Zinho Gano
82'
Zinho Gano
1 - 2

Gent weet weer wat winnen is. Na een magere 1 op 6 heeft het op het veld van Zulte Waregem weer aangeknoopt met de zege: 1-2. In de slotfase werd het dankzij een flatertje van Bolat nog spannend, maar Gent hield stand. Voor Zulte Waregem en Francky Dury is het een nieuwe klap. "We moeten daar niet flauw over doen, ik slaap hier niet van."

Zulte Waregem - AA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: In de extra tijd komt Zulte Waregem bijna nog langszij. Na een vrije trap van Dompé komt de bal met wat meeval in de loop van Boya, maar die kan er geen stevig schot meer uitpersen. Bolat gaat goed plat en maakt zo zijn flater bij de aansluitingstreffer goed.

• Man van de match: Nurio was de architect van de Gentse zege. Met een op maat gesneden voorzet bood hij Odjidja de 0-1 aan en ook de 0-2 van Depoitre kwam er op zijn aangeven. Met iets minder zelfzuchtigheid had hij ook Lemajic nog een goal kunnen schenken.

• Opvallend: De negatieve thuisreeks van Zulte Waregem tegen Gent zet zich onverminderd voort. Het is al meer dan 5 jaar geleden dat Essevee nog eens de punten thuis kon houden tegen Gent. Pijnlijk dieptepunt was de 2-7-pandoering eind vorig seizoen.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - AA Gent (1-2)

Depoitre houdt Castro-Montes van de 0-1

Zowel Zulte Waregem als Gent kon een driepunter goed gebruiken na een magere 1 op 6. De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd, Boya zorgde bij een vroege hoekschop al meteen voor doelgevaar. Een veelbelovende start voor Zulte Waregem, die evenwel geen vervolg kreeg.

Onder impuls van een gretige Castro-Montes nam Gent al snel het commando over, maar tot kansen kwamen de bezoekers amper. Na een deviatie op een lage voorzet van Castro-Montes was het wel even spannend voor Zulte Waregem. Doumbia was Nurio maar net te snel af aan de tweede paal.

Op het halfuur mocht Castro-Montes het zelf proberen. Tissoudali bood hem de 0-1 op een presenteerblaadje aan, maar Castro-Montes mikte de bal van dichtbij ongelukkig op ploegmaat Depoitre. Pech voor de bezoekers, Zulte Waregem kwam dan weer bijzonder goed weg.

Depoitre houdt ploegmaat Castro-Montes van zeker doelpunt

Nurio toont Gent de weg naar winst

Gent begon bijzonder fel aan de tweede helft en drong Zulte Waregem achteruit. Na amper 10 minuten werd het Gentse openingsoffensief al beloond met de verdiende 0-1. Nurio schudde een heerlijke voorzet uit zijn sloffen en aan de tweede paal kon Odjidja ongehinderd de bal in doel tikken.

Gent nam na die goal wat gas terug, terwijl de inbreng van Seck voor een nieuw elan zorgde bij de thuisploeg. Bolat moest zowaar eens zijn kunnen tonen op een stevige knal van de invaller.

Zulte Waregem kwam steeds beter in de wedstrijd en bleef jagen op de gelijkmaker, maar kreeg een kwartier voor het einde een koude douche. Nurio ontbond nog maar eens zijn duivels op links en dit keer was het Depoitre die het cadeautje mocht uitpakken: 0-2.

De buit leek binnen voor Gent, maar nog geen 10 minuten later knokte Zulte Waregem zich weer in de wedstrijd. Na een kort genomen hoekschop kon Gano koppen op een voorzet van De Bock. Al grabbelend liet Bolat de bal over de doellijn passeren: 1-2.

Opeens was het zo nog alle hens aan dek voor de bezoekers. Nurio vergat in slotfase de wedstrijd definitief te beslissen en in de extra tijd zette Bolat zijn foutje bij de aansluitingstreffer recht met een knappe redding op een ultieme poging van Boya. Gent boekt zo zijn tweede uitzege van het seizoen, Zulte Waregem blijft achter met 2 op 12 en moet bang naar onderen kijken.

Dury: “Mijn moeilijkste seizoen, ik slaap hier niet van”

Nog maar eens een nederlaag voor Zulte Waregem. Nog maar eens kostbaar puntenverlies, beseft ook trainer Francky Dury. “We verliezen hier weer 3 belangrijke punten. De eerste helft was van beide ploegen slordig, met veel technische fouten, weinig tempo en weinig kansen. Maar we zaten toch in de match, omdat onze organisatie behoorlijk was en we toch wat duels wonnen.”

“In de tweede helft kwam het wat los. Het eerst doelpunt ligt wat op mijn maag, omdat ik dacht dat er vooraf een fout was op Doumbia. Het tweede doelpunt deed ons extra pijn, we werden daar te makkelijk uitgespeeld.”

“We hebben daarna weerbaarheid getoond en een mooie goal gemaakt, die ons toch nog vertrouwen gaf. We hebben het nog geprobeerd, ik denk dat we een waardige verliezer zijn. Maar we moeten dringend punten gaan pakken, dat is het belangrijkste.”

Volgende week wacht Zulte Waregem opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen Beerschot. “Dit is mijn laatste, maar misschien ook mijn moeilijkste seizoen. We moeten daar niet flauw over doen. Ik slaap hier niet van. Ik ben op zoek naar oplossingen. We hebben heel belangrijke spelers die geblesseerd zijn. Als we rustig blijven, kunnen we er wel uit raken.”

Vanhaezebrouck: “Tekenen van egoïsme”

“We hebben weinig weggegeven. Bolat moest geen enkele bal pakken en die ene die hij wel moest pakken, pakte hij niet goed. Zulke foutjes overkomen hem niet vaak”, klonk het bij Hein Vanhaezebrouck. “Bij 0-2 hadden we een derde keer moeten scoren om de wedstrijd dood te maken. We hadden een rustiger wedstrijdslot kunnen hebben.”

Bij Gent hadden sommige spelers te weinig oog voor hun ploegmaats, dat was ook Vanhaezebrouck niet ontgaan. “Er waren vandaag voor de eerste keer tekenen van egoïsme. Dat ga ik met iedereen bespreken, want dat kan niet. Als er kansen zijn, moet je voor de beste keuze gaan. Dat hebben we een aantal keer niet gedaan.”

“Offensief hebben we in de eerste helft te weinig gebracht. Een paar jongens speelden onder hun niveau, maar herpakten zich dan wel in de tweede helft. Het resultaat is goed, maar het spel is al vaak veel beter geweest.”

90+2'

82'
73'
20:20

Gent knoopt na een 1 op 6 weer aan met de overwinning. Het boekt bij Zulte Waregem zijn tweede uitzege van het seizoen. Odjidja en Depoitre zorgden op aangeven van uitblinker Nurio voor de goals: 1-2.

20:18

Bolat houdt Gent overeind

Bolat maakt zijn foutje van bij de aansluitingstreffer goed. Boya krijgt de bal in de loop op een vrije trap van Dompé en kan van dichtbij uithalen, maar de Gentse doelman voorkomt de 2-2 met een knappe redding.

20:16

Nurio speelt het slecht uit

Na 2 assists wil Nurio het nu ook eens zelf proberen. Na een heerlijk hakje van Bruno snijdt hij de zestien in, maar in plaats van voor te zetten naar Lemajic besluit hij pal op Bossut. Een derde assist hing meer in de lucht, dat laat ook een ontevreden Lemajic zien.

20:14

Alle hens aan dek bij Gent. Na een overtreding van Ngadeu mag Dompé het proberen op een vrije trap. Hij zoekt het hoofd van Gano, maar vindt het niet. De tijd begint te dringen voor de thuisploeg.

20:08

Gano geeft Zulte Waregem weer hoop

We hebben weer een wedstrijd! Na een kort genomen hoekschop schildert De Bock de bal op het hoofd van Gano. Een grabbelende Bolat laat de bal over de doellijn passeren, de aansluitingstreffer is een feit. Geen al te beste actie van de Gentse doelman.

20:03

Doelpuntenmakers Odjidja en Depoitre worden naar de kant gehaald bij Gent. Lemajic en Bezoes mogen het slotkwartier volmaken.

20:03
20:01

Depoitre drijft de score op!

Net wanneer Zulte Waregem steeds beter in de wedstrijd komt, slaat Gent nog eens toe. Opnieuw is Nurio de aangever na een knappe versnelling, dit keer is het Depoitre die de actie mag afronden.

19:58

Kutesa kan zich doorzetten in de zestien en brengt de bal vanaf de achterlijn voor doel, maar Bolat kan makkelijk ingrijpen. De thuisploeg blijft het wel proberen, de buit is nog niet binnen voor Gent.