STVVRWDM
Wesli De Cremer
Daio Wasabi Stayen Stadium
4000

2 doelpunten in laatste 2 minuten: STVV schrikt non-wedstrijd op met zinderende slotfase tegen RWDM

vr 27 oktober 2023 23:19
2-1
    1. 21:48 - Verv. Ryotaro Ito door Rihito Yamamoto
    2. 67' - Verv. Jeff Reine-Adelaide door Rikelmi
    3. 82' - Doelpunt strafschop - Aboubakary Koita (1 - 0)
    4. 83' - Verv. Ilay Camara door Xavier Mercier
    5. 84' - Verv. Florent Sanchez door Shuto Abe
    6. 87' - Verv. Jarne Steuckers door Joel Chima Fujita
    7. 87' - Verv. Kahveh Zahiroleslam door Fatih Kaya
    8. 90' - Verv. Aboubakary Koita door Joselpho Barnes
    9. 90+3' - Doelpunt - Makhtar Gueye (1 - 1)
    10. 90+6' - Doelpunt - Daiki Hashioka (2 - 1)
    11. 90+8' - Verv. Daiki Hashioka door Wolke Janssens
    Jupiler Pro League - speeldag 12 - 27/10/23 - 20:46
    82'
    Aboubakary Koita
    82'
    1 - 0
    90+3'
    Makhtar Gueye
    1 - 1
    90+3'
    90+6'
    Daiki Hashioka
    90+6'
    2 - 1

80 minuten slapen, 10 minuten nagelbijten. Pas in de slotfase van de matige wedstrijd tussen STVV en RWDM zorgden usual suspects Aboubakary Koita en Makhtar Gueye voor animo. Met een doelpunt in de allerlaatste minuut sloot Hashioka de knotsgekke slotfase uiteindelijk nog af met een ultieme overwinning voor STVV.

Man van de match: Niemand ging er vandaag harder voor dan Hashioka Daiki. Tijdens de reguliere tijd had hij al last van krampen, maar na 96 minuten vond hij toch nog de kracht en de energie om over een Brusselaar te springen voor de winning goal.

Sleutelmoment: De hands van Segovia. RWDM leek op weg naar een puntje, met een stevige verdediging die reclame voor voetbal moeilijk maakt. Maar dan valt een godsgeschenk vanuit de hemel op de arm van Segovia, en dat in de zestien. Een koud kunstje voor Koita vanop de stip, waarna de hel dan toch losbreekt op Stayen. Danku, meneer Luis Geovanny Segovia Vega.

Opvallend: Hopelijk was het gezelschap leuk, de drank lekker en goedkoop, en de zitjes comfortabel tijdens de eerste helft. We kregen daarin eigenlijk geen voetbal te zien, werden beloond met slechts één (1) schot op doel: een schotje van Ito waar Defourny goed bij zat.

Opvallend (2): Als er materie is, dan is er anti-materie. Als er dan Mazzu-time is, moeten we het omgekeerde dan Cacapa-time gaan noemen? RWDM slikt de laatste tijd alleszins te veel doelpunten in de extra tijd, maar liefst vijf keer dit seizoen. In de laatste drie matchen gingen zo vijf punten de vuilbak in.

Slaapverwekkend

Van twee ploegen met negatieve reeksen hadden we niet meer moeten verwachten, maar het valt toch telkens tegen. STVV kreeg er acht binnen tegen OH Leuven en Union, RWDM creëerde in dezelfde periode het begin van een extra tijdtrauma.

En dus valt er vandaag maar één ding te zeggen over de eerste helft van STVV-RWDM. Saai. Ito was de enige man die de monotonie van de middellijn doorbrak, Defourny gaf niet toe.

Op beterschap was het wachten tot een kwartier voor affluiten. In één minuut zorgden Gueye en Koita (onthou ze) voor kansen aan de twee kanten.

Daarop volgde plots waar elke getergde voetballiefhebber al tachtig minuten wachtte: opwinding in geschenkverpakking, afzender Segovia. Koita zette zich na de handsbal van de Braziliaan achter de bal en fusilleerde de netten van Defourny.

Extra tijdvoetbal

Plots kon RWDM wél voetballen, verliet het de eigen helft en de eigen posities, toonde initiatief. Rasvoetballer Xavier Mercier kwam erin, en toonde diep in de extra tijd met een zwiep aan Cacapa waarom zijn nummer aan de foute kant van het wisselbord stond. Gueye stond centraal goed opgesteld voor de voorzet, rolde Rein Van Helden op en liet Suzuki kansloos.

Toch weer overwinning voor antivoetbal? Nee, nee, en danku Daiki. Junior Bocat haalde de achterlijn en bediende zijn collega-winger die heerlijk binnenkopte.

Extase in Stayen, dat na vier wedstrijden eindelijk weer kan winnen en zo weer een kloofje slaat met de onderkant van het klassement. RWDM kan, afhankelijk van de uitslagen, zondagavond op de veertiende plaats staan.

Mathias Delorge (STVV): "De drie punten waren het belangrijkste vandaag. Dat hebben we, met de nodige moeite, over de streep gehaald. RWDM speelde met vijf achteraan, en heel compact. Bij ons was er weinig beweging vooraan, weinig creativiteit. Dan hebben we getoond dat we geduldig kunnen zijn, dat konden we de voorbij matchen niet."

Theo Defourny (RWDM): "Weeral zo'n wedstrijd, waarin we op frustrerende manier punten verliezen op het einde. Dit is moeilijk om te verteren. Het is een gebrek aan ervaring, we verliezen vaak de focus op het einde. Dat betaal je cash, en begint ons nu ook in de stand te kosten. Als het één keer gebeurt, is het zo, maar dit is moeilijk om mee om te gaan."

Cacapa: "Als we blijven werken, komt de overwinning wel"

Claudio Cacapa (RWDM): "Er is geen uitleg voor die verslapping op het einde. We trainen erop, wijzen de spelers erop, maar toch slikken we dat doelpunt. Bijna was het eens in ons voordeel uitgedraaid, maar nee. Ik heb hen op het hart gedrukt van begin tot einde op te letten, maar het is toch niet gelukt."

"De enige oplossing is nog meer werken. We gaan werken, werken, werken en uiteindelijk zal dat opleveren. We gaan verder vertrouwen geven aan spelers, verder aan de groep werken. Op een gegeven moment, ik hoop in de volgende wedstrijd in de beker tegen Olympic Charleroi, gaan we opnieuw winnen."

Thorsten Fink (STVV): "Er zijn altijd dingen die ik niet leuk vind, maar op het einde was ik wel blij, omdat het team bleef geloven. Het is goed voor het karakter van ons team. Het is een jonge ploeg, die maken fouten, maar goed dat we teruggekomen zijn."

"De eerste helft waren we nerveus, maar soms heb je tijd nodig, moet je wachten op fouten van de tegenstander. We zijn Union, Genk of Club Brugge niet. We verdienden de wedstrijd te winnen, op alle statistieken waren we beter. RWDM was goed georganiseerd, maar we waren op het einde gewoon de betere ploeg."

90+10' tweede helft
    90+8'

Stayen fluit een barst in de muren en De Cremer volgt hen, na negen minuten extra tijd.

STVV komt na een bijzonder zwakke wedstrijd, ook van RWDM, weg met de drie punten. In de laatste vijftien minuten zat de spanning van een hele wedstrijd. Koita bracht STVV op voorsprong, maar zag vanop de bank RWDM in de 95ste minuut terugkeren dankzij Gueye. Hashioka ging met zijn laatste krachten nog mee voor een kopbal, en besliste zo de wedstrijd voor de Kanaries.

90+8'

Hashioka zit ondertussen zo kapot dat de fysio's hem van het veld moeten helpen. Wat een matchwinnaar. STVV mag dit nu niet meer weggeven.

90+6'
    Hashioka doet het! STVV pakt de drie punten.
    90+6'
    90+6'

Wat krijgen we toch vandaag, alle spanning en kansen in de allerlaatste minuten. Hashioka, met krampen tot achter zijn oren, gooit zich met volle overgave naar de voorzet van Junior Bocat. Wat een slot van deze wedstrijd.

90+3'
    90+2'

Extra tijd geeft, en extra tijd neemt! Deze keer valt het dubbeltje voor de Brusselaars. Invaller Mercier zwiept mooi voor doel, waar Gueye zijn mannetje in de rug houdt. Van dichtbij moet je die man niet leren afmaken. In extremis gaat STVV nog punten verliezen.

90+1'

90'

Met zes minuten extra tijd kan RWDM nog eens oversteken. Een dubbele rij Limburgers wacht voor de zestien van Suzuki, die ook nog eens goed een voorzet van Abner plukt.

88'

STVV valt zowaar aan!

Als RWDM het blok lost, kan STVV toch gaan aanvallen. Vanop links komt de bal uiteindelijk bij de blonde Japanner Fujita. Defourny moet tegenvoets volledig strekken om de bal nog uit zijn vlak te houden.

85'

Van Helden krijgt nu ook de bal tegen de arm in de zestien, maar de bal kwam van zijn eigen arm. RWDM komt nu toch vooruit, om te voetballen. Voor ons had dat 85 minuten geleden ook al gemogen.