Ook tegen een veredeld B-elftal van AA Gent heeft degraderend Beerschot geen verhaal

  1. 44' - Doelpunt - Julien De Sart (0 - 1)
  2. 42' - Geel - Tom Pietermaat
  3. 36' - Geel - Ilias Sebaoui
  4. 36' - Geel - Julien De Sart
  5. 30' - Geel - Joren Dom
  1. 84' - Verv. Alessio Castro-Montes door Vadis Odjidja Ofoe
  2. 84' - Verv. Andrew Hjulsager door Tarik Tissoudali
  3. 80' - Verv. Christopher Operi door Núrio
  4. 80' - Verv. Julien De Sart door Sven Kums
  5. 76' - Geel - Dante Rigo
  6. 74' - Verv. Ryan Sanusi door Ismaila Coulibaly
  7. 68' - Geel - Darko Lemajic
  8. 67' - Verv. Mauricio Lemos door Musashi Suzuki
  9. 67' - Verv. Tom Pietermaat door Dante Rigo
  10. 65' - Doelpunt - Darko Lemajic (0 - 2)
  11. 51' - Verv. Ilias Sebaoui door Ramiro Vaca
  44'goalJulien De Sart0 - 1
  65'goalDarko Lemajic0 - 2

  AA Gent heeft Beerschot makkelijk uitgeteld. De bezoekers hoefden zelfs niet met hun beste spelers op te draven om de zieke beer tegen het canvas te meppen. Na de overwinning van Seraing later op de avond staat het nu vast dat we Beerschot volgend seizoen niet meer terugzien in de Jupiler Pro League.

  Beerschot - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Meteen na de 0-1 kan Shankland bijna profiteren van een misser van Okumu. Doelman Roef voorkomt dat Beerschot weer in de wedstrijd komt.

  • Man van de match: Alessio Castro-Montes strooide met uitstekende voorzetten. Met een meer trefzekere spits voor doel was het niet bij één assist gebleven vandaag.

  • Opvallend: Met onder meer Tissoudali, Depoitre, Kums, Odjidja en Ngadeu beschikte Gent over een indrukwekkende bank. Gent had zijn sterkhouders niet nodig om de drie punten te pakken.

  • Statistiek: AA Gent wint voor het eerst sinds december 2009 zes competitiematchen op een rij. Het pakte ook zijn twaalfde clean sheet van het seizoen, het vierde in de laatste vijf wedstrijden.

  De Sart en Lemajic schenken Gent een logische zege

  Door een sanctie waren er geen toeschouwers toegelaten op het Kiel. Om die mistroostige sfeer nog wat te versterken, serveerden Beerschot en AA Gent een slap en teleurstellend kijkstuk.

   

  Gent, dat een pak sterkhouders op de bank hield, bracht de verguisde spits Lemajic wel een paar keer in stelling, maar de Serviër liet het opnieuw afweten. Aan de overkant vloog een mooie plaatsbal van Sebaoui nipt naast.

   

  Op slag van rust lukte het dan toch voor AA Gent. Niet Lemajic, maar wel De Sart stond op de juiste plaats om raak te koppen. Ei zo na kwam Beerschot meteen weer langszij, Roef hield Shankland van de snelle gelijkmaker.

   

  Ook na de pauze viel er op het veld nauwelijks meer te beleven dan ernaast. Toch had de wedstrijd nog een verrassing in petto: Lemajic snoerde zijn criticasters de mond met een knappe kopbalgoal, die de match meteen in een beslissende plooi legde.

   

  Op een schot van Suzuki na had Beerschot geen reactie meer in huis. De degradatie wordt nu wel echt onafwendbaar. AA Gent van zijn kant blijf volop meestrijden voor de Champions’ play-offs.

  Vanhaezebrouck: "Volgende week twee finales"

  • Hein Vanhazebrouck (AA Gent): "Behalve die kans voor Shankland vlak voor de rust hebben we vrijwel niets weggegeven en hebben we ‘full control’ gehad over de match, dus ik ben heel tevreden over de prestatie. Je ziet dat het met andere jongens ook vlot kan lopen."

   "We speelden niet met de handrem op, maar je moet ook niet constant naar voren willen. Als de tegenstander daar met heel veel volk staat, is het kwestie van de juiste momenten te kiezen. En dat is ook een kwaliteit. Het is ook vol gaan, maar beredeneerd."

   "Nu volgt een week met twee zeer belangrijke wedstrijden. Donderdag spelen we alles of niets in Europa, en zondag is het opnieuw alles of niets. Dat zijn twee finales. Ik hoop dat het stadion tweemaal vol zal zitten."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Het zit erop! AA Gent boekt een logische overwinning tegen Beerschot en nadert tot op een puntje van de top vier. Voor Beerschot komt de degradatie nu wel erg dichtbij. .
  3. tweede helft, minuut 92. Beerschot versiert nog een hoekschop in de blessuretijd, maar de Gentse torens heersen in het luchtruim. Gent is op weg naar zijn 4e clean sheet in 5 wedstrijden. .
  4. tweede helft, minuut 91. 18 op 18, het doet denken aan de serie die AA Gent vorig seizoen neerzette en waardoor het nog in Europa belandde. Tom Boudeweel op Radio 1.
  5. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAA Gent, Vadis Odjidja Ofoe erin, Alessio Castro-Montes eruit
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAA Gent, Tarik Tissoudali erin, Andrew Hjulsager eruit
  7. tweede helft, minuut 84. Nog even Tissoudali. Tissoudali krijgt nog een handvol minuten tegen zijn ex-club. Hij valt samen met Odjidja in om het slot van de match vol te maken. .
  8. tweede helft, minuut 82. Hjulsager zet Lemajic nog eens alleen voor doel, maar die heeft veel te veel tijd nodig en laat Dom nog terugkeren. .
  9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAA Gent, Núrio erin, Christopher Operi eruit
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAA Gent, Sven Kums erin, Julien De Sart eruit
  11. tweede helft, minuut 80. Nog 10 minuten. Zonder publiek om de thuisploeg vooruit te schreeuwen, dreigt de match stilaan dood te bloeden. Nog tien minuten op de klok. .
  12. Gele kaart voor Dante Rigo van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 76
  13. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Beerschot, Ismaila Coulibaly erin, Ryan Sanusi eruit
  14. tweede helft, minuut 73. Suzuki nipt naast. Toch nog een scherpe tegenprik van de thuisploeg: Suzuki jaagt een lage voorzet meteen richting doel, veel scheelt het niet. .
  15. tweede helft, minuut 71. De veer lijkt gebroken bij Beerschot. AA Gent laat de thuisploeg achter een ongrijpbare bal aanhollen. .
  16. tweede helft, minuut 69. Vluchtschot van Operi. Operi neemt een voorzet van Castro-Montes lekker op de schoen, Biebauw pareert uitstekend. Hjulsager kopt de rebound nipt naast. .
  17. Gele kaart voor Darko Lemajic van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 68
  18. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Beerschot, Musashi Suzuki erin, Mauricio Lemos eruit