Ruud Vormer
1 - 5
Ruud Vormer
79'

Met de rug tegen de muur heeft Zulte Waregem de allerbeste versie van zichzelf opgediept. Essevee heeft zijn degradatiestrijd tot de laatste speeldag kunnen rekken na een spektakelrijke zege bij een lamlendig Eupen. Ruud Vormer gaf 3 assists en scoorde, Zinho Gano was de auteur van een hattrick in de 1-5-overwinning. In de stand slinkt de bonus van Eupen als 15e tot 1 punt op Zulte Waregem.

Eupen - Zulte Waregem in een notendop:

• Sleutelmoment: In de toegevoegde tijd van de eerste helft heeft Zinho Gano al zijn hattrick beet door de 0-4 te maken. Het is een ferme optater waar Eupen niet meer van kan herstellen.

• Man van de match: Het belang van Ruud Vormer voor Zulte Waregem mag niet onderschat worden. De ex-Bruggeling strooide met drie assists en één pre-assist. Uiteindelijk zette hij eigenhandig de kroon op het werk van zijn wedstrijd door de 1-5 te maken. De hattrick van Zinho Gano is ook het vermelden waard.

• Opvallend: Het wordt voor beide ploegen nog nagelbijten op de slotspeeldag van de reguliere competitie. Zulte Waregem telt één punt minder dan Eupen en krijgt volgende week Cercle Brugge over de vloer. De Panda's hebben dan weer een lastige verplaatsing naar die andere Bruggelingen, Club Brugge, voor de boeg.

Zulte Waregem klaart de klus in eerste helft

Een ontmoeting tussen Eupen en Zulte Waregem levert dit seizoen spektakel op. Na de 5-5 uit de heenwedstrijd kregen de fans vanmiddag maar liefst zes doelpunten te zien.

En ook vandaag begon de partij spectaculair. Na nog geen vijf minuten liet Ruud Vormer via een vrije trap zijn puntgave traptechniek bewonderen. Omdat Eupen bijzonder hoog stond te verdedigen, kon Fila het leer tegen de touwen prikken. 0-1: een droomstart voor Essevee.

De stilstaande fases zouden een rode lijn vormen doorheen deze wedstrijd. Elke keer dat Vormer zich mocht opmaken voor een vrije trap of hoekschop gingen de knieën bij de Panda's aan het knikken.

Op het halfuur zwierde de Nederlander het leer voor doel. Ndour was nu de man van de assist voor Gano. Die zag zijn eerste treffer nog afgekeurd worden, maar de VAR stelde orde op zaken: 0-2.

Gano
Zuivere hattrick voor Gano.

Vormer zet de kroon op het werk

De 0-3 was haast een blauwdruk van de vorige treffer. Vormer nu met de assist, het doelpunt voor Gano en de lijnrechter die de vlag in de lucht stak. Ook nu weer moest de VAR tussenbeide komen. De beelden maakten het duidelijk: de 0-3 was terecht. Net voor de rust legde Vormer het leer nog panklaar voor Gano. Een hattrick voor de rijzige spits, drie assists voor de middenvelder.

Match beslist. Al wilde Prevljak daar niet meteen van weten. In de eerste minuut van de tweede helft wist die nog te scoren. Het bleek niet meer dan een eerredder voor de Panda's.

En Zulte Waregem, dat ging nog op zoek naar een vijfde treffer van de namiddag. Jelle Vossen had zijn doelpuntje beet, maar omdat het leer in een voorgaande fase over de zijlijn ging, vergalde de VAR het feestje voor de kapitein.

Maar de 1-5 kwam er toch nog. Niemand minder dan Ruud Vormer zette zelf de kroon op het werk door nu in de huid van doelpuntenmaker te kruipen.

Zulte Waregem leeft zo nog en kan volgende week als alles mee zit zeker zijn van het behoud. Dan moet het zelf wel winnen en hopen dat Eupen dat niet doet.

Vormer: "Alles ligt nu open voor ons"

• Ruud Vormer (Zulte Waregem): "Het begon fantastisch voor ons. Alles zat nu mee, vorige week kreeg je in de 96e minuut nog een goal tegen. Dat was mentaal even heel moeilijk. Maar we hebben goed getraind en zo zie je maar. Nu ligt alles nog open voor ons. Ik ben heel blij met mijn statistieken, maar ik ben meer blij met de punten. Volgende week krijgen we Cercle thuis en die moeten we ook gewoon pakken. Hopelijk is het dan groot feest."

• Edward Still (coach Eupen): "We krijgen drie vrije trappen tegen in die eerste helft. We weten dat Zulte Waregem supersterk is op die vrije trappen. Vormer brengt veel kwaliteit met die ballen. Onze ploeg is kleiner dan die van Zulte Waregem. Wij hebben andere profielen. Dus we moeten snel en slim zijn in die fases, maar dat was niet het geval. We wilden dus zo ver mogelijk staan van de zestienmeter. We wilden die ruimtes heel groot maken. Het is heel pijnlijk."

• Frederik D'Hollander (coach Zulte Waregem): "Ik denk dat dit een voortzetting is van wat we de voorbije weken al getoond hebben. Alleen kregen we vorige week in de 96e minuut nog een doelpunt tegen en nu is het een beetje feest. Maar ik denk dat die mentaliteit er de voorbije weken altijd al geweest is. Als we op deze weg voort kunnen, dan denk ik dat we zondag die 'finale' kunnen winnen. We moeten wel. Er is geen podium. Er is geen zilveren of bronzen medaille, alleen een gouden. Die moeten we rond onze nek hebben."

18:10

Zulte Waregem heeft een levensbelangrijke driepunter beet. In de tweede helft wist Prevljak al snel te scoren, maar dat deed Ruud Vormer ook. Na een spectaculaire wedstrijd werd het uiteindelijk 1-5 voor de bezoekers.

90+1'

90+1'
90'
90'
89'
88'

Applauswissel Vormer

De wedstrijd is gespeeld en dus geeft D'Hollander zijn nummer 25 een applauswissel. Alle handen gaan dan ook op elkaar in het bezoekersvak voor Ruud Vormer.

88'
84'
81'
81'
79'
1-5
Ruud Vormer
79'

Vormer pikt zijn doelpunt mee: 1-5!

Wat een wedstrijd van Ruud Vormer. Na zijn drie assists en één pre-assist heeft hij nu ook een doelpunt beet. Fadera krijgt veel ruimte en speelt het leer perfect op tijd in op Vormer. De Nederlander wipt zo de bal over Moser in doel.

76'
76'

Fila krijgt het leer tegen de arm zodat Eupen nog eens een vrije trap krijgt. Peeters brengt het leer gevaarlijk voor doel, maar kan uiteindelijk geen medemaat bereiken.