Jupiler Pro League - speeldag 25 - 11/02/24 - 16:01
Rob Schoofs
38'
Rob Schoofs
1 - 1

Racing Genk heeft nog altijd niet kunnen winnen dit jaar. Na twee nederlagen pakte het wel een punt bij ploeg in vorm KV Mechelen. Schoofs wiste in de eerste helft al het openingsdoelpunt van Tolu uit. Beide ploegen schieten weinig op met het gelijkspel.

KV Mechelen - KRC Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: In minuut 37 laat kapitein Bryan Heynen op aangeven van Paintsil de 0-2 liggen. Nog geen minuut later maakt Schoofs gelijk aan de overkant, doelpunten zien we daarna niet meer.
  • Man van de match: De jonge Bill Antonio was een gesel voor Eduard Sobol. De Zimbabwaan ging keer op keer voorbij zijn directe bewaker en lag met een knappe voorzet ook aan de basis van de gelijkmaker.
  • Opvallend: Een gelijkspel wordt stilaan een klassieker tussen KV Mechelen en Genk. Het is al de vijfde keer op rij dat de ploegen de punten delen in het AFAS Stadion.

KV Mechelen kon vandaag met winst tegen een zwoegend Genk nog aanspraak maken op de Champions Play-Offs en begon dan ook met open vizier aan de wedstrijd.

Een bedrijvige Bill Antonio kon vanop zijn rechterflank voor gevaar zorgen, maar scoren lukte niet voor Malinwa. Genk kreeg daar niets tegenover gesteld, maar kwam wel uit het niets op voorsprong.

Een vrije trap werd door Tolu tot bij Heynen gekopt. De Genkse kapitein kopte de bal opnieuw voor doel waar McKenzie op de paal kopte, Tolu was goed gevolgd en kon eenvoudig scoren.

Het doelpunt deed Genk deugd, de bezoekers kwamen beter in de wedstrijd. Heynen had voor de dubbele voorsprong moeten zorgen, maar werkte het leer nog over.

Een misser die hem zuur zou opbreken, want nog geen minuut later was het aan de overkant prijs voor KVM. Antonio gooide een bal voor doel, waar Mrabti Schoofs bediende.Die kon de bal onder Vandevoordt binnenschuiven, 1-1 werd de ruststand.

Over de tweede helft kunnen we een stuk korter zijn. Genk begon nog sterk met enkele kopballen van Tolu, maar daarna volgde het grote niets. Malinwa kwam niet verder dan wat steriele druk en een misser van Mrabti. Ook de debuterende Slimani kon daar niets aan veranderen.

Al bij al een billijk gelijkspel dus, waar beide ploegen niet veel mee opschieten. KV Mechelen lijkt al zeker van een plaats in de Europe Play-Offs, Genk zal dringend opnieuw moeten winnen om mee te mogen doen met de Champions Play-Offs.

Reacties na KV Mechelen - KRC Genk:

• Islam Slimani: "De eerste minuten deden deugd, ik denk dat we meer verdienden. We hebben Genk in de problemen gebracht, we moeten elke wedstrijd zo spelen en geloven in onze kansen. Ik hoop nog veel te scoren voor KV Mechelen en zo de ploeg aan overwinningen te helpen."
  • Mark McKenzie: "Het is frustrerend dat we opnieuw niet winnen, we moeten het omdraaien. Nu moeten we weer kijken naar volgende week. Het eerste halfuur maakten we het onszelf moeilijk, al komen we toch op voorsprong. Daarna hebben we toch nog enkele kleine kansen die we moesten afmaken. Het geloof in overwinningen is er nog, we moeten gewoon eens een goede helft spelen met enkele doelpunten."
  • Rob Schoofs: "Ik denk dat het gelijkspel terecht is, al voel je dat er meer in zat. Zeker in de eerste helft hadden we voldoende mogelijkheden, in de tweede helft misten we de scherpte en het gevoel om een versnelling hoger te schakelen. Uiteindelijk is dit een goed resultaat voor ons tegen een goede ploeg. Het is onze verdienste dat Genk het zo moeilijk had."
  • Wouter Vrancken: "We kenden een heel moeilijke start, waarna we alsnog de controle kregen na een halfuur. Daarna geven we niets meer weg, Vandevoordt heeft niets meer moeten pakken. We moeten zelf nog eens scoren voor de 1-1, dan was de wedstrijd heel anders. We moesten meer doen met ons balbezit en meer ballen voor doel gooien naar Tolu. De jongens hebben die slechte start wel rechtgezet, dat is belangrijk als ploeg. Daarna moeten we gewoon onze momenten pakken. Aan het doelpunt van Mechelen ging volgens mij ook een overtreding vooraf, maar we moeten ook naar onszelf kijken. Deze wedstrijd hadden we gewoon moeten binnenhalen. Dat zorgt voor ontgoocheling bij mijn jongens."
  • Besnik Hasi: "Ik denk dat wij vandaag het meest de overwinning verdienden, we waren ook eindelijk nog eens goed vanaf het begin. We krijgen dan wel een goal tegen, waardoor zij opnieuw vertrouwen kregen. Gelukkig scoren we de 1-1, waarna de tweede helft gesloten was. Daarin ontbrak de kwaliteit van beslissingen of de laatste pass. Al bij al ben ik wel erg tevreden met de prestatie van mijn spelers. Slimani moet ballen in de zestien krijgen, dat brachten we te weinig. Ook Garananga deed het erg goed vandaag. Antonio brengt ons ten slotte snelheid en diepgang, wat we voordien misten. We hebben opties, dat hadden we voordien niet."

90+7'

Einde: billijk gelijkspel tussen KVM en Genk

Van Driessche fluit voor het einde van de wedstrijd, zo is er geen winnaar tussen KV Mechelen en KRC Genk. De tweede helft was een maat voor niets, waarin logischerwijs niet gescoord werd.

90+6'

Schoofs te zacht

De corner wordt te laag gegeven, waarna KVM nog eens kan uitbreken. De pass van Schoofs voor Pflücke komt echter niet aan.

90+5'

Ook Racing Genk krijgt nog een corner. Dat is stilaan de laatste kans.

90+4'

De hoekschop levert niets op, al blijft Foulon wel liggen in het strafschopgebied. Er leek niets aan de hand te zijn.

90+2'

Bafdili draait nog eens mooi weg bij Sobol, die een moeilijke wedstrijd achter de rug heeft. McKenzie werkt de bal in corner, levert die nog iets op?

90+1'

90'

In de herhaling is het duidelijk dat Hrosovsky Bafdili wel degelijk raakt. Toch grijpt de VAR niet in. Bafdili liep mogelijks wel buitenspel, het zou een verklaring kunnen zijn.

90'

Scherpe counter KVM

KV Mechelen ontsnapt op de counter, waarna Bafdili neergaat. Volgens Van Driessche is er niets aan de hand, als hij toch geraakt werd moet dit een rode kaart zijn. De VAR kijkt ernaar.

88'

Eindelijk grijpt Vrancken in. Zeqiri komt in de plaats van Heynen, de tweede spits moet voor een doorbraak zorgen.

88'
83'

Nog eens KV Mechelen

Hoge druk van invallers Pflücke en Slimani levert balbezit op. Antonio's voorzet is echter niet precies genoeg om Slimani opnieuw te bereiken, de jonge winger kampt ook met krampen.

81'

Slimani is zijn sluwe zelf. Hij rukt zich los bij Hrosovsky en voelt dan een licht contact van McKenzie. De Algerijn gaat neer en krijgt de vrije trap mee, het schot van Mrabti kan Vandevoordt niet verontrusten.

79'
79'

Het is een stroeve tweede helft.

Bert Sterckx op Radio 1
78'

Hasi wil aanvallend opnieuw wat meer aanwezig zijn en brengt Pflücke. Hairemans, die minder zijn stempel kon drukken dan anders, verlaat het terrein. Bij Genk blijft het wachten op de eerste wissel.