Kelderteams OHL en Beerschot schieten weinig op met gelijkspel

  1. 39' - Geel - Issa Soumaré
  2. 33' - Geel - Ismaila Coulibaly
  3. 19' - Geel - Kristiyan Malinov
  1. 90+4' - Verv. Raphael Holzhauser door Apostolos Konstantopoulos
  2. 90+4' - Geel 2 - Kristiyan Malinov
  3. 90+2' - Verv. Musa Tamari door Thibault Vlietinck
  4. 86' - Geel - Raphael Holzhauser
  5. 86' - Verv. Xavier Mercier door Levan Shengelia
  6. 84' - Verv. Ismaila Coulibaly door Moisés Caicedo
  7. 82' - Geel - Mathieu Maertens
  8. 82' - Geel - Tom Pietermaat
  9. 59' - Verv. Issa Soumaré door Ramiro Vaca
  10. 58' - Verv. Marius Noubissi door Musashi Suzuki
  11. 56' - Verv. Kaveh Rezaei door Sory Kaba
  12. 56' - Verv. Alexis De Sart door Siebe Schrijvers

  Onderaan het klassement hebben OHL en hekkensluiter Beerschot mekaar in evenwicht gehouden. De thuisploeg verdiende meer, maar de match eindigde zoals ze begonnen was: met 0-0 op het scorebord. 

  OH Leuven - Beerschot in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien minuten voor de rust ontsnapt OHL-speler Malinov aan een tweede gele kaart. Een uitsluiting van de Bulgaar had de wedstrijd een heel andere aanblik kunnen geven.

  • Man van de match: Mike Vanhamel was met voorsprong de beste man bij Beerschot. Hij schudde een aantal fameuze reddingen uit zijn mouwen en behoedde Beerschot voor een nieuwe nederlaag.

  • Opvallend: OH Leuven slaagt er nu al zeven wedstrijden op een rij niet in om Beerschot te verslaan. De vorige zes matchen werden gewonnen door Beerschot, vandaag delen ze de punten.

  OHL domineert, Malinov ontsnapt aan rood

  OHL schoot in deze zespuntenmatch het best uit de startblokken. Op het kwartier moest Beerschot al rekenen op een uitstekende Vanhamel om een schot van Dewaest uit zijn doel te ranselen.

   

  En daar bleef het niet bij. Dirigent Mercier leverde een heerlijke assist voor Maertens, maar die talmde te lang en liet verdediger Radic nog terugkeren.

   

  Tien minuten voor de rust mocht de thuisploeg wel van geluk spreken toen Malinov ontsnapte aan een tweede gele kaart na een fout op Pietermaat. Het was uiteindelijk niet Malinov, maar iemand uit de staf van Beerschot die geel kreeg, wegens protest.

   

  Pas tegen het einde van de eerste helft kwam Beerschot wat meer uit de verf. Soumaré en Noubissi knutselden een paar mooie acties in elkaar, maar OHL-doelman Romo bedreigen zat er nooit echt in.

  Sweet Caroline! De sfeer is goed bij OHL-fans

  Vanhamel redt een puntje voor Beerschot

  De tweede periode begon evenwichtig, met aanvalswerk van beide ploegen. Rezaei profiteerde niet van geknoei achterin bij Beerschot, aan de overkant stopte Romo een prima kopbal van Noubissi.

   

  Maar al snel was het toch weer OHL dat de lakens uitdeelde. Onder meer Dewaest en De Norre stuitten op een ijzersterke Vanhamel, die tussendoor ook nog eens brandweerman moest spelen bij enkele bommetjes van zijn eigen supporters.

   

  OHL bleef Beerschot onder druk zetten. Ook invallers Kaba en Schrijvers deden hun duit in het zakje, maar ook zij kregen de nul niet van het bord geveegd.

   

  In de blessuretijd werd Malinov toch nog uitgesloten met zijn tweede geel, maar dat veranderde niets meer aan het resultaat: 0-0, gezien het spelbeeld kan vooral OHL daar niet tevreden mee zijn.

  Beerschot-fans gooien rookbommen naar eigen doelman

  Marc Brys ontvangt de trofee Raymond Goethals

  Mercier: "Beerschot was gekomen om 0-0 te spelen"

  • Xavier Mercier (OHL): "Beerschot was naar hier gekomen om voor 0-0 te spelen, en dat is hen ook gelukt. Ik vind dat bizar. In de eerste helft waren ze al tijd aan het winnen bij doeltrappen en hoekschoppen. Zo speel je geen voetbal. Maar wij zijn in hun val gelopen en hebben ook niet gescoord. Daar zijn we zwaar ontgoocheld over."

  • Frédéric Frans (Beerschot): "Op het einde van de rit houden we hier een positief gevoel aan over. We pakken ook onze eerste clean sheet. Er is hard gewerkt en hard gestreden. In de situatie waarin wij zitten, moet je met kleine stapjes werken. We werken twee weken met de nieuwe coach, en ik denk dat je progressie ziet. We moeten meer solide worden. En dat hebben we vandaag getoond. Nu kunnen we stap voor stap bijbouwen."

  • Mathieu Maertens (OHL): "Er zat zeker meer in voor ons. De bal wil er bij mij maar niet in dit jaar. We hebben veel kansen gehad, die we altijd moeten afmaken. Maar dat gebeurde vandaag niet. We weten dat dat een werkpunt is. We moeten eens een match met 2-0 of 3-0 kunnen winnen, dan komt het zelfvertrouwen wel terug. En dan zijn we vertrokken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! OH Leuven en Beerschot delen de punten na een wedstrijd waarin vooral de thuisploeg morste met de kansen. OHL wipt over Cercle naar plaats 16, Beerschot blijft troosteloos laatste, maar verdubbelt wel zijn puntenaantal. .
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Beerschot, Apostolos Konstantopoulos erin, Raphael Holzhauser eruit
  4. Tweede gele kaart voor Kristiyan Malinov van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 94
  5. tweede helft, minuut 93. Malinov nu toch uitgesloten. Malinov krijgt nu toch de tweede gele kaart waar hij in de eerste helft al naar solliciteerde. OHL maakt de slotseconden vol met z'n tienen. .
  6. tweede helft, minuut 93. Prima invalbeurt wel van Schrijvers, die het nu ook nog eens probeert vanuit de tweede lijn. Zijn schot vliegt recht op Vanhamel af. .
  7. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij OH Leuven, Thibault Vlietinck erin, Musa Tamari eruit
  8. tweede helft, minuut 91. Een voorzet in één tijd van Shengelia hobbelt richting de tweede paal, Schrijvers komt net te laat ingelopen. .
  9. tweede helft, minuut 87. Aan de overkant laat Suzuki zich nog eens zien. Zijn plaatsbal dwarrelt een eindje naast de kooi van Romo. .
  10. Gele kaart voor Raphael Holzhauser van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 86
  11. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij OH Leuven, Levan Shengelia erin, Xavier Mercier eruit
  12. tweede helft, minuut 85. Weer niets voor OHL. De 1-0 hangt al even in de lucht, maar valt voorlopig niet. Maertens is de volgende die zijn kans waagt, twee verdedigers van Beerschot staan in de baan van het schot. .
  13. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Beerschot, Moisés Caicedo erin, Ismaila Coulibaly eruit
  14. Gele kaart voor Mathieu Maertens van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 82
  15. Gele kaart voor Tom Pietermaat van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 82
  16. tweede helft, minuut 80. Nog tien minuten. Na een duel tussen Ngawa en Suzuki gaan de poppetjes even aan het dansen. Met nog tien minuten op de klok nemen de spanning en de zenuwachtigheid toe. .
  17. tweede helft, minuut 74.
  18. tweede helft, minuut 73. Misser van Kaba. Hoeveel kansen heeft OHL nog nodig vandaag? De voorzet van Schrijvers is niet optimaal, maar de vrijstaande Kaba moet hier toch veel meer mee kunnen doen. .