5. 90+2' - Doelpunt - Mario Stroeykens (1 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 1 - 27/07/24 - 20:45
    90+2'
    Mario Stroeykens
    90+2'
    1 - 0

Anderlecht heeft als eerste team dit seizoen 3 punten in de boeken geschreven. Lange tijd leek het er nochtans op dat ook de 3e zaterdagmatch op 0-0 zou afstevenen. Maar daar besliste invaller Mario Stroeykens anders over in de extra tijd.

Anderlecht - STVV in een notendop
    1. Man van de match
      In een wedstrijd die veel langer leek te duren dan negentig minuten, zorgde Robert-Jan Vanwesemael als enige voor wat leuke momenten. Op het middenveld geniet hij van het vertrek van die andere jongelui, meer speelminuten voor hem.
    2. Sleutelmoment
      Noblesse Oblige, zeker? Mario Stroeykens moest meer dan 75 minuten wachten voor hij zijn eerste minuten van dit seizoen mocht maken. In de 92ste minuut verzilverde hij wel zowat de enige echte kans van Anderlecht, dat aan een oefenmatch bezig leek.

In de marathon die onze competitie is, betekent het niets, maar met de winst is Anderlecht leider in de Jupiler Pro League. Niet dat die inzet eraan te zien was vandaag.

Na enkele spannende, losse minuten waarin de ploegen hun vormen nog zochten, viel de wedstrijd helemaal stil. STVV wilde ook niet wild gaan aanvallen, Anderlecht was niet goed genoeg om het blok van Lattanzio te ontwrichten. Ongeïnspireerd tot het punt dat het ongeïnteresseerd leek.

Riemer deed er weinig aan om zijn ploeg beter te laten voetballen, met Simic en Arnstad kwamen er op het uur bezwaarlijk aanvallers bij.

Bijna was het een overactieve VAR die besliste over de wedstrijd. Bram Van Driessche riep hoofdref Vergoote naar het scherm voor een vederlichte penaltyfout van Ogawa op Dreyer. De man met fluit wuifde weg, overterecht, en dus leken we naar de derde nul-nul van de dag te gaan.

Mario Stroeykens was er echter met nog een kwartier te spelen ook opgekomen en besloot uiteindelijk anders. Na een kluts en carambole in de Truiense zestien reageerde hij het snelst op een losse bal en verloste Anderlecht dan toch in het slot.

Drie snertmatchen vandaag, het is bijna alsof eind juli te vroeg is om de competitie aan te vatten.

Robert-Jan Vanwesemael (STVV): "Dit is een klap, we hebben hard gestreden en gewerkt als team. Ik ben wel tevreden van ons blok, we hebben weinig weggegeven. Heel zuur om de laatste minuut zo'n goal te slikken."

Mario Stroeykens (RSC Anderlecht): "Goed gevoel van het doelpunt. Als je je kansen in het begin niet afmaakt, weet je dat het moeilijk wordt, maar we hebben geloofd tot op het einde. Zonder fans was het een heel ander gegeven, was het veel moeilijker om passie te brengen op het veld. We wisten dat we een extraatje moesten doen, dat hebben we gedaan. Nu kunnen we verder opbouwen richting de rest van de competitie."

Lattanzio: "Te makkelijke goal weggeven"

Christian Lattanzio (STVV): Ik ben heel trots op de jongens, ze hebben hard gewerkt en Anderlecht moeilijk gemaakt. Het is altijd een makkelijke  goal als je hem weggeeft op een inworp, dus daarover wel teleurgesteld. Soms moet je keeper veel doen tijdens zo'n wedstrijden, maar vandaag heeft Jo (Coppens, red.) niet veel onder druk gestaan."

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 maanden geleden

22:36

Het is zuur voor STVV, want de Limburgers verdienden dit punt, maar het heeft niet mogen zijn. Anderlecht was ondermaats, maar pakt net zoals vorig jaar drie punten zonder goed te spelen. 92 minuten lang trapte RSCA nog geen deuk in een vel aluminiumfolie, maar dankzij Stroeykens in de extra tijd blijven de drie punten alsnog in Brussel.

90+4'
    90+3'
    90+2'

Dan toch!

Ze verdienen het absoluut niet deze wedstrijd, want zowat elke Anderlecht-speler flirt met een buis , maar ze gaan wel winnen! Na een ingooi reageert Stroeykens het snelst op een carambole in de Truiense zestien en ramt de bal voorbij Jo Coppens. We hebben een goal vandaag.

90+2'
    90'

Mindombe pakt een klein risico door achteruit te koppen naar zijn doelman. Jo Coppens had gelukkig wél door wat hij ging doen en pakt de bal zonder verpinken aan.

86'

We hebben een schietkans. Ik herhaal, we hebben een schietkans. Goede dummy van Dolberg, Dreyer kan aanleggen van buiten de zestien. Godeau gooit zich goed voor het schot.

82'

Coosemans komt nog eens aan de bal, in twee keren. Goede vrije trap van Ogawa, die de doelman al bij al rustig kan opruimen.

77'

We spelen verder en nu komen er met Vazquez en Stroeykens toch wat aanvallende wissels bij Anderlecht. Het zijn toch vreemde keuzes van Riemer.

77'
    72'

Neen!

Na meer dan een minuut turen wuift Vergoote de claim weg, zeker de juiste beslissing. Het is de Japanner die zich breed maakte en daarbij toevallig op de voet van Dreyer terechtkwam, terwijl de Deen nooit meer bij de bal kon.

71'

Penalty?

We vonden er helemaal niets aan, maar blijkbaar heeft Ogawa daarnet Dreyer wat geraakt in de zestien. De VAR ziet er wat in, maar het zou wel bijzonder licht zijn.

69'

Het voelde al als een oefenmatch met dit galmende stadion, met de keuzes van Riemer om minuten te geven aan Simic en Arnstad. Geen noodzaak om te winnen, blijkbaar. De competitie begint blijkbaar pas volgende week.

65'

Wissels

Slechter dan dit kan niet, denkt Riemer. Hij vond met Simic spelen een te groot risico voor de wedstrijd, maar nu is er toch iets veranderd, want de Servische Duitser staat klaar. Net als de andere invaller Arnstad niet meteen de man om doelpunten te gaan maken.