Club Brugge blijft in hetzelfde bedje ziek en verliest nu ook in Kortrijk

  1. 39' - Geel - Felipe Avenatti
  2. 31' - Doelpunt - Abdelkahar Kadri (1 - 0)
  1. 90+5' - Verv. Massimo Bruno door Christalino Atemona
  2. 88' - Geel - Abakar Sylla
  3. 86' - Geel - Habib Guèye
  4. 84' - Verv. Abdelkahar Kadri door Satoshi Tanaka
  5. 84' - Verv. Felipe Avenatti door Habib Guèye
  6. 83' - Verv. Mats Rits door Romeo Vermant
  7. 82' - Geel - Raphael Onyedika
  8. 71' - Verv. Casper Nielsen door Raphael Onyedika
  9. 71' - Verv. Tajon Buchanan door Chemsdine Talbi
  10. 64' - Verv. Ferran Jutglà door Roman Jaremtsjoek
  11. 57' - Verv. Kristof D'Haene door Billel Messaoudi
  31'goalAbdelkahar Kadri1 - 0

  Club Brugge staat een week na de zege tegen Standard weer met beide voeten op de grond. Het verloor met 1-0 bij Kortrijk en moet weer angstig achterom kijken voor Play-off I. Bij Kortrijk was Kadri de matchwinnaar, bij Club misten Vanaken en Jaremtsjoek opgelegde kansen. Het is Clubs 7e nederlaag.

  KV Kortrijk - Club Brugge in een notendop:

  • Man van de wedstrijd: Abelkhadder Kadri doet even het gemis van Selemani volledig vergeten in het Guldensporenstadion. De middenvelder van Kortrijk krulde op het halfuur de op dat moment verdiende voorsprong voorbij Mignolet. En helpt zijn club zo aan een belangrijke driepunter in de degradatiestrijd. 
   
  • Sleutelmomenten: De misser van Vanaken in de eerste helft was een teken aan de wand, de onbegrijpelijke misser van Jaremtsjoek in de tweede helft was enkel de bevestiging: Club zou niet scoren vandaag. Het waren dé twee kansen op de gelijkmaker, die er vorig seizoen altijd zouden ingaan. 
   
  • Opvallend: De spelers van Club Brugge kozen na de opwarming duidelijk voor de verkeerde noppen. Op de vettige mat in het Guldensporenstadion ging bijna elke Bruggeling aan het glijden. 
   
  • Opvallend (2): Club kan opnieuw niet twee keer na elkaar winnen. Dat is geleden van oktober vorig jaar, met achtereenvolgens een overwinning tegen Anderlecht en tegen STVV. Bovendien mag het nu echt beginnen vrezen voor zijn plek in de top 4.

  Een nieuw drama voor Club Brugge, nu ook onder Rik De Mil. 


  Nochtans begon het met goede moed aan de altijd lastige uitwedstrijd bij KV Kortrijk. Het dreigde meteen via Sylla, Buchanan en het meest nog met Rits. Maar efficiëntie miste duidelijk al van bij het begin. 


  Mede omdat vrijwel elke Club-speler onderuit gleed op het glibberige veld, herstelde KV Kortrijk het evenwicht. Het drukte de bezoekers helemaal terug op eigen helft.  Kadri verzilverde dat moment met een knappe krul. Even toch, deed hij Selemani helemaal vergeten. 


  Club op het halfuur al in de problemen, al kreeg het wel de kansen om die achterstand weg te werken. Eerst verloor Buchanan een één-tegen-éénduel van doelman Vandenberghe en vlak voor rust miste Vanaken een kans die hij anders nooit zou missen. 

  Onbegrijpelijk misser Jaremtsjoek, doelpunt Odoi ongeldig

  Ook in de tweede helft toonde Club Brugge niet de wil en het voetbal om zich voorbij de thuisploeg te loodsen. De Mil hoopte dat hij met zijn spitsenwissel meer geluk trof, maar had daar even later ongetwijfeld spijt van. 

   

  Invaller Jaremtsjoek weigerde onbegrijpelijk om de goal die op een dienblad werd aangeleverddoor Noa Lang in doel te werken. Een nieuwe deuk in het vertrouwen van de Oekraïner. 

   

  De nieuwbakken hoofdtrainer van Club besloot dan maar om het met de volgende generatie Club-spelers op te lossen. Hij bracht Chemsdine Talbi en Romeo Vermant, de zoon van Sven, mee uit de jeugdploeg en gooide ze meteen voor de leeuwen. Opvallend, bij een 1-0-achterstand.

   

  Even leek Kortrijk nog het meest aanspraak te maken op een tweede doelpunt in deze wedstrijd. Toch viel de goal voor het Brugse kamp. Al was de vreugde van bijzonder korte duur. Odoi maakte voorafgaand aan zijn kopbalgoal een overduidelijke duwfout. 

   

  Geen 1-1, wel 1-0, ongetwijfeld een nieuwe opdoffer voor de ploeg die onder Rik De Mil net wat aan vertrouwen had herwonnen. Club moet nu bang afwachten wat Gent zondag zal doen tegen Eupen, wil het zijn plek in de top 4 behouden. En Kortrijk doet nu al een gouden zaak in de degradatiestrijd. 

  Rik De Mil: "Dit is geen stap achteruit"

  Hans Vanaken (Club Brugge):  "Je hebt het gevoel als je die gelijkmaker pakt dat je er gewoon over gaat. Vandaag miste efficiëntie. Ik steek de dingen niet graag op het veld, maar het ligt er gewoon niet goed bij. Daardoor mis ik ook die kans, de bal botste tegen mijn scheen. We weten dat de top 4 in gevaar komt. Nog 4 matchen om 12 op 12 te halen en misschien hebben we het na dit weekend zelfs niet meer in eigen handen."

   

  Kristof D'Haene (Kortrijk): "De laatste weken spelen we echt mooi voetbal, maar we kunnen het niet afwerken. Nu wel dankzij die supergoal van Kadri. Ook het voetbal was weer goed en dan zie je dat een topclub als Club Brugge het moeilijk heeft tegen ons.  Het is machtig, ongelofelijk. Het moet nog binnendringen. Jammer dat ik eraf moest. Ik begon wat te draaien, werd wat ziek."


  Rik De Mil (trainer Club Brugge): "Dit is geen stap achteruit. Als je naar het resultaat kijkt ben ik natuurlijk enorm ontgoocheld, maar ik heb een team gezien dat gebracht heeft wat ik wil op vlak van mentaliteit en strijd. Qua organisatie, qua wil en qua drive zaten we goed. Bloed, zweet en tranen zoals we bij onze club zeggen, waren aanwezig. Efficiëntie ontbrak. Vrezen voor PO1? Nee, er zijn 5 finales, maar als je er één verliest, verlies je niet PO1. Geen reden tot paniek, wel enorm ontgoocheld." 

   

  En over de jongelingen: "Ik gooi ze er niet zomaar in, nee. Ik zie ze bezig tijdens de week en had vertrouwen in hen. Bij deze stand moesten we iets proberen forceren. Ofwel lieten we het op zijn beloop met misschien hetzelfde resultaat tot gevolg, ofwel nemen we wat risico's met jonge gasten die vol enthousiasme inkwamen. Het waren moeilijke omstandigheden voor die jongens, ze waren niet onder de indruk en namen initiatief. Ik ben tevreden met hun invalbeurt."


  Bernd Storck (trainer KV Kortrijk): "Vandaag vieren we feest. Ze verdienen dat. Het was een fantastische wedstrijd van ons tegen een sterk Brugge. De tactiek was iets anders vandaag, maar dat draaide goed uit. Even afwachten wat de andere ploegen nu doen. Het schept wel vertrouwen." 

  Fase per fase

  1. einde, 17 uur 53. Einde: Nieuw drama voor Club, 1-0 bij KV Kortrijk. Club verliest nu ook in het Guldensporenstadion en dat heeft het vooral aan zichzelf te danken. Het miste de kansen op de gelijkmaker en kon de in de eerste helft opgelopen achterstand niet meer goedmaken. Jaremtsjoek was er het dichtste bij in de tweede helft, maar hij miste onbegrijpelijk. In het slot kopte Odoi wel raak, maar zijn doelpunt werd afgekeurd na een duwfout.  .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Niet Mignolet, maar Sylla kan koppen. Hij kopt de bal naast de winkelhaak. Het Guldensporenstadion onthaalt dat als een doelpunt. Het gejuich zwelt aan.  .
  4. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij KV Kortrijk, Christalino Atemona erin, Massimo Bruno eruit
  5. tweede helft, minuut 93. Mignolet mee naar voor! Talbi dwingt nog een hoekschop af. Mignolet maakt de sprint naar voren. Alles of niets voor Club Brugge! .
  6. tweede helft, minuut 91. Géén 1-1 van Odoi! Daar is het doelpunt van Club Brugge dan toch en meteen wordt het ook van hen afgenomen! Odoi scoort met een kopbal, maar maakt voorafgaand een duwfout. Het blijft dus gewoon 1-0.  .
  7. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. tweede helft, minuut 90. De frustraties bij de Club-spelers lopen op. Sylla duwt uit frustratie Gueye, bestraft met geel. Ook Lang krijg het aan de stok met een Kortrijkzaan.  .
  9. tweede helft, minuut 89. KVK nog het gevaarlijkst. Wie gedacht had dat Club nog een slotoffensief in elkaar zou boksen, is verkeerd. Het is KV Kortrijk die de gevaarlijkste ploeg is. Mignolet houdt zijn ploeg recht bij een schot van Messaoudi.  .
  10. Gele kaart voor Abakar Sylla van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 88
  11. Gele kaart voor Habib Guèye van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 86
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Kortrijk, Satoshi Tanaka erin, Abdelkahar Kadri eruit
  13. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Kortrijk, Habib Guèye erin, Felipe Avenatti eruit
  14. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Club Brugge, Romeo Vermant erin, Mats Rits eruit
  15. tweede helft, minuut 83. 2 Club-debutanten op het veld uit de NXT-ploeg. Er staat weer een Vermant op de Belgische velden. Romeo Vermant, zoon van Sven, maakt net als Talbi zijn debuut in de A-ploeg van Club Brugge.  .
  16. Gele kaart voor Raphael Onyedika van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 82
  17. tweede helft, minuut 81. Kadri laat zich nog eens zien. Daar is Kadri weer! Hij mag zomaar voorbij alles en iedereen dribbelen. Met een punter poogt hij nog naar doel, geen gevaar voor Mignolet.  .
  18. tweede helft, minuut 78. Ik zie het niet meer goedkomen voor Club Brugge. Er zit zo weinig in en als er al iets uitkomt dan mist het de kansen. . Tom Boudeweel op Radio 1.
  19. tweede helft, minuut 72. Rits ook niet. Nieuwe mogelijkheid voor Club Brugge, dat toch iets gevaarlijker wordt. Rits dribbelt zich de 16 in en schiet, Silva keert de bal vanop de lijn in hoekschop. .