Jupiler Pro League - speeldag 6 - 31/08/24 - 20:46
63'
Marlon Fossey
63'
2 - 0

Geen vijfde gelijkspel in zes matchen. OH Leuven heeft tegen Standard nog eens de volle buit kunnen meepikken. Voor eigen publiek zorgden N'Dri en Ominami voor de tweede overwinning van het seizoen voor OHL. De bezoekers boden amper weerwerk.

OHL - Standard kort samengevat
  1. Sleutelmoment
    Bij het begin van de tweede helft kon je al zien dat Standard er niet echt in geloofde. Het bleef vergeefs wachten op een bal tussen de palen van de Rouches, die aanvallend ontiegelijk zwak waren.
  2. Man van de Match
    Er was absoluut geen tekort aan uitblinkers bij Oud-Heverlee Leuven. Maertens en Maziz lieten hun fluwelen voeten spreken en de vaak overijverige N'Dri beloonde zichzelf eindelijk met een geweldig doelpunt.
  3. Opvallend
    Het duurde tot de zesde speeldag vooraleer er in een wedstrijd met Standard meer dan één keer gescoord werd. Na drie keer 0-0 en twee keer 1-0 is de binaire reeks van de Luikenaars eindelijk gestuit.

Slap Standard krijgt niks klaar in Leuven

Misschien waren de spelers wel uit hun lood geslagen door de blessure van Schrijvers, die al in de tweede minuut per ongeluk hard geraakt werd door Kuavita. Het duurde immers twintig minuten vooraleer de partij op gang kwam.

Dat hadden de toeschouwers vooral te danken aan OHL. Balikwisha pakte tegen zijn ex-ploeg uit met een paar heerlijke voorzetten buitenkant voet en Maertens mikte een leuke kans naast. N'Dri scoorde wél, met een raket vanuit een haast onmogelijke hoek. Een ideeënloos Standard keek toe hoe Ricca en Maertens voor de pauze nog kansjes kregen.

Na de rust was er geen verbetering merkbaar bij de Luikenaars, die er lamlendig bij liepen. Fossey leek zelfs eventjes van de wereld toen hij in de zestien een bal pakte die over de lijn ging botsen. De VAR bespaarde hem en Standard een lullige strafschop.

De 2-0 zou toch vallen. Maziz botste na een dubbele een-twee met Maertens nog op een block van Ngoy, maar schilderde de hoekschop die volgde wel netjes op het hoofd van Ominami. De Japanner kopte overhoeks raak.

Ook daarna kon Standard aanvallend hoegenaamd niks brengen. De bezoekers kregen geen bal tussn de palen. Oud-Heverlee Leuven snuffelde zelfs nog aan de 3-0. Balikwisha raakte bij het schieten uit evenwicht en ook Maziz wankelde na een nochtans vlot uitgespeelde aanval.

Leko: "OHL was in alle opzichten beter"

• Oscar Garcia was een tevreden man na afloop. "Alle lof voor mijn spelers. Ze scoorden twee goals tegen een team dat er maar een tegen had gekregen in vijf matchen. We deden het heel goed", zei de trainer van OHL. "We wilden sterk starten, maar maakten wat foutjes in de hoge pressing. Nadat we een paar dingen veranderd hadden, hadden we de controle. We zijn heel blij. Vorig seizoen hadden we maar twaalf punten na de heenronde, en nu hebben we er al tien."

• Ivan Leko hield het simpel. "Vandaag verloren we van een betere ploeg. Zij waren in alle opzichten beter. Dat is voetbal en dat moeten we aanvaarden. Wij moeten nu resetten", klonk het bij de coach van Standard. "Met al onze moeilijkheden hadden we een geweldige competitiestart, maar we wisten dat zulke wedstrijden zouden komen. Je voelde het. Als je de duels verliest en de tweede bal niet haalt, zakt je vertrouwen en groeit dat van de tegenstander. We verloren onze strijdlust en onze ploeggeest."

Fase per faselaatste update: 14 dagen geleden

90+6'

Einde!

Oud-Heverlee Leuven smeert een bijzonder zwak Standard een tweede nederlaag aan en blijft dus zelf ongeslagen. N'Dri en Ominami maakten de goals voor OHL.

90+2'

Geen zin

Standard snakt naar het einde. Dat laatste fluitsignaal kan niet snel genoeg komen.

90+2'
90+1'

90'

De honger van OHL is nog niet gestild. Invaller Biron wil zijn steentje bijdragen, al mislukt zijn steekbal.

88'
,
87'
87'

Standard schuift eindelijk een beetje op richting Leuvense zestien, maar het levert allemaal weinig of niks op.

83'

Maziz gebruikt Ikwuemesi als lantaarnpaal. Die van Standard staan er een beetje naar te gapen, maar Maziz jaagt zijn schot hoog over. Dit had 3-0 moeten zijn!