Jupiler Pro League - speeldag 30 - 17/03/23 - 20:46
1 - 1
54'

Voor de 5e keer in 6 matchen heeft leider Racing Genk niet kunnen winnen. Ook tegen Cercle Brugge was het sprankelende voetbal van eerder dit seizoen ver te zoeken. Dankzij een goal van Paintsil kon Genk toch nog een punt redden. Eerste achtervolger Union kan zondag wel tot op 3 punten naderen.

Cercle Brugge - KRC Genk in een notendop:

• Moment van de wedstrijd: Genk komt na een zwakke eerste helft met meer energie uit de kleedkamer. Het is 20 minuten baas en drukt de thuisploeg achteruit. Joseph Paintsil toont in de 54e minuut zijn klasse, de flankspeler verrast iedereen met een subtiel schot in de hoek.

• Man van de match: Bij Cercle Brugge zorgt 1 man voor alle dreiging. Ayase Ueda was opnieuw van goudwaarde met een knappe goal. De Japanner zorgde in zijn eentje voor doelgevaar, hij raakte nog de paal en mikte een poging naast.

• Competitiestand: Racing Genk verliest opnieuw 2 kostbare punten. Union kan zondag tot op 3 punten van de leider komen. De riante voorsprong van de Limburgers smelt als sneeuw voor de zon, en dan moet de puntenhalvering nog komen.

Cercle zet onmondig Genk onder druk

In een slordige eerste helft was Cercle de betere ploeg. Genk kwam niet aan voetballen toe, vooral Trésor grossierde in balverlies.

De thuisploeg zette hoog druk en loerde op de counter. Met succes, op het halfuur viseerde Ueda nog de paal, 5 minuten voor de pauze trof hij wel raak.

Na slordig balverlies van Genk koos Gboho voor de snelle tegenaanval. Hij speelde knap Ueda aan, de Japanner aarzelde niet en schoof de bal kalm langs Vandevoort.

1-0 was ook meteen de ruststand.

Paintsil verzilvert overwicht Genk

Wouter Vrancken had zijn ploeg tijdens de pauze duidelijk op scherp gezet. Genk kwam beter uit de kleedkamer en toonde zich gretig. Het drukte Cercle achteruit en benutte de ruimte op de flanken.

Na 10 minuten zette Paintsil dat overwicht om in een goal. De Ghanees sprintte de 16 van Cercle binnen, temporiseerde even en trapte de bal vervolgens knap in de hoek. Warleson en de verdediging van Cercle waren volledig verrast door de subtiele plaatsbal.

Nadien probeerde Genk door te duwen om alsnog de 3 punten binnen te halen. Het kreeg nog enkele kansjes, maar spitsen Samatta en Sor wrongen die de nek om.

Maar hun grip op de wedstrijd verloor Genk stelselmatig. In het slot was het zowaar de thuisploeg dat de beste kansen bij elkaar voetbalde. Ueda draaide heerlijk weg van zijn verdediger, maar hij mikte de bal net naast de paal.

Nadien konden beide ploegen niet meer dreigen, al was er nog een bang moment voor Genk. Munoz gaf een stevige charge in de rug van Deman. Die ging neer, maar kreeg geen strafschop van scheidsrechter Lardot. Ook de VAR zag er geen clear error in.

1-1 bleef ook na 99 minuten de eindstand. Een gelijkspel is een logisch resultaat, al schiet Genk daar weinig mee op in de titelstrijd.

22:41

EINDE: Cercle en Genk houden elkaar in evenwicht

In de tweede helft was Genk aanvankelijk de betere ploeg. Dat leidde tot 1 kans en dat was ook meteen de goede voor Paintsil. Hij trapte vanuit een verrassende positie en versloeg Warleson.

Nadien zette het door, maar grote kansen kwamen er niet meer.

Het was zowaar Cercle dat nog de beste kans had. Ueda draaide mooi weg, maar mikte naast.

1-1 is een logische eindstand, beide ploegen konden niet volledig overtuigen.

90+9' tweede helft
90+8'

Lardot fluit af

De blessuretijd brengt geen gevaar meer, 1-1 is de eindstand.

90+7'

Vreemd moment: Warleson gaat onder de bal door. Ook Paintsil heeft problemen met de bal, hij loopt die over de achterlijn.

90+6'

Deman kapt zich mooi vrij en vindt Siquet aan de tweede paal. Die moet iets te overhaast schieten en mikt ver over.

90+5'

Beide ploegen proberen wel, maar missen nauwkeurigheid om tot grote kansen te komen.

90+4'
90+4'

Cercle houdt stand. Warleson duikt op de bal, nog 30 seconden te spelen.

90+3'
90+2'

Een corner wordt tot 2 keer toe kort genomen door Genk. Eerst wordt het schot van El Khannous geblokt, ook Preciado kan niet scoren.

90+1'

90'

Onderbreking

Doelpuntenmaker Ueda is even aangeslagen na een stevig duel. De Japanner heeft een bloedneus.

Beide coaches maken van dat moment gebruik om te wisselen.

88'

Ook Hotic is goed ingevallen. De kwieke spelverdeler is bij elke actie van Cercle betrokken.

Tot 3 keer toe komt de thuisploeg in een kansrijke positie, Genk verdedigt goed en overleeft.

88'

Penalty voor Cercle?

Munoz duwt met zijn schouder in de rug van Deman. Die gaat liggen, Lardot en de VAR vinden het te weinig voor een strafschop.