StandardSTVV
Erik Lambrechts
Sclessin
18000

Standard vermijdt grotere crisis tegen STVV door laat penaltydoelpunt in 98e minuut

5. 80' - Geel - Cihan Canak
    6. 86' - Doelpunt - Joel Chima Fujita (0 - 1)
    7. 88' - Geel - Aboubakary Koita
    8. 88' - Verv. Fatih Kaya door Joselpho Barnes
    9. 88' - Verv. Aboubakary Koita door Rihito Yamamoto
    10. 90+1' - Verv. Jarne Steuckers door Wolke Janssens
    11. 90+6' - Geel - Wolke Janssens
    12. 90+7' - Verv. Joel Chima Fujita door Olivier Dumont
    13. 90+8' - Doelpunt strafschop - Wilfried Kanga (1 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 20 - 27/12/23 - 18:30
    86'
    Joel Chima Fujita
    0 - 1
    86'
    90+8'
    Wilfried Kanga
    90+8'
    1 - 1

Dolle slotfase zonder winnaar in Standard - STVV. De Rouches moesten lange tijd de wet van de sterkste ondergaan en zagen in de slotminuten revelatie Fujita de score openen. Alleen kreeg Standard diep in blessuretijd nog een strafschop, die Kanga verzilverde. Het rapport van Carl Hoefkens veranderde zo van 2 naar 3 op 15: koopt hij daarmee extra krediet?

Standard - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Sint-Truiden lijkt zijn schaapjes op het droge te hebben tegen een mak Standard, tot het noodlot plots toeslaat. Janssens krijgt een licht zetje in de zestien, waarna de bal pardoes op zijn arm landt. Lambrechts is onverbiddelijk en wijst naar de stip. Kanga trapt de penalty koeltjes binnen: in extremis toch nog een puntje voor de Rouches.

• Man van de Match: De enige Standard-speler op niveau vanavond was andermaal de doelman. Bodart hield 85 minuten lang zijn netten ongeschonden ondanks eenrichtingsvoetbal qua Truiense kansen.

•  Opvallend: Weer geen zege voor Standard tegen de buren van STVV. Het blijft bij 2 Luikse overwinningen in de laatste 17 ontmoetingen.

Bodart houdt zijn team recht

Een opsteker net voor de jaarwisseling was welkom voor Standard na een magere decembermaand zonder zege. Carl Hoefkens en co. snakten naar een driepunter voor meer ademruimte in het klassement.

Alleen zette de lijn van de laatste wedstrijden zich door bij de Luikenaars. Het voetbalde andermaal zonder veel vertrouwen aan de bal.

Het balbezit en de kansen waren voor STVV, maar gelukkig voor Standard was Arnaud Bodart wél weer op niveau.

De doelman hield zijn team overeind op pogingen van Steuckers, Hashioka en Delorge. Bij de rust weerklonken er dan ook fluitjes aan het adres van de 10 ploeggenoten van Bodart.

Late (en discutabele) Luikse gelijkmaker

Ook na de rust was er amper beterschap bij Standard. STVV bleef op de Luikse deur beuken en diep in het slot was daar dan eindelijk de verdiende voorsprong.

Fujita trapte de 0-1 heerlijk op het bord na een prima passje van Steuckers. Met zijn eerste doelpunt in België leek de Japanner zo zijn team de zege te bezorgen.

Tot de bal plots pardoes op de hand van invaller Janssens viel in de eigen zestien, na een licht zetje van een thuisspeler.

De VAR zag er echter een penalty in, waardoor Standard een reddingsboei kreeg toegeworpen in de toegevoegde tijd.

Kanga greep die en zette de elfmeter koeltjes om. Een nog onverhoopt en eigenlijk ook onverdiend punt voor de Luikenaars, die geen kans bij elkaar gevoetbald kregen. Toch een kleine opsteker voor de jaarwisseling.