71'
Hervé Matthys
71'
1 - 2

Beerschot moet nog wat langer wachten op de eerste overwinning van het seizoen. Een zwakke start brak de Antwerpenaren heel zuur op tegen Dender, dat zijn goede start doortrekt met 11 op 18. Daarmee wipt het zelfs naar de leidersplaats, terwijl Beerschot eenzaam onderin blijft.

Beerschot - Dender in een notendop
  1. Sleutelmoment
    Twee vroege goals kunnen je zomaar de hele wedstrijd opleveren, daar kan Dender van meespreken. Vorige week lieten ze zich ringeloren door Club Brugge, vandaag pakten ze Beerschot koud.
  2. Man van de Match
    Als voormalig speler van Antwerp scoren tegen Beerschot, dat moet toch zoet smaken. Bruny Nsimba zette koeltjes een strafschop om en kwam nog heel dicht bij een tweede doelpunt.
  3. Opvallend
    Dirk Kuijt heeft als coach van Beerschot in zes speeldagen in de eerste klasse al even vaak verloren als in veertien speeldagen in de tweede klasse. Zijn Ratten gingen voor de vijfde keer de boot in.

Vroege goals van Dender nekken Beerschot

Zeggen dat de wedstrijd niet geweldig begon voor Beerschot is een understatement. Balverlies en laks verdedigen bij de thuisploeg lagen aan de basis van de snelle 0-1 van Hrncar.

Na nog geen kwartier stond het al 0-2 door een strafschop. Konstantopoulos beging ongelukkig handspel dat werd opgemerkt door de VAR. Nsimba en Dender pakten het geschenkje dankbaar uit.

In de tribunes groeide de ergernis zienderogen. Enerzijds om de wedstrijdleiding, maar anderzijds en vooral om het onvermogen van Beerschot om een valabele aanval op de mat te leggen. Pas vijf minuten voor de rust trapte Verlinden verlegen op doel. Aan de andere kant miste Hrncar een opgelegde kans op zijn tweede.

In de tweede helft ontketende een driedubbele wissel van Kuijt een stormpje. Vooral Colassin trok bij zijn debuut de paarse kar. Hij had echter de pech dat ploegmaat Henderson in de baan van zijn schot stond.

Niet veel later was de invaller opnieuw belangrijk. In de zestien werd Colassin omvergebeukt door Pupe. Matthys zette de strafschop om en blies het Kiel nieuw leven in. Plots was het geloof daar.

Bij Dender hadden ze begrepen dat ze maar beter wakker konden worden. Met Berte als verse kracht kregen de bezoekers weer tanden. Nsimba stiftte een leuke kans sierlijk over Matijas, maar tegen de binnenkant van de paal.

Gaandeweg rolden de aanvalsgolven van Beerschot met steeds minder kracht richting rechthoek van Dender. Een pegel van Konstantopoulos tegen de vuisten van Verrips was het laatste wapenfeit.

Beerschot blijft met één puntje trappelen op de onderste trede. Dender klimt zowaar naar de bovenste sport van de ladder. Het verschil tussen de twee promovendi kan moeilijk groter zijn.

Een balende Colassin.

Kuyt: "VAR helpt het voetbal in België voorlopig niet"

• Vincent Euvrard (coach Dender): "In de eerste helft hebben we de kans laten liggen om de match in een beslissende plooi te leggen. 0-2 blijft toch een linke uitslag, maar op basis van de kansen verdienen we de overwinning. We hebben nu even tijd om naar het klassement te kijken, maar we gaan er ook niet te veel bij stilstaan. We blijven het match per match bekijken. We hebben nog niet veel punten gestolen en moeten zo voortdoen."

• Dirk Kuyt (coach Beerschot): "Dender begon heel sterk. Als je het vergelijkt met een boksmatch en je krijgt een stoot op de kin, dan moet je even bekomen. Wij kregen meteen twee stoten, met alweer een dubieuze beslissing van de scheidsrechter."

"Het is logisch dat je als team dan even van slag bent. We hebben dan wel in de tweede helft gevochten om niet te verliezen of zelfs te winnen. Maar het is een zure nederlaag. We hebben nu toch het gevoel dat er aardig wat tegen ons zijn. Iedereen weet dat dit geen penalty is, de scheidsrechters vinden van wel. En de VAR is een hulpmiddel, maar helpt het voetbal in België voorlopig niet."

Fase per faselaatste update: 14 dagen geleden

90+6'

Afgelopen!

Dender springt naar de leiding, Beerschot blijft diep in de kelder. Twee vroege tegendoelpunten waren dodelijk voor de thuisploeg, die niet verder kwam dan een aansluitingstreffer.

90+4'
90+3'

Verrips werkt danig op de zenuwen van Kuijt en het hele Kiel door rijkelijk zijn tijd te nemen om uit te trappen.

90+1'

Beerschot heeft nog wat respijt. Konstantopoulos ramt bij het ingaan van de extra tijd tegen de vuisten van Verrips.

90+1'

89'

De leidersplaats komt heel dichtbij voor Dender. Beerschot van zijn kant dreigt nog wat langer op de laatst plek te blijven hangen.