2 - 2
85'

Standard heeft een zekere driepunter door de vingers laten glippen tegen Zulte Waregem. De Rouches gingen met een 2-0-bonus het slotkwartier in, maar Essevee sleepte nog een puntje uit het vuur.

Standard - Zulte Waregem in een notendop:

• Man van de wedstrijd: Alioune Ndour scoorde al in de eerste helft, maar toen werd zijn doelpunt hem nog ontzegd na buitenspel. Ook in de tweede helft was hij het dichtst bij de aansluitingstreffer. Maar het scoren leek hem niet gegund vanavond, tot de 2-1 van Fadera viel. Enkele minuten daarna ontsnapte Ndour aan de buitenspelval en sleepte hij nog een punt uit de brand voor Zulte Waregem.

• Sleutelmoment: Standard liet bij een 2-0-voorsprong Zulte Waregem helemaal terug in de wedstrijd komen. En al leken de bezoekers er niet meer in te geloven, nadat ze wel wat kansen lieten liggen, toch viel de 2-1 uiteindelijk (letterlijk en figuurlijk, dus, uit de lucht). Fadera zijn poging op een doorgekopte hoekschop viel zomaar over Bodart onverwacht in doel. Het sein voor Zulte Waregem om door te duwen en er toch in te geloven.

• Opvallend: Marlon Fossey schoot Standard op het kwartier op voorsprong en vierde dat met een waanzinnige zesvoudige flikflak. De flikflak lijkt trouwens in de mode, want ook Lazare bekroonde eerder deze week zijn doelpunt in de Europa League met die viering.

• Opvallend (2): De keuze van interim-trainer D'Hollander voor Louis Bostyn in doel viel uiteindelijk toch nog uit. In het slot redde hij met een uitstekende reflex op de kopbal van Perica een punt voor Zulte Waregem.

Standard met 2-0 de rust in

Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht bij Standard, integendeel het had helemaal geen medelijden met het lijdende Zulte Waregem en duwde meteen het gaspedaal in.

Na enkele dreigingen, lukte het op het kwartier de Rouches om te scoren. Fossey schoot na een goede actie voorbij Miroshi de bal voorbij Bostyn. De Amerikaan vierde met een indrukwekkende zesvoudige flikflak.

Amper 5 minuten later leek het antwoord van Zulte Waregem in de maak, maar ref Boterberg gooide roet in het eten van Ndour. De gelijkmaker werd heel nipt afgekeurd voor buitenspel.

Standard bleef baas en verstuurde de ene na de andere voorzet richting zijn spitsen. Zonder succes. De dubbele voorsprong moest er komen via een hoekschop, waar Noë Dussenne zomaar vrijstaand kon inkoppen.

Zulte Waregem komt helemaal terug uit verloren situatie

In de tweede helft zag het er niet naar uit dat er verandering in zou komen. Ook al kwam Ndour meteen na rust wel heel dicht bij de aansluitingstreffer, hij plaatste een aflegger nét naast.

Daarna ontbrak het aan intensiteit en geloof bij de bezoekers om echt gevaarlijk te zijn. Standard dacht ook dat het niet snel meer in de problemen zou komen en drukte ook niet meer door.

Tot uiteindelijk een doelpunt uit de lucht viel: Fadera zijn wanhopige poging op een doorgekopte hoekschop belandde over Bodart in doel.

Het sein voor de bezoekers om er opnieuw in te gaan geloven. En terecht, want enkele minuten later ontsnapte Ndour aan de buitenspelval en bracht Zulte Waregem helemaal terug uit een schijnbaar verloren situatie.

Standard werd hardhandig wakkergeschud en probeerde nog de overwinning naar zich toe te trekken, tot het moment kwam dat de keuze van interim-trainer D'Hollander voor Bostyn goed uitpakte. Met een scherpe reflex onthield hij Perica van de 3-2.

Het sprookje in de hel kon nog mooier worden voor Zulte Waregem, maar de kopbal van Gano in de toegevoegde tijd was iets te centraal gericht op Bodart.

Standard mist de kans om aan te sluiten bij Club Brugge, Zulte Waregem schiet met het punt niet veel op. Het komt op gelijke hoogte met Oostende. Maar moreel is het toch de overwinnaar.

D'Hollander: "Mooi voor de groep", Deila: "Gênante 2e helft"

Interview Jelle Vossen (Zulte Waregem): Het is een nieuwe start voor ons met de nieuwe trainer. We hebben erop gefocust om een goede organisatie neerzetten en dat ging niet slecht. We hebben in de tweede helft een geweldige mentaliteit getoond. Al vaker zijn we teruggekomen uit een verloren positie. Dat moeten we volhouden tot het einde van het seizoen.

Interview Noë Dussenne (Standard): De eerste helft ging goed, we hadden de match in handen en konden de 3-0 scoren, maar dan werden we enkele keren wakker geschud en kregen we alsnog de aansluitingstreffer te verduren. Het is overdreven vandaag, we verdienden dit niet. Er zijn nog vier matchen, er is nog niks gespeeld. Maar dit zijn dure punten die we laten liggen. Tegen grote ploegen doen we het uitstekend, maar tegen de kleinere lukt het ons niet.

Interview Frederik D'Hollander (trainer Zulte Waregem): Ik ben heel trots, als je 2-0 achterstaat en je komt nog terug. Alleen overheerst nu wel het gevoel dat we die derde nog konden maken en de zege naar ons toe konden trekken. Uiteindelijk geven we de eerste helft niet veel kansen weg. Dat was ook het plan. Bij de rust gezegd om stap voor stap te werken, eerst die eerste en dan die tweede maken. Uiteindelijk is dit mooi voor de groep, het heeft een fantastische mentaliteit getoond.

Interview Ronny Deila (trainer Standard): We speelden een gênante tweede helft. We creëerden niets meer en zouden beter georganiseerd moeten zijn, we lieten alles bekoelen, gingen laag hangen en lieten ze dichter en dichter komen. Je voelde dat er iets in de lucht hing. Daarna verstopten we ons en namen we geen verantwoordelijkheid op. Heel ontgoochelend. We konden zelfs nog verliezen op het einde.

22:38

Einde wedstrijd: 2-2

Al schiet Zulte Waregem met dat puntje niet veel op in de stand, moreel zal het een overwinning zijn. Standard gooide een 2-0-voorsprong uit een eerste helft zomaar te grabbel. Aanvankelijk geloofde Zulte Waregem niet meer in zijn kansen, tot het doelpunt van Fadera uit de lucht viel. Ndour scoorde dan toch nog zijn goal en sleepte zijn ploeg naar een hectische slotfase, waarin zowel Standard, als Zulte Waregem nog de winnende treffer konden scoren.

90+4'
90+2'

Gano laat de winnende treffer liggen

Vossen kan niet bij de hoekschop. Brüls vangt de bal op en zet heel goed voor. Gano kopt de bal gewoon recht op Bodart, de doelman van Standard houdt zijn ploeg recht!

90+2'

Zulte Waregem sleept zich nog naar een hoekschop in de absolute slotfase. Spannend is het nu wel op Sclessin.

90'
89'
88'
87'
87'

Bostyn houdt Perica van 3-2

Wat zit er allemaal in het slot van de wedstrijd: alles, ook een winnaar? Dat valt nog af te wachten. Perica was er alleszins heel dichtbij. Zijn kopbal op een voorzet wordt knap gered door Bostyn. En zo krijgt D'Hollander toch zijn gelijk met de keuze voor zijn doelman.

85'
85'
2-2
85'

Onwaarschijnlijk! Ndour met de 2-2!

Standard schiet zich helemaal zelf in de voet, want daar is de gelijkmaker! Ndour kan nu wel scoren, nadat hij moederziel alleen voor doel wordt gebracht en uit de buitenspelval van Standard ontsnapt. Deila staart teleurgesteld voor zich uit...

84'
84'

Standard lijkt de laatste periode toch dichter bij de 3-1 te komen, dan Zulte Waregem bij de gelijkmaker. Al kan Gano wel een hoekschop richting Bodart koppen. De doelman van Standard kiest het zekere voor het onzekere en duwt de bal over de lat.