen en legt af naar N'Dri die onhoudbaar binnen schiet. Zo staat het al snel terug 1-1.

60'
60'

De 0-1 is voor OHL het sein om meteen te wisselen. Vlietinck en Ikwuemesi komen in de plaats van Gil en Mitrovic.

59'
58'

0-1 De Neve

Kortrijk komt op voorsprong tegen OHL! Ze hadden in de 2e helft nog geen gevaar gecreëerd, maar na een vlotte combinatie schiet De Neve op doel. Zijn bal wordt afgeweken op de rug van Ominami, waardoor Leysen op het verkeerde been stond.

57'
52'

Na 5 minuten in de 2e helft wisselt KV Kortrijk 2 keer. Ferri en Takamine maken plaats voor Simic en Mehssatou.

51'
50'
48'

OHL kiest meteen voor de aanval. Mathieu Maertens schiet ver naast en een minuut later kan Gil ook vrij aanleggen. Zijn schot gaat voorlangs.

20:18

Tweede helft

De tweede helft wordt op gang getrapt. Krijgen we nu wel doelpunten te zien?

20:02

Rusten geblazen

De corner levert niets op. Het blijft 0-0. De wedstrijd begon leuk met veel kansen langs beide kansen, maar na 20 minuten bloedde de wedstrijd wat dood door veel fouten.

45+2' eerste helft
45+1'

OHL krijgt vlak voor rust nog een hoekschop. Kunnen ze met een doelpunt de rust in trekken?

45+1'

1 - extra time

Er komt 1 minuut extra tijd bij.
42'

Kadri probeert het eens van afstand, maar zijn schot gaat naast. Leysen duikt nog wel, maar zag al vlug dat de bal niet tussen de palen zou belanden.

42'

N'Dri blijft op rechts zijn acties maken. Dit keer is hij niet succesvol. Hij glijdt met de bal zelf buiten.

39'
,
36'

Het spel ligt veel stil de afgelopen minuten. Dat komt de kwaliteit van de wedstrijd niet ten goede.

33'
33'

Bij een kans op een counter loopt Silva N'Dri onderuit langs de lijn. Hij krijgt geel. Enkele minuten daarvoor kreeg ook Gil een gele kaart door een aanval af te breken.

31'
,
31'
,
30'

Maertens afgeblokt

Op een nieuwe corner van Maziz komt de bal bij Maertens die in een tijd uithaalt. Zijn schot wordt geblokt door De Neve en verdwijnt opnieuw in corner.

25'

Op een voorzet komt Maziz in botsing met Gunnarsson. Maziz is het niet eens dat hij in de fout gaat en door een wegwerpgebaar krijgt hij van de scheidsrechter een gele kaart onder de neus geschoven.

24'
,
18'

Banzuzi op de paal

Het gaat snel heen en weer. Nu is het OHL die voor de aanval kiest. Banzuzi kan vrij schieten, maar plaatst de bal op de paal. Wat een entertainend begin!

17'

Leysen redt

Daar is Kortrijk al opnieuw. Dewaele kan met links vrij aanleggen, maar zijn schot is te slap. Leysen redt gemakkelijk.

17'
17'

Kortrijk doet aanvallend ook mee. De Neve vindt Dejaegere voor doel, maar zijn volley gaat naast. Hij raakt de bal meer met de scheen dan met zijn voet.

14'

OHL blijft vanop rechts Kortrijk problemen bezorgen. Nu zijn het Gil en N'Dri die door de achterlinie snijden. Het levert OHL opnieuw een corner op, die niet voor gevaar zorgt.

12'

Stefan Mitrovic toont zich met een mooie actie, zijn schot wordt afgeblokt. De corner die daarop volgt is gevaarlijk. Banzuzi kan vrij koppen, maar Gunnarsson redt in 2 tijden.

10'

Eerste keer Kortrijk

Daar komt KV Kortrijk een eerste keer. Bram Lagae zet de bal voor, maar de voorzet wordt niet afgewerkt.

7'

N'Dri blijft dreigen op rechts. Nu dwingt hij een hoekschop af, maar Maziz trapt hem meteen over de achterlijn.

5'

Daar is OHL al opnieuw. Banzuzi haalt uit met zijn linker, maar de bal zeilt over.

5'

Eerste kans OHL

N'Dri zet vanop rechts de bal voor en vindt Stefan Mitrovic. De nieuwkomer kan de bal niet voldoende raken en de bal gaat voorlangs.

1'

Aftrap

Michiel Allaerts fluit de wedstrijd tussen OHL en Kortrijk op gang. Kan OH Leuven de 3 punten thuis houden?

19:06

Vorige week verloor OHL de ongeslagen status dit seizoen, maar thuis hebben ze wel nog niet verloren. Kortrijk won nog maar 1 keer op verplaatsing. Tegen Cercle Brugge won het met 1-2.

18:49

Ambrose in de basis bij Kortrijk

Ook bij KV Kortrijk is er maar een wissel ten opzichte van vorige week. Thierry Ambrose komt in de plaats van Takuro Kaneko. Hij moet voor de goals zorgen bij Kortrijk.

18:44

Debuut voor Mitrovic bij OHL

Bij OHL komt Stefan Mitrovic in de basis omdat William Balikwisha niet fit genoeg is. Voor de rest behoudt Oscar Garcia het vertrouwen in zijn basiself van vorige week. OHL verloor toen wel voor het eerst dit seizoen op bezoek bij STVV.

18:16
18:16
12:52

De laatste wedstrijd van speeldag 8 vindt vanavond plaats langs de Leuvense ring. Daar kijken OHL en KV Kortrijk mekaar in de ogen.

Kortrijk staat pas 14e en hoopt punten te sprokkelen in de studentenstad. Geen sinecure bij OHL dat thuis nog ongeslagen is.

Om 19.15 uur trappen ze af in het King Power at Den Dreef Stadion.

12:52 Vooraf