44'
Simon Adingra
1 - 2
44'

5 punten. Dat is de overgebleven marge van Racing Genk na een nederlaag tegen dichtste achtervolger Union. De Brusselaars gooien de titelstrijd weer open na een knappe remonte op bezoek bij de leider. Met een assist en goal deed Simon Adingra de wedstrijd nog voor rust helemaal kantelen. Genk, dat met 5 op 15 achterblijft, vond geen gelijkmaker meer.

Racing Genk - Union in een notendop:

• Sleutelmoment: Racing Genk lijkt alles onder controle te hebben en met een 1-0-voorsprong de rust in te trekken. Twee dolle minuten in de slotfase van de eerste helft beslissen er anders over. Nieuwkoop kopt Union uit het niks langszij en meteen daarna keert Adingra de situatie helemaal om.

• Man van de match: Simon Adingra zorgde kort voor de rust bijna op zijn ééntje voor een straffe omwenteling in de topper. Met een heerlijke voorzet schilderde hij de gelijkmaker op het hoofd van Nieuwkoop. Twee minuten later trof de Ivoriaan ook zélf raak met een prachtige krul in de kruising.

• Opvallend: Voor Racing Genk is het nog maar de tweede thuisnederlaag van het seizoen. Enkel Antwerp slaagde er net als Union in om de volle buit te pakken in de Cegeka Arena.

Wervelwind Adingra zet topper op zijn kop

Een Europese midweekwedstrijd tegen Union Berlijn én een bewogen terugreis naar België. Een ideale voorbereiding op de topper was het allerminst voor Union. Toch was de Belgische vicekampioen meteen op de afspraak in de uitverkochte Cegeka Arena. Na amper drie minuten was Vertessen al dicht bij de 0-1, Vandevoordt bracht redding voor Genk.

De thuisploeg kwam met de schrik vrij en nam de wedstrijd resoluut in handen. Het leverde veel balbezit, maar weinig concrete kansen op. Tot halfweg de eerste helft. Na een opwippertje van Heynen landde de bal ongelukkig tegen de arm van Van der Heyden. Scheidsrechter Verboomen was onverbiddelijk en floot penalty. Moris koos de juiste hoek, maar kon de strafschop van Heynen onvoldoende beroeren: 1-0.

Union veranderde het geweer van schouder en koos nadrukkelijker voor de aanval, al leverde dat weinig doelgevaar op. Bijna betaalde het zelfs de rekening toen Genk uitpakte met een heerlijke, snelle tegenaanval. Op aangeven van El Khannouss maakte Munoz het ook keurig af, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Genk had alles onder controle, maar met de rust in zicht stak plots een wervelwind genaamd Adingra op. Met een heerlijke voorzet schilderde hij de bal op het hoofd van Nieuwkoop en die maakte het van dichtbij majestueus af. Amper twee minuten later zette Adingra de topper helemaal op zijn kop met een schitterende krul in de kruising.

Penalty voor Genk na hands van Van der Heyden:

Genk bijt tanden stuk op Union na afgekeurde 2-2

Union zag al vroeg in de tweede helft Vertessen uitvallen, zijn vervanger Nilsson loodste de bezoekers bijna meteen naar de 1-3. Na ongelukkig wegglijden van McKenzie bood hij Lynen een reuzenkans aan, maar die besloot nipt over. Een kleine sprankeling in een tweede helft die een pak minder te bieden had dan de eerste. Veel overtredingen en spelonderbrekingen, dat wel.

Genk ging vruchteloos op zoek naar het goede ritme. Twintig minuten voor het einde leek Munoz dan toch voor de verlossing te zorgen op een corner. Zijn kopbal week evenwel af op de arm van McKenzie en dus zag de Colombiaan na tussenkomst van de VAR ook zijn tweede treffer van de avond afgekeurd worden.

Union schuwde de venijnige en spelvertragende foutjes niet, Genk slaagde er niet meer in om doelgevaar te creëren. Beter dan een slappe kopbal van Munoz in de handen van Moris werd het niet meer voor de thuisploeg. Genk blijft achter met 5 op 15, Union nadert na een 6 op 6 tot vijf punten van de leider en blaast zo de titelstrijd weer nieuw leven in.

Vrancken: "Tevreden over spel, niet over resultaat"

• Karel Geraerts (trainer Union): "In de eerste helft hadden we het moeilijk. We hebben gedurende 35 minuten niet de intensiteit getoond die ik wil zien. Maar mijn spelers toonden wel dat ze mentaal in staat zijn om uit heel weinig toch gevaar te creëren. Zo kwamen we toch nog op voorsprong aan de rust. Daarna hebben we goed bijgesteld, in de tweede helft stond het veel beter. We hadden toen zelfs nog de betere kansen. Onze organisatie stond goed en Genk kon heel weinig gevaar creëren. Aan de rust kon je nog spreken van een onterechte tussenstand, maar op het einde van de wedstrijd denk ik dat we met een kleine marge verdiend winnen."

• Wouter Vrancken (trainer Racing Genk): "Dit was een vermijdbare nederlaag, want we speelden een heel goede wedstrijd. Op vijf minuten na waarin we de match uit handen gaven. Bij die fases werden er foutjes gemaakt, het is jammer dat we het daardoor weggeven. In de tweede helft domineerden we opnieuw, Union dacht enkel nog aan verdedigen en tijdrekken. We mogen tevreden zijn over ons spel, maar natuurlijk niet over het resultaat. De jongens zijn er wel blijven in geloven, ook na die serieuze kaakslag kort voor de rust. Op dat gebied ben ik wel trots op hen, het is jammer dat ze niet beloond werden. De dominantie was er, alleen was de laatste pass vaak niet goed genoeg. Ons niveau was vandaag weer heel hoog, tegen een goede ploeg. Daar ben ik tevreden over, enkel de resultaten vallen nu tegen. We moeten hier door en mogen vooral ons niveau op het veld niet verliezen."

90+7'
90+6'

Gebalde vuisten bij Karel Geraerts. Zijn Union pakt de volle buit bij Racing Genk en blaast de titelstrijd zo weer nieuw leven in. Het springt over Antwerp weer naar de tweede plaats en nadert tot op 5 punten van competitieleider Genk.

90+5'

Geel voor Moris

Moris moet nog een gele kaart incasseren, omdat hij te lang talmt. De tijd is bijna op. Union is op weg naar een belangrijke driepunter.

90+1'

90+1'

Munoz in de handen van Moris

Nog maar eens een hoekschop voor Genk. Munoz krijgt opnieuw de ruimte om te koppen, maar zijn poging is te slap om Moris te verschalken.

90'

6 minuten extra!

Genk krijgt nog 6 minuten om de nederlaag nog af te wenden. Voor Union is het nu vooral een kwestie van standhouden.

87'

Genk blijft aandringen

Het blijft spannend in Genk. De thuisploeg blijft ervoor gaan en dwingt nog eens een hoekschop af, maar niemand kan echt goed koppen bij de thuisploeg.

86'

Ook bij Genk voeren ze nog een dubbele wissel door met Ouattara en Preciado. McKenzie en Paintsil worden naar de kant gehaald.

84'

Nog wat frisse krachten voor Union. Puertas, François en Lapoussin worden in de ploeg gedropt voor Lazare, Boniface en Adingra.

84'
83'

Geel voor Cuesta

Cuesta loopt ook nog tegen een gele kaart aan voor een overtreding op Boniface. Hij is daardoor geschorst voor de volgende wedstrijd tegen Cercle Brugge.