61'
Kahveh Zahiroleslam
61'
1 - 4

Charleroi heeft zijn eerste punten verzameld en meteen ook een pak eerste goals. Op bezoek op Stayen stond er bij de rust al 0-4 op het bord onder meer met 2 goals van Heymans. Een heel bleek STVV kon na de rust enkel nog de eer redden (1-4) en blijft achter met 0 op 6.

STVV - Charleroi in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    In enkele minuten voor de rust gaat Charleroi van 0-2 nog naar 0-4. Meteen ook de doodsteek voor STVV.
  2. Man van de match
    Veel kandidaten bij de bezoekers, maar Daan Heymans drukte met de eerste twee doelpunten wel zijn stempel op deze wedstrijd.
  3. Statistiek
    Het is de eerste keer deze eeuw dat Charleroi vier keer scoort op verplaatsing.

Charleroi kent geen medelijden

Zowel STVV, als Charleroi kon zijn openingswedstrijd niet winnen vorig weekend. Beide ploegen hadden er dan ook alle baat bij om die 0 meteen van de tabellen te vegen. En dat ook met hun eerste competitiegoals.

Dat hadden ze vooral in Charleroi goed in hun oren geknoopt. De bezoekers begonnen met veel drang naar voren aan de partij.

De druk werd stelselmatig opgevoerd, tot de bal na een kwartiertje op de stip ging. Heymans aarzelde niet en trapte de bal door het midden het doel in.

Ook nadien had STVV geen antwoord klaar in eigen huis.

De Limburgers verloren deze transferperiode heel wat sterkhouders en dat was ook duidelijk te zien op het veld. Op het halfuur verlengde Heymans een lange bal van Zorgane netjes over doelman Coppens in doel.

De situatie voor de thuisploeg ging nadien van kwaad naar erger, toen vlak voor rust ook nummers 3 en 4 tegen de touwen gingen.

De Limburgers waren meer dan een maatje te klein.

Na de rust kon de ploeg van nieuwe trainer Lattanzio nog milderen door een foutje van Charleroi-doelman Koné, maar verder dan dat kwam het ook niet. Op automatische piloot werd de partij afgehandeld.

Charleroi heeft zijn gemiste seizoensstart (0-1 tegen Antwerp, red) nu dubbel en dik goed gemaakt. STVV blijft opnieuw achter met lege handen (na de 1-0 op Anderlecht, red) en zakt volgend weekend af naar Antwerp.

Heymans: "Had eigenlijk een hattrick moeten maken"

Bruno Godeau (STVV): "We krijgen vier goals tegen in de eerste helft. Dat wil je natuurlijk niet meemaken in je eerste thuismatch van het seizoen. We kunnen nog eentje tegenprikken na de pauze, maar we moeten eerlijk zijn: Charleroi verdiende deze zege gewoon."

Daan Heymans (Charleroi): "Als je met 0-4 kan gaan rusten, dan voel je dat er een kwaliteitsverschil is. Dit niveau moeten we de komende matchen bevestigen. Ik ben heel blij met mijn twee goals, al had het eigenlijk een hattrick moeten zijn."

Rik De Mil (trainer Charleroi): "We hebben een heel goede eerste helft gespeeld. Daar ben ik heel tevreden mee. Ik was wel teleurgesteld dat we die tegengoal nog slikken. Als we ook punten willen pakken tegen de top 6, dan zullen we 90 minuten moeten spelen als in de eerste helft."

Christian Lattanzio (trainer STVV): "We waren niet klaar om te voetballen in de eerste helft. We waren timide. Je merkte ook dat we nog met veel jonge spelers speelden. In de tweede helft doen we het een stuk beter. Daar moeten we op bouwen volgende week."

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 maanden geleden

22:38

EINDE: 1-4

Einde van een wedstrijd die eigenlijk maar45 minuten duurde. Aan de pauze had Charleroi al een voorsprong van vier doelpunten beet. STVV kon nog milderen na de pauze, maar overtuigen deed de ploeg nooit. 1-4

90+1'

90'

Waarom weet niemand, maar we gaan toch nog vier minuten toegevoegde tijd krijgen.

88'
83'

Beide ploegen lijken de match op automatische piloot af te werken. Tenzij er nog een mirakel in de lucht hangt, zal er niet al te veel meer veranderen.

73'

De intensiteit ligt een pak lager dan voor de pauze, maar de thuisploeg probeert het wel nog. Af en toe wordt Koné aan het werk gezet, maar grote kansen noteren we vooralsnog niet.