Union en hattrickheld Deniz Undav rollen OHL helemaal op na de rust

  1. 44' - Geel - Sébastien Dewaest
  2. 38' - Verv. Casper De Norre door Levan Shengelia
  3. 30' - Geel - Mandela Keita
  4. 27' - Doelpunt - Deniz Undav (1 - 1)
  5. 11' - Doelpunt strafschop - Siebe Schrijvers (1 - 0)
  1. 86' - Verv. Loic Lapoussin door Ilyes Ziani
  2. 86' - Verv. Bart Nieuwkoop door Guillaume François
  3. 86' - Verv. Deniz Undav door Damien Marcq
  4. 77' - Verv. Teddy Teuma door Alex Millán
  5. 71' - Verv. Mandela Keita door Thibault Vlietinck
  6. 70' - Verv. Sofian Chakla door Pierre Yves Ngawa
  7. 63' - Verv. Kacper Kozlowski door Kaoru Mitoma
  8. 62' - Doelpunt strafschop - Deniz Undav (1 - 4)
  9. 58' - Doelpunt - Teddy Teuma (1 - 3)
  10. 56' - Verv. Kristiyan Malinov door Alexis De Sart
  11. 48' - Doelpunt - Deniz Undav (1 - 2)
  11'penalty goalSiebe Schrijvers1 - 0
  27'goalDeniz Undav1 - 1
  48'goalDeniz Undav1 - 2
  58'goalTeddy Teuma1 - 3
  62'penalty goalDeniz Undav1 - 4

  Leider Union heeft geen steken laten vallen op het veld van OHL. Met dank aan de onvermijdelijke Deniz Undav zette het een vroege achterstand recht en rolde het OHL helemaal op na de rust. Union legt de druk zo opnieuw bij de concurrenten, OHL moet een play-offticket stilaan uit het hoofd zetten.

  Oud-Heverlee Leuven - Union in een notendop

  • Sleutelmoment: Union komt met de pletwals uit de kleedkamer en rolt zonder genade over een weerloos OHL. Op minder dan een kwartier liggen er drie ballen achter Runarsson en is de wedstrijd helemaal gespeeld.
  • Man van de Match: Deniz Undav scoorde met een weergaloze volley, een opportunistisch kattenpootje en een zelfzekere penalty. Dankzij zijn hattrick rukt de Duitser zich in de stand van de topschutters een beetje los van Michael Frey.
  • Opvallend: Union is met 41 op 48 veruit de beste uitploeg in de Jupiler Pro League. Ook als het op achterstand komt, is Union de primus van de klas. Tien keer overkwam het de mannen van Mazzu, maar ze puurden er toch nog 13 punten uit.
  • Internationaal: Elf landen waren vertegenwoordigd in de basisopstelling van Union: Denemarken, Duitsland, Engeland, Ivoorkust, Japan, Luxemburg, Madagascar, Malta, Marokko, Nederland en Polen. Geen Belgen, al vielen er wel twee in.

  Wervelend Union buigt vroege achterstand om

  De vaart zat meteen in de wedstrijd met kansen voor Teuma, Tamari en Lapoussin. Er viel ook een vroeg doelpunt uit de lucht, al had OHL daar dwaas handspel van Kandouss voor nodig. Moris redde de eerste penalty van Schrijvers, maar die kreeg een herkansing omdat de doelman te vroeg was vertrokken. Die joeg hij kurkdroog in de bovenhoek.

   

  Union liet zich niet ontmoedigen en ging op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers dwongen een reeks hoekschoppen af en Kozlowski schoot ietwat haastig naast. Undav toonde zijn jonge ploegmaat wat later hoe je beheerst afwerkt. De spits nam een voorzet enig mooi op zijn slof en stuurde hem voorbij Runarsson. Leuven antwoordde met een streep van Mercier tegen de lat.

   

  Na de rust duldde Union echter geen tegenspraak meer. Na een waarschuwing van Lazare was het opnieuw Undav die in de rug van Dewaest toesloeg. Dewaest stond er ook bij de 1-3 als een zoutpilaar bij. Teuma ging kinderlijk eenvoudig rechtdoor en rondde netjes af. Toen ook Union een strafschop kreeg, kon het licht aan Den Dreef helemaal uit. Undav maakte zijn hattrick vol en maakte het laatste halfuur volstrekt nutteloos.

  Undav: "Hoop dat ik nog meer kan scoren"

  Deniz Undav glunderde, want hij mocht alweer een matchbal mee naar huis nemen. "Ik heb er nog genoeg plaats voor", lachte de spits van Union. "Mijn eerste goal vanavond was misschien niet mijn allermooiste, maar ze komt wel in de buurt."

   

  Na de rust was het simpel voetballen voor Union. "Zeker bij 1-2 en 1-3 kregen we meer ruimte. We moesten gewoon nog één goaltje meer maken om de wedstrijd af te maken. Nu kunnen de fans gaan feesten en bier drinken."

   

  Het einde van de reguliere competitie komt stilaan in zicht. "Er komen nog drie matchen. Ik kijk ernaar uit. Ik hoop dat ik nog meer goals kan scoren, maar de drie punten blijven het belangrijkste", verloor de Duitser het totaalplaatje niet uit het oog.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91. Einde. OHL kwam op voorsprong met een strafschop, maar kon uiteindelijk niet op tegen een autoritair Union. Undav scoorde drie keer en stuwde zijn ploeg naar een 1-4 overwinning. .
  2. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 88. Sinds de 1-4 is er niet bijster veel gebeurd. Bij OHL is de moed al lang in de schoenen gezonken en bij Union vinden ze deze stand voldoende. .
  4. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Union, Ilyes Ziani erin, Loic Lapoussin eruit
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Union, Guillaume François erin, Bart Nieuwkoop eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Union, Damien Marcq erin, Deniz Undav eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Handjes op elkaar. Den Dreef applaudisseert voor Undav. De Duitser was met zijn hattrick de grote man bij Union. .
  8. tweede helft, minuut 83. Na een misverstand bij Union mag Schrijvers uithalen. Zijn schot waait hoog over. .
  9. tweede helft, minuut 81. Mercier legt een boulevard open voor Kaba, maar die verpest het door ver uit te wijken. Hij ontneemt dan ook nog eens ploegmaat Shengelia een schietkans. Dan moet je Sory zeggen. .
  10. tweede helft, minuut 79. Deze tweede helft van OHL is nog wat erger dan de wedstrijd tegen Eupen. Bert Sterckx.
  11. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Union, Alex Millán erin, Teddy Teuma eruit
  12. tweede helft, minuut 77. Teuma mag gaan rusten, Paolucci komt erin. .
  13. tweede helft, minuut 74. Actie van Vlietinck. Vlietinck zet Nieuwkoop te kijk met een panna en glipt de zestien meter binnen. Een sliding van Nielsen zorgt ervoor dat zijn schot niet tussen de palen belandt. .
  14. tweede helft, minuut 72. Mitoma kan zich bij zijn invalbeurt niet doorzetten. Hij heeft al een kansje op 5-1 gemist en vergeet nu de volledig vrije Nieuwkoop aan te spelen. .
  15. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij OH Leuven, Thibault Vlietinck erin, Mandela Keita eruit
  16. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij OH Leuven, Pierre Yves Ngawa erin, Sofian Chakla eruit
  17. tweede helft, minuut 70. Chakla en Keita ruimen baan voor Ngawa en Vlietinck. .
  18. tweede helft, minuut 66. OHL wekte na de rust even de indruk dat het iets kon klaarmaken, maar is intussen helemaal de weg kwijt. .