Antwerp is nog niet zeker van de 3e plaats na puntenverlies tegen Cercle Brugge

  1. 40' - Geel - Vitinho
  1. 87' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Johannes Eggestein
  2. 78' - Verv. Thibo Somers door Olivier Deman
  3. 78' - Verv. Koji Miyoshi door Mbwana Samatta
  4. 76' - Doelpunt - Kevin Denkey (1 - 1)
  5. 69' - Verv. Benson Manuel door Pieter Gerkens
  6. 54' - Verv. Vitinho door Senna Miangue
  7. 54' - Verv. Charles Vanhoutte door Leonardo Da Silva Lopes
  8. 48' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (1 - 0)
  76'goalKevin Denkey1 - 1

  Antwerp heeft op de slotspeeldag van de reguliere competitie geen overtuigende prestatie op de mat gelegd. Meer nog, Antwerp kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Cercle Brugge. Union en Club Brugge kunnen de kloof morgen nog uitbouwen, Antwerp kan ook nog naar de 4e plaats tuimelen als Anderlecht wint.

  Antwerp - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een minuut na het openingsdoelpunt krijgt Miyoshi de kans om de score al te verdubbelen. De Japanner trapt van dichtbij op Warleson en Cercle blijft in leven. In het slotkwartier komen de bezoekers ook weer langszij.

  • Man van de match: Bij afwezigheid van Thomas Didillon kreeg de Braziliaan Warleson in de laatste matchen van het seizoen zijn kans bij Cercle. De 25-jarige doelman toonde dat hij klaar is voor het grote werk met enkele prima parades. 

  • Opvallend: Terwijl Antwerp nog voor de belangrijkste weken van het seizoen staat, zit het er bij Cercle Brugge allemaal al op. De Bruggelingen mogen op vakantie en komen pas over meer dan 3 maanden terug in actie in een officieel duel.

  Veel afval voor rust, Antwerp domineert erna

  Met de Champions' play-offs in het vooruitzicht kon Antwerp een thuiszege gebruiken tegen het uitgevoetbalde Cercle Brugge. De Great Old had voor de pauze zeker het betere van het spel, maar echt grote kansen leverde dat niet op.

   

  De aandacht ging vooral naar een knap eerbetoon voor de overleden Miguel Van Damme en de aanwezigheid van Antwerp zijn nieuwe technisch directeur Marc Overmars in de tribunes.

   

  In de slotminuut van de eerste helft kwam Michael Frey - randje buitenspel - nog oog in oog met Warleson, maar hij trapte vol op de Braziliaan. Rusten gingen beide teams dus zonder doelpunten.

   

  Na rust kregen we wel kansen en de eerste ging ook meteen tegen de touwen. Frey bracht een voorzet tot bij Balikwisha en de jonge aanvaller werkte netjes af. Antwerp duwde door en versierde nog een reeks goede kansen, maar vergat om de wedstrijd dood te maken.

   

  Bij het ingaan van het slotkwartier leek Cercle een strafschop te krijgen na een domme duwfout van Seck op Denkey. De overtreding gebeurde buiten het strafschopgebied waardoor Hotic het met een vrije trap moest proberen.

   

  De Bosniër krulde de bal knap rond de Antwerp-muur tegen de paal,  Denkey was uitstekend gevolgd en maakte onverwacht gelijk. De thuisploeg moest zo terug vol in het offensief, maar vond geen doelpunt meer.

   

  Antwerp blijft zo steken op 63 punten en kan zijn 3e plaats morgen nog kwijtspelen aan Anderlecht. Het seizoen voor Cercle zit erop, de Bruggelingen eindigen als 10e.

  Nainggolan: "Geen doelen in Champions' play-offs"

  • Radja Nainggolan (Antwerp): "We hebben de kansen gehad om het af te maken. Cercle heeft 1 echt goede mogelijkheid gehad en die ging er dan in. Ik denk dat we de Champions' play-offs moeten aanpakken zoals deze wedstrijd. We moeten plezier maken en er zoveel mogelijk uithalen."

   "Met zo een achterstand kan je geen doelen meer hebben en kan je niet anders dan het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Je staat 7 punten achter en je moet er al 3 meer winnen om een team in te halen. We zullen wel zien waar we uitkomen."

  • Brian Priske (trainer Antwerp): "Het is een ontgoocheling om hier niet te winnen. We speelden goed en gaven niets weg, maar het resultaat is niet genoeg."

   "In de Champions' play-offs zijn er nog 18 punten te verdelen dus op papier is alles nog mogelijk. We gaan er alles aan doen om nog zoveel mogelijk punten te pakken."

  Dominik Thalhammer: "Jammer dat ons seizoen al voorbij is"

  • Senna Miangue (Cercle Brugge): "We gaan hier weg met een punt en daar kunnen we zeker tevreden mee zijn. Antwerp domineerde en we verdienden de gelijkmaker misschien niet, maar dat maakt voor ons niet uit."

   "Het is jammer dat we geen Europe play-offs meer spelen, maar het is nu zo. Voetballend waren we dit seizoen zeker al beter, de vermoeidheid speelde misschien toch ook wel wat op."

  • Dominik Thalhammer (trainer Cercle Brugge): "Met het resultaat zijn we zeer tevreden, maar zeker niet met de prestatie. Het zat niet goed met onze pressing en in de omschakeling lukte het ook niet. Het was vanavond onvoldoende."

   "We hebben dit seizoen tegen elk team uit de top 6 punten gepakt buiten Union en daar mogen we trots op zijn. Het is jammer dat ons seizoen er nu al opzit. Blijkbaar mogen in België enkel de beste 8 teams nog verder voetballen. De spelers krijgen nu wat rust en dan zien we elkaar later terug om opnieuw te trainen."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 40. Einde match. Het zit erop! De Great Old sluit de reguliere competitie af met puntenverlies tegen Cercle Brugge. Antwerp was zeker in de tweede helft de beste ploeg en kwam al snel op voorsprong via Balikwisha, maar vergat dan om de wedstrijd dood te maken. Cercle profiteerde en in het slotkwartier maakte Denkey na een knappe vrije trap van Hotic gelijk. Cercle Brugge sluit zijn seizoen af met een knap punt op de Bosuil.  .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Matondo net niet! Wat een pech voor de bezoekers. Bataille trapt zomaar naast de bal en Matondo heeft zo de mogelijkheid om alleen op Butez af te gaan, maar had dat zelf niet verwacht. Antwerp had zomaar nog kunnen verliezen. .
  4. tweede helft, minuut 92. Butez pompt nog eens een bal richting de torens. Antwerp zal de reguliere competitie afsluiten met pijnlijk puntenverlies.  .
  5. tweede helft, minuut 92. Samatta net niet! Gerkens pakt uit met een geweldige voorzet, maar Samatta kopt via zijn eigen been naast. Pech voor de invaller.  .
  6. tweede helft, minuut 90. Daar is Eggestein ook een eerste keer. Het jeugdproduct van Werder Bremen zoekt Frey, maar hij brengt de bal zonder al te veel overtuiging voor doel. We gaan de slotminuut in.  .
  7. tweede helft, minuut 88. Cercle is in het laatste kwartier echt ook wel gevaarlijk geweest. Matondo trapt na een aflegger van Denkey een 2-tal meter over het doel van Butez.  .
  8. tweede helft, minuut 87. Reddende Eggestein? De leeggespeelde Balikwisha gaat naar de kant voor Eggestein. Kan de 23-jarige Duitser het verschil maken in de slotminuten?  .
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Antwerp, Johannes Eggestein erin, Michel Ange Balikwisha eruit
  10. Warleson stopt Nainggolan. De Braziliaan Warleson keept een knappe wedstrijd. Nainggolan neemt een bal meteen op de slof en viseert de hoek, maar de Cercle-doelman houdt de gelijke stand op het bord.  . tweede helft, minuut 85.
  11. tweede helft, minuut 82. Nainggolan wil nog eens een bal richting Frey pompen, maar zijn voorzet is er eentje voor de supporters. De tijd tikt toch wel genadeloos weg voor de thuisploeg. Bij Union en Club zullen ze dit graag zien gebeuren.  .
  12. tweede helft, minuut 80. Gerkens schreeuwt om een strafschop. Invaller Deman gaat na een hoekschop van Nainggolan even heel licht duwen bij Gerkens, maar dit is veel te weinig voor een penalty uiteraard. De Antwerpse invaller had het uiteraard graag anders gezien.  .
  13. tweede helft, minuut 78. Antwerp-coach Priske grijpt meteen in en brengt Samatta tussen de lijnen. Thalhammer heeft ook de kwieke Deman van de bank gehaald.  .
  14. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Cercle Brugge, Olivier Deman erin, Thibo Somers eruit
  15. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Antwerp, Mbwana Samatta erin, Koji Miyoshi eruit
  16. tweede helft, minuut 77.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Kevin Denkey van Cercle Brugge. 1, 1.
  18. tweede helft, minuut 76. Wel de goal! Wat een geweldige vrije trap van Dino Hotic! Hij krult zijn poging rond de muur tegen de binnenkant van de paal en Denkey loopt uitstekend in en maakt gelijk: 1-1. Antwerp in de penarie. .
  19. Var. Geen strafschop! De VAR geeft aan ref Van Damme aan dat de fout buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Hotic mag nu aanleggen vanop een 17-tal meter.  . tweede helft, minuut 75.
  20. tweede helft, minuut 75. In de herhaling lijkt het er toch op dat Seck Denkey omver duwde van buiten het strafschopgebied.  .