Gent wipt over Club Brugge naar plek 4 na eenvoudige zege tegen Eupen

  1. 45+1' - Doelpunt - Hugo Cuypers (1 - 0)
  2. 10' - Geel - Julien De Sart
  1. 87' - Verv. Smail Prevljak door Antonio Davo
  2. 87' - Verv. Yentl Van Genechten door Teddy Alloh
  3. 86' - Verv. Jason Davidson door Isaac Christie-Davies
  4. 85' - Doelpunt - Joseph Okumu (3 - 0)
  5. 80' - Verv. Jordan Torunarigha door Jens Petter Hauge
  6. 80' - Verv. Malick Fofana door Laurent Depoitre
  7. 79' - Verv. Hong Hyun-seok door Brian Emo Agbor
  8. 78' - Verv. Djeidi Gassama door Isaac Nuhu
  9. 77' - Own goal - Jason Davidson (2 - 0)
  10. 75' - Geel - Michael Ngadeu-Ngadjui
  11. 70' - Verv. Kamil Piatkowski door Joseph Okumu
  12. 69' - Verv. Brandon Baiye door Stef Peeters
  13. 62' - Verv. Julien De Sart door Vadis Odjidja Ofoe
  45+1'goalHugo Cuypers1 - 0
  77'own goalJason Davidson2 - 0
  85'goalJoseph Okumu3 - 0

  Het is gebeurd. KAA Gent en niet Club brugge staat in de top 4 van het klassement. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck heeft na een relatief gemakkelijke avond tegen Eupen zo opnieuw uitzicht op de Champions' play-offs. De thuisploeg drukte in het slot sterk door om de succesvolle avond met een droge 3-0 af te sluiten.

  AA Gent - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een evenwichtige helft met kansen voor beide ploegen, was het toch Gent dat de kleedkamers indook met een voorsprong. Spitsenduo Orban - Cuypers tekende voor de treffer. Nadien kwam de ploeg niet meer in de problemen.

   

  • Man van de match: Hugo Cuypers was alomtegenwoordig. De auteur van de openingstreffer raakte nadien nog de paal en stond ook defensief zijn mannetje.

   

  • Statistiek: Cuypers heeft na vanavond evenveel doelpunten (en assists) als Vincent Janssen. Zo blijft ook de strijd om de topschutter razend spannend.

   

  • Klassement: Met nog 4 matchen te gaan, springt Gent over Club Brugge naar de 4e plek in het klassement. Seraing, Union, KV Mechelen en Oostende zijn de laatste afspraken voor het team van Hein Vanhaezebrouck.

  Gent doet wat het moet doen

  Twee ploegen met duidelijke doelen lieten er vanavond geen gras over groeien. Een blitzstart van Gent werd al snel gecounterd door een paar aanvalsgolven van de Duitstalige bezoekers.

   

  Doelman Nardi had een prima reflex in huis op een afgeweken bal en ook Orban en Cuypers kregen kansen. 

   

  Die laatste trof eerst nog de paal, maar vlak voor rust was het wel prijs. Spitsbroer Orban stuurde Cuypers goed de diepte in en de spits faalde niet.

   

  Na de pauze bleef Gent de gevaarlijkste ploeg. 

   

  Cuypers kwam tot twee keer toe dicht bij een nieuwe treffer, maar Moser stond prima op te letten. 

   

  Met nog een kwartier te gaan was Eupen genoodzaakt om de aanval te kiezen en daar profiteerde Gent ten volle van.

   

  Een gevaarlijke bal werd na geklungel in eigen doel verwerkt door Davidson en nadien kon invaller Okumu ook nog de derde treffer tegen de netten koppen.

   

  Dankzij deze overwinning springt Gent over Club Brugge naar de 4e plaats. Met nog 4 wedstrijden te gaan belooft de ontknoping dus een nagelbijter te worden.

  Vanhaezebrouck: "We staan vierde, maar er kan nog veel gebeuren"

  Yentl Van Genechten (Eupen): "De eindscore is misschien wat overdreven. We spelen een goede eerste helft en hadden zeker onze momenten, maar naar het einde van de match toe gaven we te veel weg."

   

  Matisse Samoise (Gent): "Opdracht volbracht, dit is een match die we moesten winnen. Het is nu aan ons om deze vierde positie vast te houden. We hebben gescoord op sleutelmomenten en de match verdiend gewonnen."

   

  Hein Vanhaezebrouck (trainer Gent): "We zijn heel goed gestart, maar scoorden niet. Nadien bleef het toch een tijdje evenwichtig. We kunnen dan gelukkig op een ideaal moment scoren. We staan op de vierde plek, maar er kan nog veel gebeuren. Hopelijk kunnen we nog wat spelers recupereren tijdens de interlandbreak."

   

  Edward Still (trainer Eupen): "Dit is geen match die deze score verdient. Het is jammer dat we die eerste treffer slikken, want we speelden best goed. We hebben nu nog 4 matchen om ons behoud te verzekeren. Dat zijn onze play-offs."

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 10. EINDE: 3-0. Einde van de partij. Gent wipt over Club Brugge naar de 4e plek na een al bij al makkelijke overwinning tegen Eupen, dat zich nog steeds in volle degradatiestrijd bevindt. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. De wedstrijd is al een tijdje gespeeld en zo denken beide ploegen er ook over. De intensiteit is stevig gezakt. .
  4. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 92.
  5. tweede helft, minuut 90. Feest in Gent. De fans zijn zich ervan bewust dat ze hun grote rivaal voorbij steken in het klassement. Geert Heremans.
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAS Eupen, Antonio Davo erin, Smail Prevljak eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAS Eupen, Teddy Alloh erin, Yentl Van Genechten eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAS Eupen, Isaac Christie-Davies erin, Jason Davidson eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Daar is nummer 3. Okumu tekent voor de 3-0! De ingevallen verdediger kopt een voorzet van Odjidja staalhard tegen de netten. .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Joseph Okumu van KAA Gent. 3, 0.
  11. tweede helft, minuut 84. De veer lijkt gebroken bij Eupen. De Gentse invallers willen zich graag tonen en forceren een reeks hoekschoppen. .
  12. tweede helft, minuut 81.
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAA Gent, Jens Petter Hauge erin, Jordan Torunarigha eruit
  14. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAA Gent, Laurent Depoitre erin, Malick Fofana eruit
  15. tweede helft, minuut 79. Vanhaezebrouck maakt gebruik van de situatie om een paar wissels door te voeren. Geert Heremans.
  16. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAA Gent, Brian Emo Agbor erin, Hong Hyun-seok eruit
  17. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KAS Eupen, Isaac Nuhu erin, Djeidi Gassama eruit
  18. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 77 door Jason Davidson van KAA Gent. 2, 0.
  19. tweede helft, minuut 77. 2-0! Daar is dan toch de 2-0! Een counter van de thuisploeg wordt door Fofana voor doel gegooid. Na een rommelige fase is het Eupen-verdediger Davidson die de bal in eigen doel verwerkt. .
  20. tweede helft, minuut 75. Dramatisch uitvoetballen van Ngadeu wordt opgevolgd door een knullige fout van de verdediger. Het levert een vrije trap op voor Peeters, maar die krijgt de bal niet over de Gentse muur. .