Ga naar de inhoud
Standard
Standard blijft de gelijke spelen aan elkaar rijgen in de play-offs.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
48
10
8
2
0
27
10
2
KV Mechelen
39
10
5
4
1
20
18
3
STVV
33
10
3
3
4
14
15
4
OH Leuven
30
10
4
3
3
12
12
5
Standard
22
9
0
4
5
12
22
6
Westerlo
21
9
1
5
3
12
20
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
12
5
4
1
0
13
5
2
KV Mechelen
9
5
3
2
0
13
11
3
STVV
8
5
2
1
2
8
7
4
OH Leuven
9
5
3
2
0
9
7
5
Standard
3
4
0
1
3
2
5
6
Westerlo
3
5
0
2
3
6
11
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
12
5
4
1
0
14
5
2
KV Mechelen
7
5
2
2
1
7
7
3
STVV
5
5
1
2
2
6
8
4
OH Leuven
6
5
1
1
3
3
5
5
Standard
2
5
0
3
2
10
17
6
Westerlo
3
4
1
3
0
6
9
StandardKV Mechelen
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Michiel Allaerts
stadion
Sclessin
toeschouwers
9166

Standard en KV Mechelen verdelen de koek na wedstrijd zonder doelpunten

 di 23 april 2024 22:26
  1. 62' - Verv. Cihan Canak door Moussa Djenepo
  2. 62' - Verv. William Balikwisha door Kamal Sowah
  3. 74' - Verv. Patrick Pflücke door Nikola Storm
  4. 74' - Verv. Kostas Laifis door Gilles Dewaele
  5. 74' - Verv. Hayao Kawabe door Steven Alzate
  6. 74' - Verv. Norman Bassette door Islam Slimani
  7. 74' - Verv. Geoffry Hairemans door Sandy Walsh
  8. 80' - Geel - Sandy Walsh
  9. 87' - Verv. Daam Foulon door Boli Bolingoli Mbombo
  10. 88' - Verv. Kerim Mrabti door Bilal Bafdili
  11. 90' - Geel - Boli Bolingoli Mbombo
  Jupiler Pro League - speeldag 5 - 23/04/24 - 20:30

  AA Gent is de grote winnaar geworden van het duel tussen Standard en KV Mechelen in de Europe Play-offs. KV Mechelen zag af in Luik en mag blij zijn dat het toch nog een puntje meegraait. Standard wacht nog altijd op een eerste zege in de play-offs.

  Standard - KV Mechelen in een notendop:

  • Man van de match: Gaëtan Coucke zorgde er bijna in zijn ééntje voor dat Standard naast winst greep. Hij hield Kanga (2x), Balikwisha en Kawabe van de openingsgoal en pakte nog maar eens een clean sheet. Nummer 11 dit seizoen, alleen Jean Butez en Maarten Vandevoordt doen beter met 12 stuks.

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor het einde moet Coucke zich dan toch eens gewonnen geven. Met een knappe deviatie op een lage voorzet van Djenepo lijkt Kanga op weg naar de 1-0, maar Cobbaut kan net voor de doellijn nog redding brengen voor KV Mechelen.

  • Opvallend: KV Mechelen ligt Standard duidelijk niet. In de laatste 9 onderlinge duels konden de Rouches KV Mechelen maar één keer verslaan en gingen ze 6 keer onderuit.

  Standard laat de kansen liggen

  In een flauwe eerste helft zorgden enkel de Standard-fans voor vuurwerk. Na 12 minuten stil protest tegen de zwakke resultaten ging het hek van de dam bij enkele thuissupporters achter het doel van Gaëtan Coucke. Vuurpijlen werden het veld opgegooid, scheidsrechter Michiel Allaerts kon niet anders dan de match tijdelijk onderbreken.

  Net voordien had Bassette raak getroffen voor KV Mechelen, maar zijn treffer was terecht afgekeurd voor buitenspel. Pas op het halfuur kwam ook Standard in de buurt van een doelpunt. Na knap werk van Yeboah kon Kawabe vrij uithalen in de zestien. Een zwakke balcontrole van de Japanner en een goede tussenkomst van Foulon deden de kans teniet.

  Vijf minuten later kreeg ook Balikwisha een huizenhoge kans. Weer was Yeboah met een fraaie actie de aangever, maar hoewel Balikwisha centraal voor doel tijd en ruimte had, kreeg hij de bal niet tussen de palen.

  De beste kansen bleven wel voor Standard. Op een hoekschop bleef de bal aan de eerste paal hangen en Kanga kon uithalen, maar Coucke bracht in twee tijden redding voor KV Mechelen.

  Coucke en Cobbaut houden KV Mechelen overeind

  In de tweede helft kwam KV Mechelen amper nog in het stuk voor. Standard was baas, maar slaagde er niet in om dat overwicht ook te verzilveren. Coucke was meer dan eens de boeman voor de Luikenaars. Op het uur pakte hij uit met een prima redding op een gevaarlijk afstandsschot van Balikwisha.

  Tien minuten later was het Kawabe die met een knap vluchtschot dicht bij de 1-0 kwam, maar weer was de KVM-doelman met een knappe reflex de pretbederver voor Standard. Ook toen Kawabe in de rol van aangever kroop en Kanga van dichtbij mocht afwerken, hield Coucke KV Mechelen overeind.

  Het mocht echt niet zijn voor Standard, want toen Coucke dan toch eens geklopt was op een poging van Kanga bracht Cobbaut redding op de lijn. Diep in de extra tijd mocht ook invaller Perica het van dichtbij eens proberen. De vingertoppen van Coucke voorkwamen een late winning goal.

  Hasi en Leko in koor: "Standard verdiende te winnen"

  • Besnik Hasi (trainer KV Mechelen): "In de eerste helft waren we de betere ploeg. Jammer genoeg was het net buitenspel bij ons doelpunt. In de tweede helft waren wij de eerste tien minuten nog goed aan de bal, maar daarna zijn we gestopt met voetballen. Standard had toen de betere kansen en verdiende op het einde om te winnen. Het was al een tijd geleden dat we achteraan nog eens de nul konden houden. Wij moeten tevreden zijn met een punt. De wissels bij Standard hebben wel het verschil gemaakt, daar hadden we het moeilijk mee. Onze wissels baatten toen niet meer, we kwamen niet meer in ons spel. Aan onze ambities verandert dit niks, want de volgende twee wedstrijden spelen we thuis. Daarna gaan we weten waar we staan."

  • Ivan Leko (trainer Standard): "We verdienden meer vandaag. We waren de betere ploeg, met meer kansen, beter voetbal en meer energie. Bovendien tegen een sterk team, één van de beste in 2024. Zeker in de tweede helft verdienden we meer, het is jammer dat we niet konden winnen. We hebben al eerder getoond in enkele wedstrijden tegen sterke teams dat we iedereen aankunnen als we zelf 100 procent zijn. Ik kan de jongens weinig verwijten, ze hebben veel gegeven en veel gecreëerd. Onze start was wel te traag, de balcirculatie kon ook sneller. Enerzijds is het jammer dat we weer niet winnen, anderzijds hebben we nu al vier wedstrijden niet verloren."

  Fase per fase

  90+6'

  Einde

  Vierde gelijkspel op een rij voor Standard in deze Europe Play-offs. De Luikenaars verdienden op basis van de kansen een overwinning tegen een onmondig KV Mechelen, maar enkele uitstekende reddingen van Coucke én een cruciale tussenkomst van Cobbaut op de doellijn beslisten er anders over. KV Mechelen ziet KAA Gent, dat de volle buit pakte bij STVV, zo tot 6 punten uitlopen.

  90+5' tweede helft
  90+5'

  Coucke met de vingertoppen!

  Standard komt op het einde van de extra tijd nog dicht bij de winst. Sowah brengt de bal vanaf links goed voor doel en Perica probeert het in één tijd aan de eerste paal. Coucke kan de bal nog net met zijn vingertoppen in hoekschop werken.

  90+4'

  Zowaar nog eens een omschakeling van de bezoekers en die levert een hoekschop op. Tot een kans leidt die niet meer.

  90+3'

  De extra tijd zit er bijna op. Standard zet nog eens alles op alles. Houdt KV Mechelen stand?

  90'

  Geel voor Bolingoli

  Na Walsh loopt nu ook Bolingoli tegen een gele kaart aan. Invallen en geel pakken, Hasi zal het niet graag zien gebeuren.

  90'
  89'

  Mrabti mag gaan rusten. Hij wordt vervangen door Bafdili. Ook Foulon wordt naar de kant gehaald, Bolingoli mag de slotfase volmaken.

  88'
  wissel
  87'

  Exit voor Mrabti?

  Mrabti kan niet meer verder, hij moet afrekenen met krampen. Zo lijkt het toch. Leko maakt van het oponthoud gebruik om Perica in de ploeg te brengen voor Yeboah.

  85'
  84'

  De tijd begint stilaan te dringen voor Standard, als het vanavond nog zijn eerste zege in de Europe Play-offs wil boeken. KAA Gent is voorlopig de lachende derde, op bezoek bij STVV ligt het nog steeds op koers voor een nieuwe driepunter.

  80'

  Geel voor Walsh

  Nu pas trekt scheidsrechter Michiel Allaerts zijn eerste gele kaart van de wedstrijd. Ze is voor Sandy Walsh, uitgerekend een speler die nog maar net op het veld staat.

  80'
  KV Mechelen
  77'

  Cobbaut redt op de lijn!

  De bal wil er maar niet in voor Standard. Na enkele overstapjes brengt Djenepo de bal laag voor. Kanga devieert de voorzet aan de eerste paal in één tijd op doel. Coucke is geklopt, maar Cobbaut brengt op de lijn redding voor KV Mechelen.

  76'
  74'