Hotic en Denkey laten Cercle Brugge nog dromen van play-offs

  1. 84' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Charles Vanhoutte
  2. 78' - Verv. Marlos Moreno door Dylan Mbayo
  3. 78' - Verv. Abdelkahar Kadri door Michiel Jonckheere
  4. 71' - Verv. Kevin Denkey door Thibo Somers
  5. 68' - Geel - Kevin Denkey
  6. 66' - Doelpunt - Kevin Denkey (2 - 0)
  7. 63' - Verv. Vitinho door Robbe Decostere
  8. 62' - Verv. Ante Palaversa door Mohamed Badamosi
  9. 51' - Geel - Kevin Vandendriessche
  10. 50' - Doelpunt strafschop - Dino Hotic (1 - 0)
  11. 50' - Geel - Marlos Moreno
  50'penalty goalDino Hotic1 - 0
  66'goalKevin Denkey2 - 0

  Cercle Brugge hoeft de hoop op de play-offs nog niet te begraven. Het knoopte tegen Kortrijk weer aan met de zege (2-0) dankzij goals van Hotic en Denkey en houdt de top 8 in het vizier. Kortrijk glijdt na een 0 op 9 verder weg in de stand.

  Cercle Brugge - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort na de pauze krijgt Cercle Brugge wat het eigenlijk al de hele eerste helft verdiende, Hotic trapt de thuisploeg op voorsprong vanaf de penaltystip.

  • Man van de match: Dino Hotic zorgde niet alleen voor het openingsdoelpunt, maar was ook alomtegenwoordig op het middenveld. De vaardige Bosniër verdeelde het spel als een ware nummer 10.

  • Opvallend: Voor het eerst sinds november 2013 kan Cercle thuis winnen van KV Kortrijk. Groen-zwart maakt zo een einde aan een reeks van 8 duels zonder thuiswinst tegen Kortrijk (6 nederlagen, 2 draws).

  • Programma: Cercle blijft meespelen voor een plek in de top acht, al belooft het nog een zware klus te worden. De Bruggelingen nemen het in de laatste rechte lijn op tegen Charleroi, Gent en Antwerp.

  Cercle zet dominantie pas na de pauze om in goals

  Cercle Brugge greep KV Kortrijk vanaf minuut 1 bij de keel en liet pas na een goed halfuur weer los. Tegen die tijd had Cercle al lang op voorsprong moeten staan, maar spitsen Matondo en Denkey vonden de weg naar doel niet. Al was Matondo er wel heel dicht bij: hij trof de paal.

   

  Pas in het slot van de eerste helft kon Kortrijk het evenwicht in de partij wat herstellen. Palaversa ondernam de enige echte doelpoging van de bezoekers voor de rust, zijn schot vloog naast.

   

  Na de pauze duwde Cercle opnieuw het gaspedaal in en dat leverde nu wel resultaat op. Na een fout van Vandendriessche ging de bal op de stip. De penalty was een kolfje naar de hand van Hotic, die Ilic geen kans liet vanaf elf meter.

   

  Een kwartiertje later deelde Denkey al de genadestoot uit. De Togolees kreeg de bal cadeau van Radovanovic en knalde de 2-0 tegen de touwen. Kortrijk spartelde ook daarna nauwelijks nog tegen en kan de play-offs nu definitief op zijn buik schrijven. Cercle mag blijven dromen.

  Sainsbury: "We waren niet op de afspraak"

  • Trent Sainsbury (KV Kortrijk): "Cercle zette heel goed druk, waardoor wij de bal moeilijk weg kregen. En als dat toch eens lukte, ontbrak de creativiteit of de kwaliteit om er iets mee te doen. Maar alle krediet voor Cercle dus, dat verdiende om te winnen en er ook hard voor gewerkt heeft."

   "Voor ons is het seizoen eigenlijk al voorbij, en dat speelde misschien wel mee in het achterhoofd. Al blijven we natuurlijk professionals. We worden hier ook voor betaald. Maar het leek toch dat we niet op de afspraak waren vanavond."

  • Dino Hotic (Cercle Brugge): "Het was opnieuw een goede wedstrijd van onze kant. Wij werken goed samen als team en proberen de hele tijd druk te zetten, om ons spel op te leggen aan de tegenstander. En dat levert ons dus drie punten op."

   "Nu is alles nog mogelijk met het oog op de play-offs. Wij zijn een sterk team, dat elke tegenstander in België pijn kan doen. Nu moeten we goed recuperen, en dan staan we er volgende week tegen Charleroi gewoon opnieuw."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Het zit erop! Cercle Brugge boekt een oververdiende zege tegen KV Kortrijk en blijft de top acht in het vizier houden. .
  3. tweede helft, minuut 93. Van een Kortrijks slotoffensief is geen sprake. Cercle speelt de wedstrijd uit op de helft van de bezoekers. .
  4. tweede helft, minuut 92. Cercle mag blijven dromen van een plaats in de top acht. Johan De Caluwé op Radio 1.
  5. tweede helft, minuut 88. Bijna Hotic. We zitten alweer aan de overkant: de ingevallen Somers speelt met een slim hakje Hotic vrij, maar een alerte Ilic zit er opnieuw goed tussen. .
  6. tweede helft, minuut 87. Toch nog eens een dreigende actie van Kortrijk: Sainsbury kopt een vrije trap van Selemani over en naast. .
  7. tweede helft, minuut 85. Matondo flitst met een knappe beweging voorbij Mehssatou, Ilic staat goed op te letten en onderschept de bal.  .
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Cercle Brugge, Charles Vanhoutte erin, Hannes Van der Bruggen eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Het vuur is wat uit de wedstrijd verdwenen. Voor Cercle hoeft het niet meer zo nodig, Kortrijk lijkt niet bij machte om nog terug te slaan. .
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Kortrijk, Dylan Mbayo erin, Marlos Moreno eruit
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Kortrijk, Michiel Jonckheere erin, Abdelkahar Kadri eruit
  12. tweede helft, minuut 75. Moreno laat zijn technisch vernuft bewonderen, maar veel terreinwinst levert het Kortrijk niet op. Cercle komt voorlopig niet meer in de problemen. .
  13. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Cercle Brugge, Thibo Somers erin, Kevin Denkey eruit
  14. Gele kaart voor Kevin Denkey van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 68
  15. tweede helft, minuut 67.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 66 door Kevin Denkey van Cercle Brugge. 2, 0.
  17. tweede helft, minuut 66. Denkey beslist de wedstrijd. Radovanovic duwt een voorzet van Hotic ongelukkig in de voeten van Denkey, die niet aarzelt om van dichtbij de trekker over te halen: 2-0! Dit lijkt de doodsteek voor Kortrijk. .
  18. tweede helft, minuut 65. Hotic neemt een vrije trap voor zijn rekening. Hij krult de bal over het muurtje, maar ook naast de goal van Ilic. .