Deniz Undav
1 - 4
Deniz Undav
62'

Leider Union heeft geen steken laten vallen op het veld van OHL. Met dank aan de onvermijdelijke Deniz Undav zette het een vroege achterstand recht en rolde het OHL helemaal op na de rust. Union legt de druk zo opnieuw bij de concurrenten, OHL moet een play-offticket stilaan uit het hoofd zetten.

Oud-Heverlee Leuven - Union in een notendop

• Sleutelmoment: Union komt met de pletwals uit de kleedkamer en rolt zonder genade over een weerloos OHL. Op minder dan een kwartier liggen er drie ballen achter Runarsson en is de wedstrijd helemaal gespeeld.
  • Man van de Match: Deniz Undav scoorde met een weergaloze volley, een opportunistisch kattenpootje en een zelfzekere penalty. Dankzij zijn hattrick rukt de Duitser zich in de stand van de topschutters een beetje los van Michael Frey.
  • Opvallend: Union is met 41 op 48 veruit de beste uitploeg in de Jupiler Pro League. Ook als het op achterstand komt, is Union de primus van de klas. Tien keer overkwam het de mannen van Mazzu, maar ze puurden er toch nog 13 punten uit.
  • Internationaal: Elf landen waren vertegenwoordigd in de basisopstelling van Union: Denemarken, Duitsland, Engeland, Ivoorkust, Japan, Luxemburg, Madagascar, Malta, Marokko, Nederland en Polen. Geen Belgen, al vielen er wel twee in.

Wervelend Union buigt vroege achterstand om

De vaart zat meteen in de wedstrijd met kansen voor Teuma, Tamari en Lapoussin. Er viel ook een vroeg doelpunt uit de lucht, al had OHL daar dwaas handspel van Kandouss voor nodig. Moris redde de eerste penalty van Schrijvers, maar die kreeg een herkansing omdat de doelman te vroeg was vertrokken. Die joeg hij kurkdroog in de bovenhoek.

Union liet zich niet ontmoedigen en ging op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers dwongen een reeks hoekschoppen af en Kozlowski schoot ietwat haastig naast. Undav toonde zijn jonge ploegmaat wat later hoe je beheerst afwerkt. De spits nam een voorzet enig mooi op zijn slof en stuurde hem voorbij Runarsson. Leuven antwoordde met een streep van Mercier tegen de lat.

Na de rust duldde Union echter geen tegenspraak meer. Na een waarschuwing van Lazare was het opnieuw Undav die in de rug van Dewaest toesloeg. Dewaest stond er ook bij de 1-3 als een zoutpilaar bij. Teuma ging kinderlijk eenvoudig rechtdoor en rondde netjes af. Toen ook Union een strafschop kreeg, kon het licht aan Den Dreef helemaal uit. Undav maakte zijn hattrick vol en maakte het laatste halfuur volstrekt nutteloos.

Undav: "Hoop dat ik nog meer kan scoren"

Deniz Undav glunderde, want hij mocht alweer een matchbal mee naar huis nemen. "Ik heb er nog genoeg plaats voor", lachte de spits van Union. "Mijn eerste goal vanavond was misschien niet mijn allermooiste, maar ze komt wel in de buurt."

Na de rust was het simpel voetballen voor Union. "Zeker bij 1-2 en 1-3 kregen we meer ruimte. We moesten gewoon nog één goaltje meer maken om de wedstrijd af te maken. Nu kunnen de fans gaan feesten en bier drinken."

Het einde van de reguliere competitie komt stilaan in zicht. "Er komen nog drie matchen. Ik kijk ernaar uit. Ik hoop dat ik nog meer goals kan scoren, maar de drie punten blijven het belangrijkste", verloor de Duitser het totaalplaatje niet uit het oog.

90+1'

OHL kwam op voorsprong met een strafschop, maar kon uiteindelijk niet op tegen een autoritair Union. Undav scoorde drie keer en stuwde zijn ploeg naar een 1-4 overwinning.

90+1' tweede helft
88'

Sinds de 1-4 is er niet bijster veel gebeurd. Bij OHL is de moed al lang in de schoenen gezonken en bij Union vinden ze deze stand voldoende.

85'

Handjes op elkaar

Den Dreef applaudisseert voor Undav. De Duitser was met zijn hattrick de grote man bij Union.

84'

De wedstrijd kabbelt naar het laatste fluitsignaal.

83'

Na een misverstand bij Union mag Schrijvers uithalen. Zijn schot waait hoog over.

81'

Mercier legt een boulevard open voor Kaba, maar die verpest het door ver uit te wijken. Hij ontneemt dan ook nog eens ploegmaat Shengelia een schietkans. Dan moet je Sory zeggen.

79'

Deze tweede helft van OHL is nog wat erger dan de wedstrijd tegen Eupen.

Bert Sterckx
77'

Teuma mag gaan rusten, Paolucci komt erin.

74'

Actie van Vlietinck

Vlietinck zet Nieuwkoop te kijk met een panna en glipt de zestien meter binnen. Een sliding van Nielsen zorgt ervoor dat zijn schot niet tussen de palen belandt.

72'

Mitoma kan zich bij zijn invalbeurt niet doorzetten. Hij heeft al een kansje op 5-1 gemist en vergeet nu de volledig vrije Nieuwkoop aan te spelen.

70'

Chakla en Keita ruimen baan voor Ngawa en Vlietinck.

68'
66'

OHL wekte na de rust even de indruk dat het iets kon klaarmaken, maar is intussen helemaal de weg kwijt.

63'

Union staat er héél goed voor.

62'

Undav met de 1-4!

Als er nog twijfel bestond, is die nu helemaal weg. Union loopt OHL onder de voet in de tweede helft, Undav schiet de strafschop zelfzeker in.