90+3'
Bilal Bafdili
90+3'
3 - 0

KV Mechelen blijft foutloos in 2024. KV Kortrijk hielp de thuisploeg zelfs een handje met een wel heel knullige owngoal van doelman Tom Vandenberghe. Met 17 op 21 blijft KV Mechelen een kanshebber voor een plekje in de Champions' Play-offs. Voor KV Kortrijk wordt het ontlopen van de Relegation Play-offs stilaan onmogelijk.

KV Mechelen - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Alles kan nog voor Kortrijk bij een 1-0 achterstand, tot doelman Vandenberghe op tragische wijze een lage voorzet van Pflücke in eigen doel verwerkt. Het kalf is verdronken voor de bezoekers, die zelfs nog een derde doelpunt incasseren.
  • Man van de match: Op het middenveld steekt Ngal'ayel Mukau sinds nieuwjaar zijn neus aan het venster. De 19-jarige Congolese Belg was vandaag een baken van rust en zorgde ervoor dat zijn ploeg nooit in de problemen kwam.
  • Opvallend: Ook de heenwedstrijd werd met 3-0 gewonnen door KV Mechelen. Het toont het soort seizoen dat het is voor KV Kortrijk.

Strijdvaardig KV Kortrijk

KV Mechelen en KV Kortrijk waren twee ploegen die in een compleet andere sfeer zaten voor deze wedstrijd.

Malinwa haalde al het meeste punten van alle eersteklassers dit kalenderjaar, terwijl KVK al een tijdje troosteloos laatst staat.

Op het veld was daar echter niets van te zien, na een lange studieronde waren het de bezoekers die het initiatief namen. Dat leverde evenwel slechts één kans op, De Neve kon zijn kalmte niet bewaren oog in oog met Coucke.

De thuisploeg toonde zich efficiënter.

Na een afgeslagen Kortrijkse hoekschop ging het razendsnel naar de overkant. Bill Antonio zette zich sterk door en speelde de bal door naar Schoofs, die de jonge Zimbabwaan opnieuw bediende. Doelman Vandenberghe wist niet goed te doen en werd geklopt, 1-0.

Na dat doelpunt viel de goede moed wat weg bij de bezoekers, zonder dat KVM echt overnam. Het enige overige wapenfeit van de eerste helft was een geweldige knal op de lat van Hairemans na knap voorbereidend werk van Slimani en opnieuw Antonio.

Terugkerende Vandenberghe gaat in de fout

De tweede helft begon flitsender dan de eerste.

Mrabti kopte van dichtbij op Vandenberghe, aan de overkant kon Davies een schot van Mehssatou niet voorbij Coucke deviëren. Het zou de laatste doelpoging van KV Kortrijk zijn.

De thuisploeg nam het commando resoluut over, zonder daarbij echt gevaarlijk te zijn.

Dat hoefde zelfs niet, want Kortrijkse doelman Vandenberghe hielp Malinwa een handje. Een lage, ongevaarlijke voorzet van Pflücke werd door de keeper, die net terugkeerde uit blessure, ongelukkig over zijn eigen doellijn geduwd.

Het doelpunt werd oorspronkelijk nog afgekeurd omdat de voorzet over de achterlijn zou geweest zijn, maar in de herhaling werd duidelijk dat dat niet zo was.

Kortrijk probeerde nog wel te reageren, de bezoekers waren evenwel niet bij machte om een kans te creëren. Het werd zelfs nog 3-0 wanneer invaller Bafdili overhoeks scoorde. Een knappe goal, maar hij had wel wat geluk dat de bal via een verdediger en de paal in doel belandde.

Zo zet KV Mechelen zijn opmars in 2024 onverstoord verder, terwijl KV Kortrijk met 0 op 9 nog wat dieper wegzakt in het degradatiemoeras.

Reacties na KV Mechelen - KV Kortrijk:

• Dion De Neve: "We startten goed, mijn eerste kans moet altijd op doel. Dat gebeurt niet, dan krijgen we een domme goal tegen op een eigen hoekschop. Dat mag niet, dat is een fout van het hele team. We mogen de doelman niet benadelen, het is al tevoren dat het fout loopt. Ook aanvallend is het de weinig, dat is de schuld van het hele team. De tegendoelpunten zijn vermijdbaar, volgende week tegen RWDM moeten we drie punten halen. Als we de play-downs ingaan is het belangrijk dat we zo dicht mogelijk bij de andere ploegen staan."
  • Ngal'ayel Mukau: "Ik weet niet waar dit stopt, ik hoop dat we nog lang kunnen doorgaan. We begonnen niet goed, maar het belangrijkste is dat we vandaag de drie punten pakken. De rest maakt eigenlijk niet uit. In de tweede helft moest het beter van de coach en dat is gelukt, dus ben ik gelukkig. We hebben aan hun geen kansen gegeven en er zelf wel veel gekregen. We spreken hier niet over de top 6, maar ik denk dat het wel in onze hoofden zit. Iedereen wil in Europa spelen."
  • Bill Antonio: "Wanneer je naar onze club kijkt, gaat het altijd over familie, passie en intensiteit. Het is een belangrijke overwinning, dus is iedereen blij. Ik ben God, het team, mijn familie en de fans dankbaar, ik blijf hard werken. Als speler moet je doorzetten in alles wat je doet, daarna gaat het over vertrouwen. Bij mijn doelpunt kijk ik naar de doelman, het vertrouwen kwam daar goed van pas."
  • Abdoulaye Sissako: "We verliezen hier 3-0, dus zijn we gefrustreerd. Ik denk dat we beter hadden kunnen doen, we moeten nu focussen op de volgende wedstrijden. We krijgen drie doelpunten tegen op counter, dat moeten we beter doen. We missen ook wat technische precisie en creativiteit."
  • Besnik Hasi, die tijdens zijn interview lovende woorden werd toegeroepen door enkele kinderen: "Iedereen is gelukkig, logisch als je zoveel punten pakt. Ze hebben hier dit seizoen al wat meegemaakt, het is mooi dat iedereen blij is. 17 op 21 zijn cijfers voor kampioenen, helaas hebben we in het begin te veel verloren. Sinds mijn komst hebben we eerst voor stabiliteit en vertrouwen gezorgd, de laatste wedstrijden was het voetbal ook heel mooi. Helaas was dat vandaag minder, maar lelijke matchen winnen we nu ook. We waren niet goed, tot aan de goal. De tweede helft was beter, al was het plan niet om het op de tegenaanval te doen. We moeten nu gewoon proberen alle wedstrijden te winnen, als we het de grote clubs moeilijk kunnen maken zullen we dat niet nalaten."
  • Freyr Alexandersson: "De meeste wedstrijden spelen we degelijk, ondanks de drie nederlagen op rij. We komen meer in de aanval dan de tegenstander, maar op het zelfde moment had ik nooit het gevoel dat we echt gevaarlijk waren. We misten veel kwaliteit in de laatste pass of actie, al was het volgens mij nooit een 3-0-wedstrijd. We hebben getoond dat we kunnen scoren, maar dat heeft veel te maken met vertrouwen. Dat proberen we op te krikken, we hebben geen tijd om zelfmedelijden te hebben. We hebben een verplichting ten opzichte van onszelf en onze club. Als we een beetje beter presteren dan vandaag maak ik me geen zorgen, maar de klok tikt. Ik zei Vandenberghe dat hij zijn hoofd moest hoog houden en moest blijven gaan. Ik vind het erg voor hem."

90+8'

Einde: duidelijke 3-0

Visser heeft genoeg gezien, deze wedstrijd gaat niets meer bieden.

KV Mechelen was in de tweede helft beter dan KV Kortrijk en toonde dat ook op het scorebord. Het duurde lang, maar een knullige owngoal van Vandenberghe en een knappe treffer van Bafdili zorgden voor duidelijke 3-0-cijfers.

90+8' tweede helft
90+6'

Mukau wordt nog even op de tenen getrapt en voelt dat toch. Voetbal krijgen we niet echt meer te zien.

90+4'

Bafdili met een gelukje!

De boeken kunnen helemaal toe. Bij een nieuwe tegenstoot van Malinwa krijgt Bafdili de bal van Storm. Hij staat nog maar 2 minuten op het veld maar werkt de bal, via een KVK-been en de paal, in doel.

90+2'

Door de overwinningen van Genk en STVV zijn ze met 9 voor de eerste 6 plaatsen.

Tom Boudeweel op Radio 1
90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90+1'
90'
90'

Nieuwe clean sheet Coucke

Een zwak voorzetje eindigt in de handen van Gaëtan Coucke. De doelman van KVM is op weg naar zijn tiende clean sheet dit seizoen, dat zijn straffe cijfers.

87'

De bezoekers proberen nog wel. Cobbaut moet scherp zijn om een scherpe voorzet weg te werken.

85'
84'

Dit is hard voor KV Kortrijk, dat zich vandaag vol gegeven heeft maar kwalitatief simpelweg tekort kwam.

82'

Doelpunt!

Het duurt zijn tijd, maar dat is het waard voor KV Mechelen. De bal was effectief niet over de achterlijn, en zo krijgt Vandenberghe een pijnlijke owngoal op zijn naam.

82'
81'

Als Smet het niet met zekerheid ziet moet hij de lijnrechter volgen.

79'

Is het 2-0?

Pflücke haalt de achterlijn en brengt voor, Vandenberghe lost de bal en zo gaat die lullig binnen. Gelukkig voor de doelman denkt de lijnrechter dat de bal over de achterlijn is geweest. Al lijkt dat niet zo in de herhaling.