KV Oostende zet punt achter zijn seizoen met 0-2-zege in Eupen

  1. 38' - Doelpunt - Thierry Ambrose (0 - 1)
  2. 28' - Geel 2 - Kyle Duncan
  3. 24' - Geel - Kenny Rocha Santos
  4. 21' - Verv. Tatsuhiro Sakamoto door Kenny Rocha Santos
  5. 13' - Geel - Kyle Duncan
  1. 89' - Verv. Alessandro Albanese door Siebe Wylin
  2. 89' - Verv. Thierry Ambrose door Indy Boonen
  3. 86' - Geel - Giannis Konstantelias
  4. 82' - Verv. Vincent Koziello door Théo Ndicka Matam
  5. 81' - Doelpunt - Alessandro Albanese (0 - 2)
  6. 79' - Geel - Boris Lambert
  7. 76' - Verv. Teddy Alloh door Konan N'Dri
  8. 71' - Geel - Jerome Deom
  9. 67' - Verv. Andreas Beck door Torben Müsel
  10. 57' - Verv. Jens Cools door Giannis Konstantelias
  11. 55' - Geel - Teddy Alloh
  38'goalThierry Ambrose0 - 1

  KV Oostende duikt de lange vakantieperiode in met een goed gevoel: het won zijn laatste competitiematch, waarin niets meer op het spel stond, met 0-2 in Eupen. KVO viel snel met z'n tienen, maar bij Eupen zaten ze met hun hoofd al op een zonnige bestemming. 

  Eupen - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een sterke Eupense openingsfase lijkt KVO puntengewin helemaal te mogen vergeten wanneer Duncan na 27 minuten rood krijgt. Het mannetje minder zorgt echter voor een boost bij de bezoekers, die met 10 man zelfs de gevaarlijkste ploeg worden.

   

  • Man van de Match: In een flauwe partij zonder echte uitblinkers krijgt Thierry Ambrose vanavond toch de MVP Award mee naar huis. De Franse spits werkte zich uit de naad voor zijn ploeg en brak ook de ban met een heerlijke krul in de verste hoek.

   

  • Opvallend: Het is vandaag 9 april en zowel voor Eupen als Oostende zit het seizoen er na vandaag al op. De lange break kunnen beide teams alvast goed gebruiken om te herbronnen en beter voor de dag te komen volgend seizoen.
   
  • Statistiek: Van zijn laatste 9 officiële duels Am Kehrweg kon Eupen er maar eentje winnen. Op 6 maart wonnen de Oostkantonners met 3-1 van OH Leuven.

  KVO schiet wakker na rode kaart Duncan

  Hoewel er niets meer op het spel stond Am Kehrweg wilde zowel Eupen als Oostende nog wat extra kleur geven aan een grauw seizoen. De thuisploeg begon meteen goed aan de partij, maar pogingen van Nuhu en Prevljak misten scherpte.

  KVO snakte naar adem en op het halfuur leek de boot van de bezoekers helemaal te kapseizen toen Duncan tegen zijn 2e geel aanliep. Al was niets minder waar, want nadat Albanese eerst nog de lat vond, trof Ambrose niet veel later wel raak met een heerlijke krul richting de verste hoek.

  Na de pauze kwam Eupen beter opzetten, maar Hubert bedreigen zat er nooit echt in. Himmelmann moest daarentegen wel nog helemaal plat toen Batzner het vanuit een schuine hoek met een lage knal probeerde.

  Het was echter uitstel van executie voor de Oostkantonners, want toen diezelfde Himmelmann iets te ver uit zijn doel stond, nam Albanese hem met een knap rollertje te grazen.

  Een seizoenseinde in mineur voor Eupen, KV Oostende kan met opgeheven hoofd de zomerbreak in.

  Capon: "Doet deugd om seizoen mooi af te sluiten"

  Brecht Capon (KVO) "Het doet deugd om te winnen en het seizoen mooi af te sluiten. We moeten niet ontkennen dat het een lastig seizoen was, maar misschien springen we met deze zege nog 2 plaatsjes omhoog en dan hebben we al bij al nog een mooie eindplaats behaald."

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 16. EINDE. Na een flauwe partij gaat een tienkoppig Oostende met de zege aan de haal Am Kehrweg. De bezoekers moesten op het halfuur al met een man minder verder na rood voor Duncan, maar doken na een heerlijke knal van Ambrose toch met een voorsprong de rust in. Na de pauze ging Eupen op zoek naar de gelijkmaker, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Uiteindelijk kon Albanese in het slot van de wedstrijd de score zelfs nog verdubbelen. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. Wanneer Nuhu dan toch eens alleen op Hubert af kan, tikt de aanvaller de bal veel te ver voor zich uit. De Belgische doelman komt goed uit zijn doel en maakt het gevaar onschadelijk. .
  4. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Oostende, Siebe Wylin erin, Alessandro Albanese eruit
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Oostende, Indy Boonen erin, Thierry Ambrose eruit
  6. Gele kaart voor Giannis Konstantelias van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 86
  7. tweede helft, minuut 84. De veer lijkt gebroken bij de thuisploeg. Met nog 7 minuten reguliere speeltijd te gaan, tikt de tijd ook genadeloos weg. .
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KV Oostende, Théo Ndicka Matam erin, Vincent Koziello eruit
  9. tweede helft, minuut 82.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Alessandro Albanese van KV Oostende. 0, 2.
  11. tweede helft, minuut 81. 0-2, Albanese doet de boeken toe! Plots staat het zowaar 0-2 voor de bezoekers. Na een lange bal ziet Albanese Himmelmann te ver uit zijn doel staan. De Belg probeert het van net over de middenlijn en trapt de 0-2 in een leeg doel binnen. .
  12. Gele kaart voor Boris Lambert van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 79
  13. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAS Eupen, Konan N'Dri erin, Teddy Alloh eruit
  14. tweede helft, minuut 74. Tik tak... De tijd begint nu echt wel te dringen voor de thuisploeg. Ondertussen blijft het ook opletten voor de gevaarlijke counters van Oostende. .
  15. tweede helft, minuut 73. Magnée met een zoever. Met de moed der wanhoop probeert Maagnée het nog eens met een schot van buiten de zestien. De poging van de Belg is zeker niet onaardig en zoeft uiteindelijk maar net over de kruising van Hubert. .
  16. tweede helft, minuut 72. Oostende komt opnieuw meer en meer in de wedstrijd. Ambrose zorgt voor het betere kap- en draaiwerk, maar mikt zijn poging dan in het zijnet. .
  17. Gele kaart voor Jerome Deom van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 71
  18. tweede helft, minuut 70. Nog 20 minuten. De tijd tikt genadeloos weg voor Eupen. Kunnen de Oostkantonners de nederlaag nog vermijden of sluiten ze het seizoen pijnlijk af? .
  19. tweede helft, minuut 68. Himmelmann houdt Batzner van de 0-2! Daar is Oostende nog een keer en meteen is het heel erg gevaarlijk. Batzner probeert het vanuit een schuine hoek in het strafschopgebied, maar Himmelmann pakt uit met een goede reflex om de 0-1 op het bord te houden. .
  20. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij KAS Eupen, Torben Müsel erin, Andreas Beck eruit