KV Mechelen geeft voorsprong weg en sprokkelt maar punt tegen Charleroi

2. 73' - Doelpunt strafschop - Vakoun Issouf Bayo (2 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 31 - 12/03/22 - 16:15
73'
Vakoun Issouf Bayo
2 - 2
73'

KV Mechelen en Charleroi hebben de punten eerlijk verdeeld: 2-2. De thuisploeg leek op weg naar een vlotte zege, maar Charleroi maakte de 2-0-achterstand na de rust goed. Met een punt lijken beide teams te moeten afhaken voor Play-off I.

KV Mechelen - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Twintig minuten voor het einde roept de VAR scheidsrechter Jan Boterberg naar de monitor. Die kan niet anders dan hands van Swers in de zestien constateren en dus gaat de bal op de stip. Coucke pakt de penalty van Bayo, maar is te snel vertrokken. Bij de tweede poging brengt Bayo Charleroi wel langszij.

• Man van de match: Net als vorige week levert zijn goal uiteindelijk geen winst op voor KV Mechelen, maar Hugo Cuypers is wel aan een indrukwekkende reeks bezig. De aanvaller scoorde vandaag voor de 6e keer in de laatste 7 wedstrijden. Hij zit dit seizoen nu in totaal aan 12 goals.

• Opvallend: Voor KV Mechelen is het een pijnlijk déjà vu. Ook in de vorige thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge moest het ondanks een 2-0-voorsprong uiteindelijk vrede nemen met een gelijkspel. Zelfde verhaal vorige week op bezoek bij STVV. Ook toen gaf het een voorsprong uit handen en bleef het steken op een puntendeling.

• Statistiek: Voor het vierde seizoen op rij speelt KV Mechelen op eigen veld gelijk tegen Charleroi. 1-1, 2-2, 3-3 en nu dus 2-2. Het is al van 20 december 2016 geleden dat KVM thuis nog eens kon zegevieren tegen Charleroi. Mats Rits zorgde toen voor de enige goal.

Dodelijk efficiënt KV Mechelen slaat toe in openingskwartier

Lekker begin voor KV Mechelen, bij de eerste aanval was het meteen prijs. Storm ontbond zijn duivels op de linkerflank en kreeg de bal met een gelukje tot bij de vrijstaande Hairemans. Die liet de kans niet liggen en zette de thuisploeg in de 5e minuut al op voorsprong.

KV Mechelen bleef dodelijk efficiënt, want ook de tweede voldragen aanval resulteerde amper 8 minuten later in een goal. Opnieuw langs links, opnieuw lag Storm aan de basis. Hij gaf de bal goed mee met Bijker en diens lage voorzet werd aan de eerste paal in doel gegleden door Cuypers. 2-0 na nog geen kwartier.

Een stevige domper voor Charleroi, dat nadien achter de feiten aanliep. Pas kort voor de rust kwamen de bezoekers in de buurt kwam van de aansluitingstreffer. Coucke had een prima redding nodig op een kopbal van Heymans.

Strijdend Charleroi haalt 2-0-achterstand nog op

“We moeten echt nog even gas geven, want we hebben het dit seizoen vaker weggegeven.” Het bleken profetische woorden van Lucas Bijker na de eerste helft, want nog geen 5 minuten na de rust kwam Charleroi weer helemaal in de wedstrijd. Na een kort genomen hoekschop vond Zorgane het hoofd van Andreou en die kopte van dichtbij raak.

Het spelbeeld veranderde, met Charleroi dat nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Twintig minuten voor het einde kwam die er ook, na tussenkomst van de VAR. Hands van Swers leverde een penalty op en Bayo zette die in twee keer om. Van 2-0 naar 2-2, alles was plots te herdoen voor KV Mechelen.

Spanning genoeg dus in de slotfase, maar grote kansen kwamen er niet meer. Schoofs zette enkele thuissupporters nog even op het verkeerde been toen zijn vrije trap het zijnet deed trillen, maar het bleef bij 2-2.

Hands van Swers levert Charleroi penalty op:

Vrancken: "Geen arendsoog bij tweede penalty"

• Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): "Ik sta hier met een glimlach, omdat we goed gespeeld hebben. We hebben de eerste helft gedomineerd, een masterclass gegeven. In de tweede helft zijn we in een bepaalde periode de controle een beetje verloren. Het is jammer dat we hier punten laten liggen, dit had niet gehoeven. Gaëtan (Coucke, red.) pakte de penalty. Ik heb nog geen close-up van de beelden gezien, maar om als lijnrechter daar zo zeker te zijn dat hij te vroeg weg was, dan heb je toch een arendsoog nodig. Dat arendsoog was er niet toen Ilaimaharitra bij de tweede penalty al een meter in de zestien stond. Dat is gewoon jammer. Daarna hadden we het in de laatste meters wat klinischer moeten doen om het alsnog naar ons toe te trekken."

• Edward Still (trainer Charleroi): "Onze tweede helft was heel goed, de druk die we toen op de Mechelse verdediging zetten was top. Dat was ook het plan in de eerste helft, maar toen speelden we onherkenbaar. Er was toen geen intensiteit in ons spel, dat was een grote ontgoocheling. Het was geen kwestie van tactiek, maar een gebrek aan energie toen we niet in balbezit waren. Het is ook een teleurstelling dat we hier twee keer scoren en toch niet winnen."

90+6'

Boegeroep van de KVM-supporters. De thuisploeg moet ondanks een vroege 2-0-voorsprong uiteindelijk vrede nemen met een puntendeling. Andreou bracht Charleroi meteen na de rust opnieuw in de wedstrijd en na tussenkomst van de VAR kon Bayo de bezoekers vanaf de penaltystip langszij brengen.

90+1'

extra time

KV Mechelen krijgt nog 5 extra minuten om alsnog de drie punten thuis te houden. Shved wordt nog in de ploeg gedropt voor Mrabti.

90+1'

86'

Schoofs in het zijnet

De overtreding van Morioka levert ook nog een vrije trap op voor KV Mechelen. Schoofs doet het niet onaardig, maar zijn schot strandt in het zijnet.

85'

Schorsing voor Morioka

Morioka staat amper op het veld of hij pakt al geel voor een overtreding op Mrabti. Zijn 5e gele kaart en daardoor is hij geschorst voor de volgende wedstrijd tegen Cercle Brugge.

84'

Dubbele wissel

Dubbele wissel bij Charleroi. Morioka en Nkuba worden in de ploeg gedropt, voor Zorgane en Kayembe is de wedstrijd voorbij.

80'

KVM geeft voorsprong weer weg

Voor KV Mechelen is het een pijnlijk déjà vu. Ook in de vorige thuiswedstrijd, tegen Cercle Brugge, gaf KV Mechelen een 2-0-voorsprong nog uit handen. Vorige week op bezoek bij STVV moest het na de openingsgoal van Cuypers uiteindelijk ook vrede nemen met een puntendeling.

75'

Commotie aan de zijlijn

De emoties laaien hoog op in de dug-out van KV Mechelen. Ref Boterberg deelt een gele en zelfs een rode kaart uit aan één van de assistenten.

74'
73'

Bayo brengt Charleroi weer langszij!

Bayo neemt Coucke bij zijn tweede poging wel te grazen. KV Mechelen heeft zijn 2-0-voorsprong helemaal verspeeld. Schoofs pakt nog geel voor protest.

73'
penalty
2-2
72'

Coucke pakt de penalty

Gejuich bij de KVM-supporters want Coucke stopt de penalty van Bayo, maar dat gejuich verstomt meteen. Coucke was te vroeg vertrokken en dus moet de strafschop hernomen worden.

71'

Penalty!

De beelden spreken voor zich. Er was duidelijk hands van Swers en dus gaat de bal op de stip voor Charleroi.

70'

Boterberg moet naar de monitor

Scheidsrechter Jan Boterberg wordt plots naar het schermpje geroepen. Hij moet nakijken of Swers hands beging in de eigen zestien op een voorzet van Kayembe.