7. 90' - Doelpunt - Daan Heymans (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 3 - 11/08/24 - 18:30
90'
Daan Heymans
90'
1 - 0

Werk aan de winkel bij AA Gent, dat zich na een nederlaag bij Charleroi moet herbronnen. Daan Heymans scoorde in de toegevoegde tijd het enige doelpunt van een verder gesloten wedstrijd. Dankzij de nipte zege staan de Carolo’s knap 5e in het klassement.

Charleroi - Gent in een notendop
  1. Man van de wedstrijd
    Door zijn winning goal werd Daan Heymans opnieuw de matchwinnaar voor Charleroi.
  2. Sleutelmoment
    De wedstrijd leek lange tijd af te stevenen op een brilscore, maar in minuut 90 schiet Daan Heymans na een geharrewar van jewelste Charleroi toch naar de 3 punten.
  3. Statistiek
    Gent kon geen enkele bal tussen de palen schieten. Dan wordt een doelpunt maken heel moeilijk natuurlijk.

Het venijn zat in de staart

Gent verloor vorige week van Dender en speelde in de week gelijk tegen Silkeborg. Tegen Charleroi gingen ze dan ook op zoek naar een eerste overwinning in 3 wedstrijden, maar met Charleroi kregen ze wel een tegenstander die vol vertrouwen zat na de 1-4-zege tegen STVV.

In de eerste helft konden beide ploegen niet voor groot gevaar zorgen. Een kopbal van Daan Heymans was de grootste mogelijkheid voor Charleroi. Fernandez-Pardo werd afgeblokt in de andere 16.

Na rust viel er wel wat meer te noteren. De ingevallen Badji was gevaarlijk met het hoofd, maar hij kon tot viermaal toe Davy Roef niet echt bedreigen. Bij Gent was Mathias Delorge het gevaarlijkst met een afstandsschot dat net naast zoefde.

De wedstrijd sleepte zich voort naar het einde tot Heymans na geharrewar de bal pardoes in zijn voeten kreeg. Eerst vloog de bal nog tegen de paal via Watanabe, maar daarna kreeg Badji de bal toch tot bij Heymans. Die trapte de bal in het dak van het doel en bezorgde Charleroi de 3 punten.

Charleroi sluit aan bij de top met een 6 op 9, Gent blijft achter in de buik van het klassement met een 3 op 9.

Daan Heymans: "Dit zijn de doelpunten die je wil maken"

Matisse Samoise (Gent): "Ik denk dat die late goal niet nodig was, ik zag het niet goed. Maar ik denk niet dat Charleroi zulke grote kansen had, dat het verdiende om te winnen. Een gelijkspel had een logisch resultaat geweest, maar aanvallend hebben we wel niet genoeg gebracht. Daar moeten we aan werken. Nu moeten we gewoon focussen op donderdag, want dat is een belanrgijke wedstrijd voor ons."
Daan Heymans (Charleroi): "Dit zijn de doelpunten die je wil maken, zo op het einde. Zeker als je onze tweede helft ziet, we hebben gewoon gedomineerd. Het doet veel deugd om op het einde die wedstrijd over de streep te trekken. Het was geen gemakkelijke wedstrijd, ook door de warmte, maar we mogen fier zijn op onze prestatie vandaag."
Rik De Mil (trainer Charleroi): "Het doel is om elke wedstrijd te verbeteren en dat zie ik. Ik denk dat we goed beginnen aan de wedstrijd, zonder echte kansen. Maar de organisatie was goed en in de 2e helft verdienden we om te winnen. We moeten wel efficiënter zijn en sneller scoren. Maar we houden wel de nul, dus dat is heel goed voor onze ploeg."
Wouter Vrancken (trainer Gent): "Ik ben teleurgesteld. We waren aan de bal niet goed genoeg. In de laatste fase hebben we het moeilijk om aan kansen te geraken. Dat was vandaag ook weer het geval. Maar dan moet je wel die passie uitstralen en dat miste ik vandaag een beetje."

Fase per faselaatste update: 30 dagen geleden

20:29

EINDE: Charleroi wint

Na een heel gesloten wedstrijd heeft Charleroi dan toch nog gewonnen na een doelpunt van Daan Heymans. Hij trapte Charleroi naar de overwinning na een geharrewar van jewelste. Als er een ploeg verdiende te winnen, was het Charleroi wel. Gent was aanvallend gewoon te onmondig.

90+8' tweede helft
90+7'
,
90+5'
90+2'

Toch nog 1-0

Na een geharrewar van jewelste trapt Daan Heymans Charleroi op voorsprong. De bal gaat eerst nog tegen de paal via Watanabe en komt dan in de voeten van Heymans. Die trapt de bal in het dak van het doel. 1-0 voor Charleroi, en onverdiend kunnen we dat niet noemen.

90+1'

88'

Gent kan scherp counteren via de ingevallen Sonko, maar Bernier ziet het gevaar en trekt hem neer. Een gele kaart voor de ploeg nemen, heet dat.

88'
,
85'

Badji kan voor de 4e keer koppen richting doel, maar ook nu weer kan hij Roef niet bedreigen. Hij plukt hem gemakkelijk uit de lucht.

84'

Zorgt Kums voor creativiteit?

Sven Kums komt het veld op bij Gent. Kan hij voor creativiteit en gevaar voor Gent zorgen?

83'
83'

Charleroi blijft aandringen. Badji kan zijn voet niet hard genoeg tegen de bal zetten en het wordt een gemakkelijk oprapertje voor Roef.

81'

Nu is Heymans de aangever. Met zijn voorzet vanop links bereikt hij Mbenza, maar die kopt naast.

80'

Charleroi maakt het meeste aanspraak op de voorsprong. Heymans kan zijn hoofd tegen een voorzet zetten, maar zijn deviatie is te zacht om richting doel te gaan.