Bedrijvig Oostende beloont zichzelf niet tegen Westerlo, dat op een diefje 3 punten pakt

  1. 45' - Geel - Roman Neustädter
  2. 35' - Gemiste strafschop - Maxim De Cuyper
  3. 16' - Geel - Théo Ndicka Matam
  4. 11' - Doelpunt - Kyan Vaesen (0 - 1)
  1. 90+2' - Doelpunt - Lukas Van Eenoo (1 - 2)
  2. 90' - Verv. Mathias Fixelles door Muhammed Gümüskaya
  3. 81' - Doelpunt - Cameron McGeehan (1 - 1)
  4. 77' - Verv. Zech Medley door Maxime D'Arpino
  5. 77' - Verv. Kyan Vaesen door Igor Vetokele
  6. 77' - Verv. Nene Dorgeles door Rubin Seigers
  7. 69' - Verv. Yusuke Matsuo door Tuur Dierckx
  8. 66' - Verv. David Atanga door Ivan Durdov
  9. 50' - Geel - Maxim De Cuyper
  11'goalKyan Vaesen0 - 1
  81'goalCameron McGeehan1 - 1
  90+2'goalLukas Van Eenoo1 - 2

  Oostende heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om het behoud. KVO toonde veel goeie intenties tegen Westerlo, dat in het slot met een gelukje nog de volle buit binnenhaalde. Oostende blijft zo kamperen op een degradatieplaats.

  Oostende-Westerlo in een notendop:

  • Sleutelmoment: Diep in de extra tijd wijkt een schot van Lukas Van Eenoo af op de ongelukkige Rodin: 1-2, een hard verdict voor Oostende.

  • Man van de Match: Westerlo-keeper Sinan Bolat hoefde geen wonderen te verrichten, maar toonde zich wel betrouwbaar wanneer het nodig was.

  • Cijfer: Met een 12 op 15 heeft Westerlo de jongste weken de wind in de zeilen. Het team van coach Jonas De Roeck snuffelt nadrukkelijk aan de top 4.

  Kansen voor KVO, maar geen goals

  In Westerlo had KV Oostende nog een 6-0 om de oren gekregen, maar na de 4-4 van vorige week tegen Eupen had de thuisploeg geen zin in een nieuwe doelpuntenkermis.

   

  KVO toonde zich gretig van bij de start, met veel goeie en offensieve intenties. Toch werd Oostende koud gepakt bij de eerste uitbrak van de bezoekers. Reynolds schilderde de bal op het hoofd van Vaesen, die onhoudbaar binnen kopte.

   

  De 0-1 was een tik voor Oostende, dat er wel alles aan deed om zich weer in de wedstrijd te knokken. De thuisploeg had het meeste van het spel en won de meeste duels, maar in de zestien ontbrak de efficiëntie.

   

  Gelukkig voor KVO toonde Maxim De Cuyper genade. Hij vergat om Oostende voor de rust helemaal uit te tellen vanaf de stip, nadat de VAR ref Laforge attent gemaakt had op een handsbal van Medley.

  Westerlo-speler Vaesen viert zijn doelpunt.

  Westerlo heeft geluk aan zijn kant

  Ook na de koffie kregen we hetzelfde spelbeeld: een bedrijvig Oostende probeerde Westerlo pijn te doen, maar miste scherpte voor doel of stuitte op een prima keepende Bolat.

   

  Pas diep in de 2e helft kreeg KVO loon naar werken, toen Westerlo de bal achterin niet weg kreeg en McGeehan van dichtbij de gelijkmaker binnen kopte.

   

  Het thuispubliek zette zich er nog eens vol achter, maar op het veld liep het mis. In de extra tijd verdween een schot van Van Eenoo via Rodin in doel, een nederlaag die een strijdvaardig KVO niet verdiend had.

   

  In de stand heeft Oostende als nummer 16 - een degradatieplaats - nu 3 punten minder dan Eupen, dat zondagavond in Gent speelt. De kloof met nummer 14 KV Kortrijk bedraagt 6 punten, na de winst van KVK tegen Club Brugge.

  Sieben Dewaele: "Heel zwaar om te verduren"

  • Sieben Dewaele (Oostende): "Dit is heel zuur. We hebben heel de wedstrijd niet ondergelegen en dan krijgen we in de laatste seconden nog die goal tegen. Ook de manier waarop. Het is een beetje de omgekeerde wereld van vorige week, toen wij euforisch waren na de late gelijkmaker. Dit is heel zwaar om te verduren."

   "We hebben redelijk wat kansen afgedwongen, maar het was telkens net niet. We wilden echt voor die 3 punten gaan, want we hebben die echt nodig."

   "Nog 4 wedstrijden te gaan nu. We zijn de laatste weken zeker niet slecht bezig. Nu moeten we tijdens de interlandbreak onze hoofdjes leegmaken en zorgen dat we er opnieuw staan tegen Standard. Met de steun van de fans kunnen we iets moois neerzetten, ook al is Standard een sterke ploeg."

  • Lukas Van Eenoo (Westerlo): "Het was een heel moeizame overwinning. Oostende is een heel moeilijke ploeg om tegen te spelen. We hebben ervoor geknokt en uiteindelijk winnen we, dat is het belangrijkste."

   "In de 1e helft heeft Oostende wel een paar heel goeie kansen gehad. Als ze daar gescoord hadden, had het anders kunnen lopen, maar dat is voetbal. Wij zijn blijven proberen om te voetballen en dan word je uiteindelijk beloond."

   "Mijn doelpunt? Ik kreeg de bal en ik dacht: "Ik trap gewoon." Natuurlijk had ik wat geluk, maar ik raakte de bal wel vol. Ik zal niet zeggen dat hij anders ook binnen gegaan was, maar toch wel op doel. Soms heb je dat tikkeltje geluk nodig."

   "Alles is mogelijk. We willen proberen zo hoog mogelijk te eindigen, zonder daar een plaats op te kleven. Als je daar staat op 4 matchen voor het einde, moet je proberen voor die top 4 te gaan. We bekijken het match per match. We willen goed voetballen en dan zien we wel waar we uitkomen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Lukas Van Eenoo van Westerlo. 1, 2.
  3. tweede helft, minuut 92. Westerlo slaat toe in extra tijd! Oh la la, Westerlo gaat hier toch nog met de volle buit aan de haal. Van Eenoo haalt uit uit de tweede lijn, zijn schot wijkt af op Rodin en verdwijnt naast een kansloze Hubert in doel. Wat een domper voor de thuisploeg. .
  4. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Westerlo, Muhammed Gümüskaya erin, Mathias Fixelles eruit
  6. tweede helft, minuut 90. Vetokele trekt zijn motor op gang op de rechterflank, maar Ndicka is niet van gisteren en laat zich niet zomaar passeren. Hij haalt de angel uit de aanval. .
  7. tweede helft, minuut 87. Oostende heeft nog zin in meer. McGeehan controleert de bal in de zestien en haalt uit vanuit de draai, Bolat stopt makkelijk af. .
  8. tweede helft, minuut 83. Dierckx flirt met 1-2. Dan heeft Oostende eindelijk die gelijkmaker te pakken en dan speelt het toch weer met vuur. Dierckx mag op Hubert af en wipt de bal over de keeper van KVO, maar ook over het doel. Hier komt de thuisploeg erg goed weg. .
  9. tweede helft, minuut 81. Loon naar werken. Eindelijk lukt het dan toch voor Oostende! Westerlo krijgt de bal maar niet weg voor de eigen zestien en het is uiteindelijk McGeehan die van dichtbij kan binnen koppen. .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Cameron McGeehan van KV Oostende. 1, 1.
  11. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Oostende, Maxime D'Arpino erin, Zech Medley eruit
  12. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Westerlo, Igor Vetokele erin, Kyan Vaesen eruit
  13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Westerlo, Rubin Seigers erin, Nene Dorgeles eruit
  14. tweede helft, minuut 76. Westerlo duikt nog eens op in de zestien van Oostende. De bal wijkt af en gaat voorlangs. .
  15. tweede helft, minuut 71. Nét niet, alweer. Een prima omschakeling van Oostende, waar Ndicka frisheid mist voor doel om Bolat in de problemen te brengen. Zijn schot waait naast. Hier had KVO toch meer mee moeten doen. .
  16. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Westerlo, Tuur Dierckx erin, Yusuke Matsuo eruit
  17. tweede helft, minuut 66. Sakamoto neemt een vrije trap vanaf de zijlijn voor zijn rekening. De bal wordt door Van Eenoo over zijn eigen doel gekopt. De corner levert ook niks op voor KVO. .
  18. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij KV Oostende, Ivan Durdov erin, David Atanga eruit
  19. tweede helft, minuut 63. Ndicka zoekt Ambrose. Ndicka gooit de bal vanaf links voor doel, waar Ambrose er nét niet bij kan. Het is een beetje het verhaal van de wedstrijd van Oostende vanavond: altijd nét niet. .
  20. tweede helft, minuut 60. Westerlo probeert er snel uit te komen na Oostends balverlies. De ruimte ligt bij Reynolds op de rechterflank, maar het gaat de andere kant uit en daar stokt het. Hier zat meer in voor de bezoekers. .