Enthousiast KV Mechelen legt slap Club Brugge over de knie

  1. 25' - Geel - Geoffry Hairemans
  1. 85' - Verv. Hugo Cuypers door Igor De Camargo
  2. 80' - Verv. Noa Lang door Kamal Sowah
  3. 79' - Verv. Geoffry Hairemans door Gustav Engvall
  4. 78' - Doelpunt - Rob Schoofs (2 - 1)
  5. 71' - Verv. Nikola Storm door Marian Shved
  6. 70' - Verv. Éder Balanta door Noah Mbamba
  7. 68' - Geel - Éder Balanta
  8. 65' - Doelpunt - Hugo Cuypers (1 - 1)
  9. 62' - Geel - Jordi Vanlerberghe
  10. 55' - Geel - Vinicius
  11. 51' - Doelpunt - Bas Dost (0 - 1)
  12. 46' - Verv. Ruud Vormer door Mats Rits
  13. 46' - Verv. Faitout Maouassa door Federico Ricca
  14. 46' - Verv. Stanley N'Soki door Jack Hendry
  51'Bas Dost0 - 1
  65'Hugo Cuypers1 - 1
  78'Rob Schoofs2 - 1

  Landskampioen Club Brugge is tegen een tweede seizoensnederlaag aangelopen Achter de Kazerne. Een enthousiast Mechelen kwam na de rust op achterstand, maar draaide na het uur nog verdiend de rollen om. Club blijft zo hangen op vier punten van leider Union, Mechelen blijft vierde in de stand.

  KV Mechelen - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: 12 minuten voor het einde beslist Rob Schoofs de wedstrijd. Met een vinnige versnelling zet hij 2 Club-spelers in de wind om vervolgens ook Mignolet te grazen te nemen met een verrassende lobbal. Club heeft nadien geen reactie meer.

  • Man van de match: Rob Schoofs als uitblinker bij KV Mechelen, het is stilaan een gewoonte. Ook vanavond was hij de drijvende kracht bij de thuisploeg met als kers op de taart zijn heerlijke winning goal.

  • Opvallend: Voor KV Mechelen komt er een einde aan een lange negatieve reeks tegen Club Brugge. Na ruim 7 jaar kan het eindelijk nog eens winnen tegen blauw-zwart. De vorige Mechelse triomf tegen Club dateerde al van 24 augustus 2014.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Club Brugge (2-1)

  Mignolet en Coucke houden de 0-0 op het scorebord

  De thuissupporters zorgden voor een zinderende sfeer in het uitverkochte AFAS Stadion en daar putte KV Mechelen energie uit. De thuisploeg begon bijzonder gretig aan de wedstrijd. De doorgebroken Hairemans deed al na amper 2 minuten het net trillen, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

   

  Club Brugge was meteen gewaarschuwd, maar tot een reactie van de bezoekers leidde het niet. Coucke kon geregeld een uiltje knappen, want Club kwam nauwelijks in zijn zestien. Een zichtbaar ontevreden Clement zag hoe KV Mechelen de gevaarlijkste ploeg bleef.

   

  De eerste bal tussen de palen van Club kwam er pas 10 minuten voor de rust. Een tot dan onzichtbare De Ketelaere ontbond plots zijn duivels, Coucke kon zijn schot pas in twee tijden stoppen. Meteen daarna kwam KV Mechelen op een hoekschop bijzonder dicht bij de 1-0. Na doorkoppen van Bateau mikte Vinicius van dichtbij in één tijd pal op Mignolet.

   

  Aan de overkant mocht ook Coucke zich nog eens onderscheiden. De doelman pareerde een lastig schot van Vormer en kon de herneming van Dost nog net over de lat duwen. Kort voor de rust bood diezelfde Dost Vormer nog een kans aan, maar het schot van de Nederlander ging dit keer nipt over.

  Vanlerberghe trapt in het gezicht van Ricca

  Geniale ingeving Schoofs beslist de wedstrijd

  Dat Clement de prestatie van zijn Club in de eerste helft maar niks vond, werd extra duidelijk bij de start van de tweede helft. Maouassa, Vormer en N’Soki gingen eruit voor Ricca, Rits en Hendry. Club leek daardoor wel herboren, KV Mechelen kwam er plots niet meer aan te pas in de openingsfase.

   

  Amper 5 minuten na de rust pakte uitgerekend invaller Ricca uit met een prima voorzet. Vanaken mikte in één tijd op Coucke, maar Dost was goed gevolgd en kon de bal in de herneming simpel in doel tikken: 0-1.

   

  De felle Brugse start was bekroond, maar kreeg geen vervolg. De bezoekers lieten KV Mechelen weer in de wedstrijd komen en nog geen kwartier na de openingstreffer stond het weer gelijk. Met een knappe tik lanceerde Hairemans Cuypers en die gaf Mignolet het nakijken met een gekruist schot.

   

  De strijd lag plots weer helemaal open. Dost, Rits en De Ketelaere waagden hun kans, maar geen van hen kreeg de bal binnen het doelkader. Dat lukte in de slotfase aan de overkant wél voor Schoofs en hoe! Mignolet kon zijn lobbal nog net aanraken, maar onvoldoende om de 2-1 te voorkomen. De doelman ging niet vrijuit, de KVM-supporters dansten van vreugde.

   

  Club slaagde er in de slotminuten niet meer in om Coucke het vuur aan de schenen te leggen. Een flauwe kopbal van Ricca, meer hadden de bezoekers niet meer te bieden. Na 8 wedstrijden zonder nederlaag incasseert Club zo zijn 2e competitienederlaag.

  Vrancken: "Dit is genieten"

  Een brede glimlach bij Wouter Vrancken. De trainer van KV Mechelen was maar wat blij met de zege tegen de landskampioen. "We zijn duidelijk de verdiende winnaar. Ik had de jongens gevraagd om lef te tonen, om te durven te voetballen. Als je dat tegen Club niet doet, wordt het heel moeilijk."

   

  "We hebben duidelijk aangegeven waar de ruimtes waren en we konden elke keer door hun pressing spelen. Dat was aangenaam om te zien, de kwaliteit was er. Ook in balverlies hebben we lef getoond door te durven door te dekken."

   

  "In de tweede helft hadden we het even moeilijk, maar tegen een ploeg als Club Brugge weet je dat die momenten zullen komen. Je moet dan blijven vechten en dat hebben we gedaan. Ik moet mijn spelers feliciteren dat ze na de 0-1 nog altijd de kwaliteit konden brengen en zich niet lieten opjagen. We zijn niet met lange ballen gaan werken, maar hebben het voetballend opgelost.”

   

  “Dit is genieten, vooral door de manier waarop. Ik hoorde vertellen dat Club minder was, maar dat was zo omdat wij hen daartoe gedwongen hebben."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Na 8 wedstrijden zonder nederlaag weet Club Brugge weer wat verliezen is. Het gaat met 2-1 onderuit bij KV Mechelen, dat zo voor het eerst sinds 24 augustus 2014 (!) nog eens kan winnen tegen blauw-zwart. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. Ricca dreigt met kopbal. Dan toch nog eens kans voor Club. Sowah vindt het hoofd van Ricca. Die kan ongehinderd koppen, maar krijgt zijn poging niet binnen het doelkader. .
  4. tweede helft, minuut 87. Club slaagt er voorlopig niet in om Coucke het vuur aan de schenen te leggen. Is KV Mechelen na 7 jaar zonder zege tegen Club eindelijk op weg naar die felbegeerde driepunter? .
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Mechelen, Igor De Camargo erin, Hugo Cuypers eruit
  6. tweede helft, minuut 83. Tweede competitienederlaag voor Club? Daar is Schoofs opnieuw. Hij krijgt ruimte op rechts en waagt zijn kans, maar dit keer is zijn poging niet gekadreerd. De tijd begint stilaan te dringen voor Club om een tweede competitienederlaag te vermijden. .
  7. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Club Brugge, Kamal Sowah erin, Noa Lang eruit
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Mechelen, Gustav Engvall erin, Geoffry Hairemans eruit
  9. tweede helft, minuut 79.
  10. tweede helft, minuut 78. Mignolet laat zich ringeloren. Met een geniale flits brengt Schoofs KV Mechelen op voorsprong! Mignolet kan zijn lobbal nog net aanraken, maar onvoldoende om een goal te voorkomen. De doelman baalt, helemaal vrijuit gaat hij hier toch niet. .
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Rob Schoofs van KV Mechelen. 2, 1.
  12. tweede helft, minuut 76. De Ketelaere kan in de zestien uithalen. Hij pakt uit met een stevige pegel, maar zijn schot zoeft ook over het doel. .
  13. tweede helft, minuut 75. Schoofs zet Hendry in de wind op rechts en krijgt de bal voor doel. De bal landt achter Mrabti, maar die probeert er op spectaculaire wijze nog iets van te maken. Het lukt net niet, hij mikt de bal met een hakje ruim naast. .
  14. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Mechelen, Marian Shved erin, Nikola Storm eruit
  15. tweede helft, minuut 70. Clement grijpt nog maar eens in. Voor Balanta zit de wedstrijd erop, Mbamba is zijn vervanger. .
  16. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Club Brugge, Noah Mbamba erin, Éder Balanta eruit
  17. Gele kaart voor Éder Balanta van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 68
  18. tweede helft, minuut 68. Rits is de volgende die het probeert bij Club. Zijn schot vanaf het halve maantje heeft net te weinig kromming mee en gaat toch nog een eindje naast. .
  19. tweede helft, minuut 67. Dost mikt over. De reactie van Club blijft niet lang uit. Ricca krijgt de bal tot bij Dost en die besluit van dichtbij over. Het is een wedstrijd die nog alle kanten uit kan. .
  20. tweede helft, minuut 65.