Ga naar de inhoud

Westerlo doet nog altijd mee voor Play-off I, Kortrijk moet naar beneden blijven kijken

 1. 45+4' - Own goal - Tsuyoshi Watanabe (1 - 0)
 2. 36' - Geel - Abdelkahar Kadri
 3. 31' - Verv. Faïz Selemani door Abdelkahar Kadri
 4. 28' - Geel - João Silva
 5. 24' - Geel - Mathias Fixelles
 6. 22' - Geel - Thomas Van den Keybus
 1. 78' - Verv. Mathias Fixelles door Igor Vetokele
 2. 78' - Verv. Kyan Vaesen door Ravil Tagir
 3. 73' - Doelpunt - Kyan Vaesen (3 - 1)
 4. 71' - Verv. Dion De Neve door Dylan Mbayo
 5. 71' - Verv. Martin Regali door Habib Guèye
 6. 71' - Verv. João Silva door Christalino Atemona
 7. 71' - Verv. Nacer Chadli door Yusuke Matsuo
 8. 68' - Geel - Bryan Reynolds
 9. 63' - Doelpunt - Massimo Bruno (2 - 1)
 10. 60' - Doelpunt - Kyan Vaesen (2 - 0)
 11. 58' - Verv. Thomas Van den Keybus door Nene Dorgeles
 12. 58' - Verv. Nayel Mehssatou door Billel Messaoudi
45+4'own goalTsuyoshi Watanabe1 - 0
60'goalKyan Vaesen2 - 0
63'goalMassimo Bruno2 - 1
73'goalKyan Vaesen3 - 1

Promovendus Westerlo blijft nog altijd in de running voor het 4e en laatste ticket voor Play-off I. In een evenwichtige match tegen Kortrijk maakte vooral de efficiëntie van Westerlo het verschil. Voor Kortrijk stapelen de degradatiezorgen zich weer op. 

Westerlo - KV Kortrijk in een notendop:

 • Sleutelmoment: Even had Kortrijk nog hoop, nadat Bruno met zijn doelpunt zijn club een laatste levenslijn toewierp. Maar de 3-1 van Vaesen omvatte alles waar Westerlo voor stond: hyperefficiëntie knokte Kortrijk uit de wedstrijd.
 
 • Man van de wedstrijd: Kyan Vaesen. Eigenlijk had hij drie doelpunten moeten hebben, maar na een uitgebreide analyse was zijn eerste toch een owngoal. De spits van Westerlo dook overal op en zette zijn constante dreiging om in 2 (en een halve) goals.
 
 • Opvallend: Alsof de avond nog niet erger kon voor Bernd Storck, zag hij met Selemani ook nog één van zijn sterkhouders uitvallen. De manier waarop was hoogst ongelukkig. Bij een voorzet verzwikte hij zijn enkel en raakte hij onzacht in de knoop met een reclamepaneeltje. Er wordt gevreesd voor een blessure van "enkele weken".

Kortrijk laat 0-1 liggen, Westerlo niet

"We moeten de kansen die we creëren zien af te maken." De woorden van Bernd Storck vooraf waren veelbelovend.


Kortrijk wilde ook aan de verwachtingen van zijn coach voldoen, want voetballend was het de beste ploeg in de eerste helft. Al waren de voetballende momenten schaars. De potige wedstrijd lag te vaak stil door overtredingen en blessurebehandelingen. 


Zo zag Kortrijk zijn lichtpuntje, Faïz Selemani, uitvallen na een tuimelpartij over een klein reclamebordje en kreeg Mehssatou de knie van Van den Keybus vol in het gezicht. 


Kansen waren schaars, maar de beste waren wel voor diegene die ze het meeste nodig hadden: Kortrijk. Kadri, die inviel voor Selemani, liet dé kans (een cadeautje van Bolat) op de 0-1 liggen. 


Westerlo toonde vlak voor rust hoe het wel moest. Een overgewaaide hoekschop belandde via Vaesen tegen Watanabe in doel. 

Vaesen viert de 1-0.

Westerlo - en vooral Vaesen - geeft les in efficiëntie

Alsof Vaesen geprikkeld was dat hij het eerste doelpunt niet op zijn naam kreeg, dook hij plots overal en op het goede moment op. Een geplaatst schot van invaller Nene kwam via een uitstekende redding in Vaesens voeten terecht: meedogenloos 2-0.

 

Dat het niet de beste wedstrijd van Westerlo was toont de enige Kortrijkse goal: foutjes in de verdediging stapelden zich op, waar uiteindelijk Bruno van kon profiteren. 

 

Een levenslijn die al snel losgelaten werd, want Kortrijk liet zich te vaak vangen op de tegenaanval.  In eerste instanties kon doelman Vandenberghe zijn ploeg nog overeind houden. Uitstel van executie: bij één van die counters stond Vaesen alweer op het juiste moment op de goede plek voor de 3-1.

 

Westerlo sluipt zo geruisloos dichter bij de top 4, KV Kortrijk moet terug naar onderen kijken, want het ziet KV Oostende een puntje dichterbij kruipen. 

Storck: "Als je niet kan scoren, verdien je geen punten"

 • Kristof D'Haene (Kortrijk): Moeilijk om te slikken, maar we moeten verder. We toonden grinta en dat we kansen kunnen creëren. Alleen is die afmaken hét probleem voor ons dit seizoen.
 • Bernd Storck (trainer Kortrijk): Wanneer je je kansen niet afmaakt, maak je geen aanspraak op punten. Scoren is net het belangrijkste in voetbal en als je dat niet kan, verdien je geen overwinning.Over Selemani: hij heeft schade opgelopen aan zijn enkel, ik vrees  dat we hem enkele weken kwijt zijn.
 • Kyan Vaesen (Westerlo): Jammer van die owngoal, ik raakte hem wel, maar Watanabe blijkbaar harder. We kwamen helemaal niet in ons spel en verloren te veel duel. Tijdens de rust werd dat bijgestuurd. Play-off 1 is een doel voor ons. We zijn goed op weg. 
 • Jonas De Roeck (trainer Westerlo): Het was een hele fysieke wedstrijd, daardoor hadden we moeite om eruit te komen. Dat is zo als je tegen een ploeg speelt die voor alles of niets gaat. Dat zullen we de komende tijd vaker tegenkomen. Waar dit zal eindigen? Zo hoog mogelijk!

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 97. Einde wedstrijd! Wat de eerste helft miste, kregen we wel in de tweede helft: kansen, aardig voetbal en doelpunten. Vaesen was een gesel voor Kortrijk. Overal dook hij op en scoorde hij. Bruno kon zijn club nog even reanimeren, maar Westerlo drukte die hoop snel neer. 3-1, is de eindstand.  .
 2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
 3. Kortrijk krijgt les in efficiëntie. Kortrijk lijkt zich neergelegd te hebben bij de nederlaag. Het verschil in efficiëntie was aanzienlijk. Westerlo maakte minstens de helft van zijn kansen af en dat kon van Kortrijk zeker niet gezegd worden. Wij tellen 16 schoten naar doel, 6 op doel en maar 1 in doel.  . tweede helft, minuut 96.
 4. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 5. Het is een beetje tegen de zin van de Westelse supporters, maar het spel lag genoeg stil om er 6 minuten bij te tellen.  . tweede helft, minuut 90.
 6. tweede helft, minuut 89. De sfeer zit goed in het Kuipje. "Iedereen is bang van Westerlo", weerklinkt.  .
 7. tweede helft, minuut 89. Geklungel achterin bij Westerlo. De bal wordt opgepikt door Mbayo, maar zijn schot zwaait af.  .
 8. tweede helft, minuut 85. Nog een kopbal van Avenatti! Bolat duwt de poging weg van onder zijn lat. .
 9. tweede helft, minuut 81. Daar is Westerlo nog eens! Matsuo knalt van dichtbij op Vandenberghe. De doelman van Kortrijk speelt wel een puike partij.  .
 10. tweede helft, minuut 79. Avenatti kopt naast! Avenatti gooit Kortrijk bijna nog een levenslijn toe. Maar zijn kopbal gaat voorlangs. De vaststelling voor Kortrijk is hard: pnieuw mist het zijn kansen. .
 11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Westerlo, Igor Vetokele erin, Mathias Fixelles eruit
 12. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Westerlo, Ravil Tagir erin, Kyan Vaesen eruit
 13. tweede helft, minuut 75. Applauswissel voor Vaesen. De man die betrokken is bij elke goal van Westerlo krijgt een applausvervanging. 't Kuipje bedankt Vaesen voor zijn 2 (en een halve) goals.  .
 14. tweede helft, minuut 75. Geen twijfels meer: Vaesen legt 3-1 binnen. Hyperefficiënt, dat is Westerlo vanavond. Het speelt na een mooie aanval Kortrijk helemaal zoek. Opnieuw is het Vaesen die afrondt. .
 15. tweede helft, minuut 74.
 16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Kyan Vaesen van Westerlo. 3, 1.
 17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Kortrijk, Dylan Mbayo erin, Dion De Neve eruit
 18. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Kortrijk, Habib Guèye erin, Martin Regali eruit
 19. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Kortrijk, Christalino Atemona erin, João Silva eruit
 20. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Westerlo, Yusuke Matsuo erin, Nacer Chadli eruit