Opdracht volbracht: Club Brugge houdt de 3 punten thuis na eenvoudige zege tegen Mechelen

  1. 41' - Geel - Jannes Van Hecke
  2. 38' - Verv. Denis Odoi door Éder Balanta
  3. 32' - Doelpunt - Mats Rits (1 - 0)
  4. 3' - Geel - Denis Odoi
  1. 87' - Geel - Stanley N'Soki
  2. 83' - Verv. Jannes Van Hecke door Bas Van den Eynden
  3. 83' - Verv. Hugo Cuypers door Élie Youan
  4. 76' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (2 - 0)
  5. 71' - Verv. Nikola Storm door Marian Shved
  6. 68' - Verv. Sargis Adamyan door Charles De Ketelaere
  7. 66' - Verv. Samuel Oum Gouet door Gustav Engvall
  32'goalMats Rits1 - 0
  76'goalAndreas Skov Olsen2 - 0

  Club Brugge heeft gedaan wat het moest doen: in eigen huis winnen van Mechelen. De thuisploeg morste met kansen, maar kregen weinig weerwerk te verduren. Het resultaat: een logische 2-0-zege en 3 punten bij het totaal van de landskampioen.

  Club Brugge - KV Mechelen in een notendop

  • Sleutelmoment: Op het halfuur breekt Mats Rits de ban voor Club. Tot dan hield de Mechelse dijk goed stand tegen de Brugse aanvalsgolven. Uitgerekend een ex-speler bracht daar verandering in.

   

  • Man van de Match: Gaëtan Coucke slikte wel 2 goals, maar toonde lef en had goede reflexen in huis om zijn team in de wedstrijd te houden. Het hoogtepunt van zijn wedstrijd was een subtiel hakje waarmee hij Adamyan verschalkte.

   

  • Aanhouder van de Match: Adamyan kreeg de voorkeur op De Ketelaere en wilde absoluut zijn waarde bewijzen. De spits stapelde de reuzenkansen op, maar scoren? Neen, dat stonden doelman Coucke en het doelkader niet toe. 

  Club belegert en controleert

  Club had maar één doel voor aanvang van de wedstrijd: 3 punten pakken tegen Mechelen om leider Union op te jagen. De thuisploeg belegerde het Mechelse doel onder aanvoer van Adamyan, die mocht opdraven ten nadele van De Ketelaere.


  Het werd al snel duidelijk dat het niet de avond van de Armeniër was. De spits benutte een vijftal reuzenkansen niet, mede dankzij een alerte Coucke en het doelkader dat in de weg stond. 


  Gelukkig voor de thuisploeg kon Mats Rits op het halfuur zijn mogelijkheid niet missen. Uitgerekend een ex-Mechelaar brak de ban, waarna Brugge wat gas terugnam.


  De voorsprong zorgde voor een gerust gemoed in Jan Breydel. Club koos om de tweede helft aan te vatten met een initiatie wandelvoetbal, de bezoekers zorgden toch voor weinig dreiging. En dus was het wachten tot Skov Olsen de wedstrijd helemaal op slot gooide met een halve volley.


  Opdracht volbracht voor Club Brugge, dat de kloof met leider Union verkleint. Wat het verschil tussen beide ploegen wordt, hangt af van de sanctie die Beerschot boven het hoofd hangt.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: logische zege voor Club (2-0). Club heeft gedaan wat het moest doen. Een goal in elke helft volstond voor een logische zege voor de thuisploeg. Mechelen bood weinig weerwerk en moet puntenloos de bus in. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Stanley N'Soki van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 87
  4. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Mechelen, Bas Van den Eynden erin, Jannes Van Hecke eruit
  5. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Mechelen, Élie Youan erin, Hugo Cuypers eruit
  6. De Ketelaere dan toch niet. Charles De Ketelaere verzilvert zijn goede invalbeurt met een knappe goal, maar hij stond nipt buitenspel. . tweede helft, minuut 82.
  7. tweede helft, minuut 77. Skov Olsen zorgt voor bevrijding: 2-0. Het doelpunt komt uit de lucht vallen, maar de bal hangt tegen de touwen. Swerts raakt de bal helemaal verkeerd en levert een assist af voor Skov Olsen. Die twijfelt niet en volleyt de bal in doel. .
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Andreas Skov Olsen van Club Brugge. 2, 0.
  9. tweede helft, minuut 76. De Ketelaere zet zich in om aanvallend zijn steentje bij te dragen. Club komt niet tot grote kansen, maar er loert weer gevaar om de hoek. .
  10. tweede helft, minuut 74.
  11. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Mechelen, Marian Shved erin, Nikola Storm eruit
  12. 0 schoten tussen de palen. Een aanvallend spektakel is het zeker en vast niet. KV Mechelen slaagde er nog niet in om een bal tussen het doelkader te schieten. . tweede helft, minuut 69.
  13. tweede helft, minuut 68. De Ketelaere toont zich meteen bij een hoekschop. Hij zet zijn voorhoofd tegen de bal, een doelpunt levert dat niet op. .
  14. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Club Brugge, Charles De Ketelaere erin, Sargis Adamyan eruit
  15. tweede helft, minuut 67. Adamyan mag naar de kant. Scoren lukte niet, Charles De Ketelaere mag het nu gaan proberen. .
  16. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij KV Mechelen, Gustav Engvall erin, Samuel Oum Gouet eruit
  17. tweede helft, minuut 65. Club Brugge kiest voor een paar minuutjes wandelvoetbal. Mechelen probeert de thuisploeg het leer te ontfutselen, voorlopig zonder succes. .
  18. tweede helft, minuut 65.
  19. Daar is Rits opnieuw. Balverlies bij Hairemans leidt een omschakeling van de thuisploeg in. Mats Rits is het eindstation. Deze keer heeft Coucke wel een antwoord op zijn schot(je): hij raapt het leer eenvoudig op. . tweede helft, minuut 60.
  20. tweede helft, minuut 59. Skov Olsen gaat achter een vrije trap staan. Hij waagt het erop en trapt rechtstreeks, maar zijn poging waait hoog over het Mechelse doel. .