Club Brugge neemt cadeautjes van Oostende aan en boekt zo 15 op 15

  1. 32' - Doelpunt - Sargis Adamyan (1 - 2)
  2. 30' - Geel - Osaze Urhoghide
  3. 27' - Geel - Brandon Mechele
  4. 22' - Doelpunt - Frederik Jäkel (1 - 1)
  5. 17' - Doelpunt - Sargis Adamyan (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Denis Odoi
  2. 89' - Verv. Steven Fortes door Evangelos Patoulidis
  3. 80' - Verv. Kenny Rocha Santos door Robbie D'Haese
  4. 80' - Verv. Sargis Adamyan door Noa Lang
  5. 72' - Verv. Kyle Duncan door Alessandro Albanese
  6. 63' - Own goal - Kjell Scherpen (1 - 3)
  7. 52' - Verv. Stanley N'Soki door Jack Hendry
  17'goalSargis Adamyan0 - 1
  22'goalFrederik Jäkel1 - 1
  32'goalSargis Adamyan1 - 2
  63'own goalKjell Scherpen1 - 3

  Oostende heeft Club Brugge zijn vijfde competitiezege op een rij op een presenteerblaadje aangeboden. Adamyan en Skov Olsen pakten de Oostendse geschenken gretig aan: 1-3. Club blijft zo op 7 punten van leider Union volgen.

  KV Oostende - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: “Oh la la la, c'est magnifique!” Het prijkte vanavond als eerbetoon aan Arno op de shirts van KV Oostende. Maar magnifiek was het verdedigd werk van de kustploeg allerminst, het gaf maar liefst 3 goals in geschenkverpakking weg. De niet zo scherpe actie van Scherpen op het uur deed KVO de das om. 

  • Man van de match: Sargis Adamyan mocht in de basis blijven staan bij Club en de Armeniër ontgoochelde niet. Hij lag tweemaal goed op de loer om defensief geklungel bij Oostende genadeloos af te straffen. 4 goals in 6 wedstrijden, geen gekke entree van de nieuwe spits bij Club. 

  • Quote: "Het was één van mijn slechtste avonden, daar hoef ik niet veel woorden aan vuil te maken. Het was gewoon niet goed, dit is een avond om snel te vergeten. Ik neem deze nederlaag op mij", aldus KVO-doelman Kjell Scherpen.

  • Opvallend: Voor Club is het al de 10e (!) competitiezege op een rij tegen Oostende. Het is al van 18 mei 2017, toen in Play-off I, geleden dat de kustploeg nog eens kon winnen tegen Club. 

  Club pakt cadeaus van Oostende gretig uit

  Verrassing bij Club: geen Noa Lang in de basis. De Nederlander zoekt al weken zijn beste niveau en trok vorige week bij zijn wissel tegen Seraing bovendien misnoegd de kleedkamer in. Schreuder vond dat maar niks en dus mocht Lang zijn landgenoten Vormer en Dost vergezellen op de bank. Wél weer in de startelf: Charles De Ketelaere. 

  Oostende begon sterk aan de wedstrijd, Club ontsnapte aan een vroege tegengoal toen een harde knal van Gueye op de paal strandde. De thuisploeg hield gelijke tred, maar sneed plots in eigen vel. Met een ongelukkige kopbal zette McGeehan Adamyan op weg naar doel. Een ultieme tackle van Jäkel pakte verkeerd uit en zo kon Adamyan in twee tijden scoren. 

  In twee tijden scoren, dat deed Jäkel amper 5 minuten later ook. Mechele kon zijn vluchtschot eerst nog afblokken, bij de herneming was het wel raak. Maar opnieuw schoot KVO in eigen voet. Scherpen zag er niet scherp uit op een terugspeelbal van Jäkel en zo kon Skov Olsen de bal afsnoepen. Adamyan nam het cadeau opnieuw dankbaar aan: 1-2. 

  Scherpen maakt scherven

  Ook na de rust bleef Oostende in een gulle bui. Na een misverstand met Urhoghide kon Scherpen Rits nog net van de 1-3 houden, maar op de daaropvolgende hoekschop zag de doelman er weer niet goed uit. De Nederlander liet een schot van Skov Olsen ongelukkig door zijn benen glippen en tikte de bal ook nog eens zelf in doel. 

  Oostende probeerde er desondanks toch nog iets van te maken, maar ontsnapte vooral aan nog meer averij. Lang mocht in de slotfase nog even meedoen en kon een knappe rush op rechts net niet afronden. Ook Rits kwam nog dicht bij de 1-4, maar eerst stond de paal en vervolgens Jäkel op de doellijn in de weg. 

  In de extra tijd leek Lang er dan toch 1-4 van te gaan maken toen hij alleen op Scherpen werd afgestuurd. Maar de Nederlander etaleerde nog maar eens zijn vormcrisis en mikte nipt naast. Geen erg voor Club, dat met dank aan Oostende een vlotte zege boekt en zo zeker is van zijn ticket voor de Champions’ Play-offs. 

  Schreuder: "We hebben de fouten afgedwongen"

  • Kjell Scherpen (doelman KV Oostende): "We hebben vandaag de goals cadeau gegeven en daardoor wint Club, zo simpel is het. Het was één van mijn slechtste avonden, daar hoef ik niet veel woorden aan vuil te maken. Het was gewoon niet goed, dit is een avond om snel te vergeten. Ik denk dat we in de eerste helft de betere ploeg waren, maar ik laat het team in de steek waardoor we niet met een gelijke stand de kleedkamer ingaan. Ik neem deze nederlaag op mij, de jongens hebben hard gewerkt. Nu is het weer kop omhoog en op naar de volgende."

  • Alfred Schreuder (trainer Club Brugge): "Het is iets te makkelijk om te zeggen dat we hulp nodig hadden van de tegenstander. We hebben het zelf ook afgedwongen. We hebben ze laten opbouwen en wilden hen goed afjagen, dat hebben we goed gedaan. Soms moet je de tegenstander wat ruimte geven om ze te kunnen afjagen en dat hebben we vandaag gedaan. Wij kunnen er niks aan doen dat zij dan fouten maken, dat dwingen wij ook af. Buiten die cadeaus hebben we zelf ook nog veel kansen gecreëerd. In de tweede helft hadden we de wedstrijd eerder moeten beslissen. We hebben geen grootse wedstrijd gespeeld, maar als je hier met 1-3 wint, dan mag je tevreden zijn. Het vertoonde spel kan alleen wel beter."

  • Yves Vanderhaeghe (trainer KV Oostende): "Het werd af en toe zwart voor onze ogen, met zoveel fouten kan je niet winnen. Maar de ploeg heeft wel goed gespeeld, we waren echt weerbaar. Op momenten hebben we onze voet naast Club gezet. Je loopt natuurlijk voortdurend achter de cijfers aan, maar ze hebben nooit opgegeven. Er waren nog een aantal mogelijkheden om te scoren, maar dan was de scherpte en overtuiging er net niet. Scherpen heeft vandaag de verkeerde keuze gemaakt, hij had de bal gewoon in de tribune moeten knallen. Dat weet hij zelf ook wel. We hebben vooral de efficiëntie gemist om nog meer te scoren. Als je tegen Club op achterstand komt, dan wordt het normaal gezien een moeilijke wedstrijd. Maar ik heb op geen enkel moment het gevoel gehad dat we de mindere waren. Dat is toch een pluim voor mijn ploeg. Maar die fouten worden op dit niveau afgestraft en horen ook niet thuis op dit niveau."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. Club Brugge wint voor het eerst dit seizoen 5 competitiewedstrijden op een rij en blijft zo in het spoor van leider Union. Een stevige bedanking aan Oostende is op zijn plaats, want de kustploeg bood maar liefst 3 goals in geschenkverpakking aan. .
  3. tweede helft, minuut 94. Mignolet moet de bal lossen op een corner van Oostende. McGeehan staat er met zijn neus op, maar slaagt er niet in om te profiteren en Mignolet klemt uiteindelijk de bal. .
  4. Gele kaart voor Denis Odoi van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 92
  5. tweede helft, minuut 91. Lang laat de 1-4 liggen. Lang verkeert niet in zijn beste vorm en zet dat nog eens extra in de verf. De Nederlander kan alleen op doel afgaan en heeft de 1-4 aan zijn voet, maar oog in oog met Scherpen besluit hij nipt naast. .
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Oostende, Evangelos Patoulidis erin, Steven Fortes eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Gueye probeert het nog. Oostende dringt toch nog even aan. Gueye dwingt met een knappe actie een hoekschop af. Even later kan diezelfde Gueye niet goed koppen op een prima voorzet. Mignolet raapt de bal op. .
  8. tweede helft, minuut 84. Pech voor Rits. Onwaarschijnlijk dat het niet 1-4 staat. Rits wordt met een knap passje van Lang alleen voor doel gebracht, maar mikt de bal op de verste paal. Bij de herneming lijkt missen niet meer mogelijk, maar nu staat Jäkel in de weg op de doellijn. .
  9. tweede helft, minuut 81. Sterke entree van Lang. Lang laat zich meteen na zijn invalbeurt al zien. Hij vertrekt randje buitenspel op rechts en snijdt de zestien in. Vanuit een scherpe hoek besluit hij uiteindelijk voorlangs. Bij Oostende lijkt het geloof in een remonte stilaan weg te ebben. .
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Oostende, Robbie D'Haese erin, Kenny Rocha Santos eruit
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Club Brugge, Noa Lang erin, Sargis Adamyan eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Lang mag invallen. Daar is Noa Lang, hij mag nog een tiental minuten meedoen. Voor Adamyan zit een goede wedstrijd gekruid met 2 goals erop. Bij Oostende neemt D'Haese de plek in van Rocha. .
  13. tweede helft, minuut 76. Goede actie van Scherpen. Club wil graag nog een vierde keer scoren. Bijna kan Adamyan een knappe actie van Buchanan afronden, maar dit keer zit Scherpen er wel scherp tussen. De doelman kan de lage voorzet net voldoende deviëren. .
  14. tweede helft, minuut 75. Rits net naast. Aan de overkant zorgt Rits nog eens voor doelgevaar. Hij haalt knap uit in de draai en ziet zijn schot niet zo ver naast gaan. Afgeweken schot, vinden ze bij Club, maar een hoekschop krijgen de bezoekers niet. .
  15. tweede helft, minuut 74. Ambrose mikt voorlangs. Oostende geeft nog eens een teken van leven. D'Arpino pakt uit met een verrassende vrije trap en lanceert Ambrose op rechts. Die haalt vanuit een scherpe hoek uit in de zestien, maar besluit voorlangs. .
  16. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KV Oostende, Alessandro Albanese erin, Kyle Duncan eruit
  17. tweede helft, minuut 70. De dokter checkt even of alles oké is bij Odoi en die test lijkt positief uit te draaien. Odoi kan zijn wedstrijd voortzetten. .
  18. tweede helft, minuut 69. Pijnlijke val Odoi. Odoi komt bijzonder slecht neer na een luchtduel met Gueye. De speler landt slecht op zijn hoofd. Het is toch even bang afwachten, al lijkt het mee te vallen. .
  19. tweede helft, minuut 64. Skov Olsen straft geklungel af. De flater van Urhoghide levert uiteindelijk toch een goal op voor Club. Na een kort genomen hoekschop en een knappe één-twee met De Ketelaere haalt Skov Olsen vanuit een wel erg scherpe hoek uit. Scherpen laat de bal toch door zijn  benen glippen en tikt de 1-3 zo zelf in doel. Pijnlijke avond voor de doelman. .
  20. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 63 door Kjell Scherpen van Club Brugge. 1, 3.