KAS EupenKV Oostende
Lothar D'Hondt
Kehrwegstadion
3307

Acht goals, geen winnaar: Eupen en Oostende verdelen de koek in heerlijke degradatietopper

do 9 maart 2023 20:12
  1. 14' - Doelpunt strafschop - Thierry Ambrose (0 - 1)
  2. 16' - Geel - Anton Tanghe
  3. 36' - Verv. Mateo Barac door Osaze Urhoghide
  4. 40' - Rood - Anton Tanghe
  5. 45+3' - Doelpunt - Djeidi Gassama (1 - 1)
  1. 19:20 - Verv. Kelvin Arase door Brecht Capon
  2. 46' - Geel - Cameron McGeehan
  3. 55' - Verv. Jason Davidson door Rune Paeshuyse
  4. 55' - Verv. Loïc Bessile door Smail Prevljak
  5. 56' - Doelpunt - Théo Ndicka Matam (1 - 2)
  6. 58' - Geel - Fraser Hornby
  7. 59' - Doelpunt - Smail Prevljak (2 - 2)
  8. 61' - Doelpunt - Fraser Hornby (2 - 3)
  9. 68' - Verv. Thierry Ambrose door Nick Batzner
  10. 76' - Doelpunt - Boris Lambert (3 - 3)
  11. 84' - Verv. Sieben Dewaele door Alfons Amade
  12. 84' - Doelpunt - Regan Charles-Cook (4 - 3)
  13. 89' - Verv. Regan Charles-Cook door Teddy Alloh
  14. 90+1' - Geel - Thierry Ambrose
  15. 90+5' - Verv. Konan N'Dri door Isaac Christie-Davies
  16. 90+7' - Doelpunt - Matej Rodin (4 - 4)
Jupiler Pro League - speeldag 29 - 11/03/23 - 18:15
14'
Thierry Ambrose
0 - 1
14'
45+3'
Djeidi Gassama
45+3'
1 - 1
56'
Théo Ndicka Matam
1 - 2
56'
59'
Smail Prevljak
59'
2 - 2
61'
Fraser Hornby
2 - 3
61'
76'
Boris Lambert
76'
3 - 3
84'
Regan Charles-Cook
84'
4 - 3
90+7'
Matej Rodin
4 - 4
Matej Rodin
90+7'

Eupen en Oostende hebben voor spektakel gezorgd aan de Kehrweg. Met het oog op het behoud jaagden beide teams op een driepunter, maar na een heerlijke match met 8 doelpunten was één puntje voor elk het verdict.

Eupen - Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Eupen leek na een knotsgekke 2e helft zegezeker, maar op een corner diep in de toegevoegde tijd sleepte KVO toch nog een punt uit het vuur. Mogelijk van goudwaarde in de degradatiestrijd.

• Man van de Match: Het lijkt paradoxaal wanneer een doelman 4 goals slikt, maar de vele parades van KVO-keeper Hubert zorgden ervoor dat de bezoekers in het slot nog een punt kon pakken. Bovendien was Hubert bij de 4-4 een uitstekende bliksemafleider voor de scorende Rodin.

• Cijfer: 3 punten, dat blijft het verschil tussen KV Oostende en het duo Eupen-Kortrijk. KVO staat nog steeds op een degradatieplek, maar houdt de concurrentie wel binnen schot dankzij het cruciale puntje van zaterdagavond.

Rood voor Tanghe speelt Oostende parten

KV Oostende kon met winst Eupen en Kortrijk bijbenen in de stand en de kustploeg begon ook het best aan de wedstrijd. Ambrose zette de bezoekers na een kwartier op rozen met een feilloze penalty.

Oostende zat zo in een zetel, maar Tanghe bracht zijn team in een lastig parket. De aanvoerder haakte de doorgebroken N'Dri en mocht inrukken. KVO-keeper Hubert, eerder ook al cruciaal op een afgeweken bal van Magnée, toonde zijn klasse op de daaropvolgende vrije trap van Peeters.

Met een mannetje minder kreeg Oostende het wel steeds lastiger en op slag van rust kwam Eupen langszij. Gassama kapte zichzelf vrij en nagelde de bal van dichtbij in de kruising.

De rode kaart voor de Oostendse-kapitein Tanghe.

Knotsgekke tweede helft

Bij beide ploegen was de drang om te winnen groter dan de angst om te verliezen en dat leverde een fantastische pot voetbal op in de 2e helft.

Ndicka en Hornby luisterden het doelpuntenfestival op met 2 treffers, tussendoor prikte ook de Eupense goaltjesdief Prevljak er eentje binnen.

In het slotkwartier leek Eupen zijn numerieke overwicht toch nog te kunnen uitbuiten. Met goals van Lambert en Charles-Cook stak de thuisploeg een hand uit naar de overwinning, maar het venijn zat in de staart.

In de 7e minuut van de extra tijd kregen de bezoekers nog een hoekschop. De mee opgerukte doelman Hubert was de ideale bliksemafleider voor Rodin, die alsnog de 4-4 maakte.

90+8' tweede helft
90+7'
90+7'
90+7'

Rodin met de gelijkmaker!

Ongelooflijk! In de 97e minuut knokt Oostende zich toch weer langszij. Een corner valt voor de voeten van Rodin, die de bal tegen de touwen prikt!

90+4'

Met de bal aan de voet zoekt Prevljak de cornervlag op. Weer wat tijd gewonnen, slim gedaan van de Eupense aanvaller. De tijd tikt weg in het nadeel van de bezoekers.

90+1'
90+1'

90'

Toegevoegde tijd

Eupen probeert de bal in de ploeg te houden nu, Oostende jaagt. Het heeft nog 5 minuten extra tijd om iets aan de achterstand te doen.

84'

Eupen gaat er nog over

N'Dri gaat op wandel in de zestien van Oostende en vindt aan de tweede paal Charles-Cook. Die vindt nog net een gaatje om de bal tussen te schuiven: 4-3!

84'
80'

Hubert bij de les

Een schot van Magnée wijkt af en neemt zo bijna Hubert te grazen. De doelman was al half op weg naar de andere kant, maar kan toch nog redding brengen.

78'
76'

Daar is de 3-3 dan toch!

Lamberts vervanger staat klaar aan de lijn om erin te komen, maar de verdediger laat zich nog snel even gelden door de 3-3 binnen te koppen. Wat een wedstrijd!