STVV zet Genk fikse hak met eerste zege in Limburgse derby sinds 2019

  1. 41' - Geel - Patrik Hrošovský
  2. 40' - Geel - Daichi Hayashi
  3. 29' - Doelpunt - Daichi Hayashi (0 - 1)
  1. 88' - Verv. Christian Brüls door Rocco Reitz
  2. 85' - Geel - Daniel Schmidt
  3. 83' - Verv. Wolke Janssens door Jorge Teixeira
  4. 76' - Geel - Robert Bauer
  5. 70' - Geel - Wolke Janssens
  6. 68' - Verv. Théo Bongonda door Luca Oyen
  7. 68' - Verv. Daniel Muñoz door Ángelo Preciado
  8. 67' - Verv. Patrik Hrošovský door Joseph Paintsil
  9. 53' - Verv. Daichi Hayashi door João Klauss
  10. 52' - Geel - Mory Konaté
  29'goalDaichi Hayashi0 - 1

  Genk heeft een pijnlijke nederlaag geleden in het Limburgse burenduel: STVV won met 0-1 dankzij een goal van Hayashi. Genk ziet op plaats 8 Cercle naderen tot op 2 punten en moet achterom kijken om de play-offs te halen.

  Genk - Sint-Truiden in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voor het halfuur beloont Sint-Truiden zichzelf voor zijn gretigheid met het openingsdoelpunt. Het zal niet het mooiste doelpunt zijn uit de carrière van Hayashi, maar de manier waarop was symbolisch voor een vechtend STVV.

  • Man van de match: STVV-doelman Daniel Schmidt moest geen wereldsaves uit zijn mouw schudden, maar bij elk schot deed hij wat er van hem gevraagd werd. Vooral op gevaarlijke voorzetten zat hij er keer op keer nog net tussen.

  • Klassement: Genk telt nu amper 2 punten meer dan Cercle en 3 meer dan Sint-Truiden. Volgende week moet het ook nog eens naar Club. Is de laatste kans op een Europees ticket in gevaar voor Onuachu en co?

  STVV start gretig en wordt daarvoor beloond

  Het is niet dat de Limburgse derby tussen Genk en Sint-Truiden wat extra vuur nodig had, maar de positie van beide teams in het klassement voegde toch nog wat extra pigment toe. Virtueel had Genk het allerlaatste ticket voor de play-offs in handen, maar met een derbyzege kon STVV tot op amper 3 punten naderen.


  Die motivatie gaf de bezoekers duidelijk vleugels, want Genk kreeg een lesje in gretigheid. Al na enkele minuten liet Wolke Janssens een droomstart nog liggen, maar na een halfuur werd Sint-Truiden wel beloond voor zijn inzet. Na een prima voorzet belandde een schotje van Brüls in de voeten van Hayashi, die de 0-1 in de draai voorbij Vandevoordt trapte.


  Toen Dierick enkele minuten later naar de stip wees na een schijnbaar correcte tackle van Muñoz, zag het er al helemaal slecht uit voor Genk. Gelukkig was de VAR alert om de misser van Dierick op te merken en zo kon de thuisploeg de schade voor de rust nog enigszins beperken.

  Mist Genk straks ook de Europe play-offs?

  Genk-coach Storck wist dat er iets moest gebeuren en met de inbreng van Thorstvedt en Sadick greep de Duitser al een eerste keer in. Veel zoden bracht dat echter niet aan de dijk, want het Truiense fort hield vlot stand. De weinige ballen die de bezoekende verdediging toch wisten te omzeilen, werden door stuk voor stuk door Schmidt onschadelijk gemaakt.


  Bij zijn tweede ingreep gooide Storck al zijn troeven op tafel: Oyen, Paintsil en Preciado moesten een inspiratieloos Genk van de nodige schwung voorzien. Dribbelaar Oyen slaagde daar het beste in, maar in de zone van de waarheid liep het keer op keer mis. De grootste kans viel zelfs nog aan de overkant, maar Klauss kwam enkele schoenmaten te kort om de voorsprong aan te dikken.


  Het resultaat is een pijnlijke derbynederlaag voor Genk, dat zijn ticket voor de Europe play-offs zo nog in gevaar ziet komen. Met een voorsprong van 2 punten op Cercle en 3 op STVV zal Genk tijdens de laatste drie speeldagen angstig achterom kijken. En zeker als je weet dat het volgende week naar Club moet …

  Hollerbach: "Vandaag wint mentaliteit van kwaliteit"

  Bernd Hollerbach (coach STVV): "Ik kan een groot compliment aan de ploeg geven. We hebben met veel moed en een gezonde agressie gespeelden ik denk dat we verdiend hebben gewonnen. Ik ben van mening dat mentaliteit kwaliteit overtreft en vandaag heeft de mentaliteit gewonnen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. STVV wint de Limburgse derby in Genk! Sint-Truiden is minstens voor een dag dé ploeg van Limburg na een deugddoende zege tegen Genk. Hayashi maakte na een halfuur het enige doelpunt van de wedstrijd, Genk slaagde er niet in de bezoekers te verontrusten en moet zich nog zorgen maken om zijn ticket voor de Europe play-offs. .
  3. tweede helft, minuut 93. Luca Oyen rukt snel op nadat Konaté de bal verspeelde op het middenveld. De jongeling verliest het overzicht en kiest voor eigen succes, maar Schmidt pakt ook deze bal zonder problemen. .
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij STVV, Rocco Reitz erin, Christian Brüls eruit
  5. tweede helft, minuut 86. Klauss komt net tekort! Daar is Sint-Truiden nog eens! Klauss gooit zich vol overtuiging naar een lage voorzet, maar komt net een tiental centimeter te kort om de bal in doel te werken! Het belooft een spannend slot te gaan worden. .
  6. Schmidt met een prima redding. Thorstvedt pakt uit met een krachtige plaatsbal, maar Schmidt duikte de bal knap uit zijn doel! De Genkse druk wordt opgevoerd. . tweede helft, minuut 85.
  7. Gele kaart voor Daniel Schmidt van STVV tijdens tweede helft, minuut 85
  8. tweede helft, minuut 84. Het is niet de eerste keer dat de uittrap van Schmidt op zich laat wachten en dus is ook zijn gele karton geen verrassing. .
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij STVV, Jorge Teixeira erin, Wolke Janssens eruit
  10. tweede helft, minuut 81.
  11. tweede helft, minuut 80. Iedereen ziet handspel bij de tegenstander. Eerst wil Genk een strafschop nadat Oyen een voorzet tegen de arm van Leistner zou trappen, daarna kan Heynen aanleggen na handspel. Uiteindelijk mag Schmidt gewoon uittrappen en is er van handspel geen sprake. .
  12. tweede helft, minuut 77. Slotkwartier. Genk heeft nog zo'n kwartier om de scheve situatie recht te zetten. Erg comfortabel is nu verliezen niet als je weet dat hierna een verplaatsing naar Club volgt. .
  13. Gele kaart voor Robert Bauer van STVV tijdens tweede helft, minuut 76
  14. tweede helft, minuut 76. Vloekende Bauer pakt geel. Ook Bauer pakt geel, al de vierde kaart voor de bezoekers. Na een stevige tackle op Preciado gaat hij de Ecuadoraan ook even de les spellen en dat is al helemaal nergens voor nodig, want geel was gewoon terecht. .
  15. tweede helft, minuut 71. Schmidt is vanavond op geen foutje te betrappen! Ook nu zit hij weer knap tussen een Genkse voorzet. En of het nodig was, want in zijn rug stond Ito klaar om te profiteren. .
  16. Gele kaart voor Wolke Janssens van STVV tijdens tweede helft, minuut 70
  17. tweede helft, minuut 70. Wolke Janssens verovert de bal, maar verspeelt die dan weer wanneer hij de bal wil binnenhouden. Daardoor moet hij de overtreding maken op Ito en dat levert hem geel op. .
  18. tweede helft, minuut 69. Schmidt toont even dat hij over een uitschuifbare arm beschikt om de voorzet van Ito nog ternauwernood te onderscheppen. De druk van Genk neemt wat toe, maar bij de bezoekers roepen ze nog lang niet om hun moeder. .
  19. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij KRC Genk, Luca Oyen erin, Théo Bongonda eruit
  20. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij KRC Genk, Ángelo Preciado erin, Daniel Muñoz eruit