3. 90+2' - Doelpunt - Mike Trésor (4 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 3 - 06/08/22 - 16:01
Mike Trésor
90+2'
Mike Trésor
4 - 2

Racing Genk heeft zijn tweede zege van het seizoen geboekt. Ondanks twee vroege doelpunten van Paintsil werd het geen makkelijke avond voor Genk. Het schitterde wel, maar morste met kansen. Daardoor kwam Eupen terug in de wedstrijd. En werd het nog voor Genk bibberen tot het bevrijdende doelpunt van Trésor.

Genk - Eupen in een notendop:

Opvallend: Genk leek de volledige wedstrijd onder controle te hebben, het leek op weg naar een rustige zomeravond. Maar het slaagde er toch in om, ondanks spetterend voetbal, de overwinning nog bijna uit handen te geven.

Man van de wedstrijd: De hele aanval van Genk verdient een pluim op de hoed. Paintsil voor zijn twee vroege doelpunten, El Khannouss voor zijn perfecte passes en fluwelen voeten, Trésor voor zijn bedrijvigheid en verlossing en ook Dessers, die ondanks de voor hem snel draaiende transfermolen, zich vol overgave gaf in de wedstrijd, jammer genoeg niet beloond met een doelpunt.

Sleutelmoment: Even leek Eupen al in de eerste helft opnieuw in de wedstrijd te komen, maar dankzij het kanonschot van Hrosovsky werd die dreiging nog voor rust uitgesteld tot diep in de tweede helft.

Paintsil zet Genk vroeg op rozen

Of hij nu dicht bij een overstap naar de Serie A (naar Cremonese) staat of niet: Wouter Vrancken behield het vertrouwen in Cyriel Dessers en zette hem gewoon in de basiself. Ook El Khannouss kreeg een plek in de basiself.

De Genkse elf hadden de overwinning van Eupen tegen Club Brugge goed ingestudeerd. Van bij het begin zette het met snedig en aanvallend voetbal een serieuze stap naar de overwinning. Al na 3 minuten trilden de netten door een knappe individuele actie van Paintsil.

Het ging door op dat élan. Dessers bedankte bijna zijn coach voor het vertrouwen, maar stuitte op Nurudeen. Paintsil zijn neus stond wel iets doelgerichter, hij volgde goed op de poging van Dessers en tikte zijn tweede van de middag binnen.

De schaapjes leken op het droge, Dessers ging naarstig op zoek naar misschien wel zijn laatste doelpunt in de Cegeka-arena, maar in tegenstelling tot de rest van het seizoensbegin was efficiëntie niet aan hem besteed.

Genk morste met kansen en dan geldt in de voetbalfilosofie dat de tegenstander wel efficiënt is: Prevljak vond, ondanks een Genkse omsingeling, ruimte tot een doelpunt.

2-1, voor rust, Eupen leek terug in de wedstrijd te komen. Al bleek die hoop van korte duur: Hrosovsky schoot al twijfels bij Genk aan flarden met een stevig afstandsschot uit de tweede lijn: 3-1, bij de rust.

Eupen knokt zich terug in de wedstrijd

Opvallende doelmannenwissel bij Eupen bij de rust: Moser voor Nurudeen. Een gouden ingreep van Storck, zo bleek: plots kon Genk niet meer scoren: een bijzonder bedrijvige Trésor geraakte meermaals niet voorbij de Duitse doelman. Ook de pogingen van El Khannous (tot twee keer toe) en Heynen strandden in zijn handen.

En als de ene ploeg de kansen morst, dan scoort de andere: Charles-Cook gleed een knappe voorzet van Van Genechten in doel: 3-2. Vranckens handen waren aan het zweten, de Genkse elf bibberden op de benen. Eupen wilde absoluut een punt meegraaien en ging all-in.

Ondanks een tweede rode kaart voor Peeters, kwam Eupen nog bijzonder dicht bij die felbevochten 3-3: de aflegger van N'Dri voor Van Genechten was niet nauwkeurig genoeg.

Diep in de toegevoegde tijd kon Trésor voor de zucht van opluchting zorgen. Geen 3-3, wel 4-2 en dat is ongetwijfeld, na prestatiegericht enorm geslaagd te zijn, ook resultaatgericht een goed rapport voor Wouter Vrancken.

"We hebben de wedstrijd onnodig laten leven"

• Cyriel Dessers (Genk):  We spelen alweer een sterke wedstrijd, met veel dominantie. Eigenlijk moet je deze wedstrijd altijd rustig uitspelen.  Dat is het enige werkpunt: de kwaliteit is er, het talent is er, de "schwoeng" is er en het vertrouwen is er.  Nu de volgende stap zetten om een echte topploeg te worden.
  • Yentl Van Genechten (Eupen): Genk had de meeste kansen. Met een beetje geluk maakten we tot 3-3 en dan lopen we toch met een punt weg, ook al is de overwinning van Genk verdiend. We hebben de wedstrijd verloren in de eerste 20 minuten, daarna konden we het niet meer herstellen. Fysiek zijn we enorm sterk, maar de tegenstander was beter dan vorige week.
  • Wouter Vrancken (trainer, Genk): Het laatste doelpunt was een opluchting. Als je zoveel kansen creëert moet je de wedstrijd leren afmaken. We hebben de wedstrijd onnodig laten leven. Kansen creëren blijft het moeilijkste van de zaak en dus het belangrijkste, positiviteit zit er dus in, ondanks een kleine les voor ons.
  • Bernd Storck (trainer, Eupen): We hebben de wedstrijd verloren in de eerst helft. Daarin slikken we te makkelijk doelpunten en verliezen we 1-tegen-1-duels. Door niet tevreden te zijn in de eerste helft, moet je keuzes maken. Dat hebben we gedaan en we hebben onze rug gerecht. We speelden tegen één van de beste ploegen van het land. Op die manier moeten we de rest van het seizoen doorgaan.

90+4'

Einde!

Genk wint opnieuw met veel machtsvertoon, al had het met Eupen toch een heel lastige klant. De Limburgers tonen zich vooral aanvallend heel sterk: tegen Club Brugge scoorde het twee keer, tegen Standard drie keer en vandaag tegen Eupen vier keer.

90+3'
90+3'

Verlosser Trésor!

Een nieuwe Genkse aanval op rechts die Moser dwingt om uit te komen. Munoz tikt de bal voor zijn neus opzij, Trésor trapt de bal in een leeg doel. Hij bevrijdt Genk van de Eupense druk!

90+2'
86'

Genk ontsnapt aan de gelijkmaker

N'Dri dribbelt zich heerlijk vrij vanop links, behaalt de achterlijn, maar behoudt niet het overzicht. Hij legt de bal onnauwkeurig af. De inschuivende Van Genechten had de kans om de bal zomaar in een leeg doel te lopen, maar kan niet bij de bal.

84'

Castro, op het veld gekomen voor El Khannouss, die een applausvervanging kreeg van Vrancken, trapt niet onaardig vanuit de tweede lijn. Moser grijpt de bal vast met beide handen, waar sinds de tweede helft elk Genks schot naar toe vliegt.

83'

Ongelukkige Peeters krijgt zijn tweede gele kaart. Hij komt te laat en gaat vol door op de voet van Lucumi. Peeters mort niet en loopt naar de kant.

82'

Bryan Heynen schampt een goed aangesneden hoekschop net te weinig met zijn hoofd. De bal gaat voorlangs.

82'

Het is nu toch bibberen en beven voor Genk, dat het verzuimd heeft om het af te maken.

Stef Wijnants op Radio 1
80'

N'Dri wordt alleen gelaten bij een hoekschop. Hij probeert het met een halve omhaal, maar trapt naast de bal. Hij had beter wat kalmer gebleven, want hij had tijd en ruimte om de fout in de Genkse defensie af te straffen.

76'

Eupen blijft niet bij de pakken zitten en dringt aan. Het gaat vol voor een punt en zoekt naar die gelijkmaker via snel combinatievoetbal. Genk loert op de counter, met al even snel combinatieaanval.

73'

Moser blijft onverslagen

Het gaat heel snel op en neer. De ene tegenprik volgt de andere op. De lopende Heynen probeert Moser met een listig tikje te verschalken, tevergeefs. Ook El Khannouss probeert het met een afvallende bal op de slof, maar opnieuw: Moser staat pal.

70'

Opnieuw een snedige aanval van Genk. Vanop links kan El Khannouss de bal niet in doel schuiven. Moser staat alweer goed op te letten en schermt goed zijn hoek af.

68'

Scoreloze Dessers gaat van het veld

Zouden het de laatste minuten van Cyriel Dessers op Genkse bodem geweest zijn? Hij groet het publiek en wordt luid toegezongen. Niet Onuachu, maar Nemeth neemt zijn plaats in.

65'

Wat een eigenaardige wedstrijd van Genk: zo overtuigend en uiteindelijk heeft het nog altijd de zege niet binnen na een uur spelen.