Racing Genk gooit 3 punten te grabbel in dol slot tegen 10 Eupen-spelers

  1. 27' - Geel - Isaac Nuhu
  2. 24' - Geel - Carel Eiting
  3. 16' - Doelpunt strafschop - Smail Prevljak (1 - 1)
  4. 11' - Doelpunt - Kristian Thorstvedt (0 - 1)
  1. 90+3' - Doelpunt - Jonathan Heris (3 - 2)
  2. 86' - Doelpunt - Smail Prevljak (2 - 2)
  3. 83' - Verv. Jens Cools door Jerome Deom
  4. 83' - Verv. Konan N'Dri door Sibiry Keita
  5. 72' - Verv. Daniel Muñoz door Ángelo Preciado
  6. 72' - Verv. Mike Trésor door Théo Bongonda
  7. 72' - Verv. Ike Ugbo door Paul Onuachu
  8. 72' - Verv. Boris Lambert door Benoît Poulain
  9. 71' - Doelpunt - Ike Ugbo (1 - 2)
  10. 59' - Rood - Jordi Amat
  11. 47' - Geel - Boris Lambert
  16'penalty goalSmail Prevljak1 - 1
  71'goalIke Ugbo1 - 2
  86'goalSmail Prevljak2 - 2
  90+3'goalJonathan Heris3 - 2

  Racing Genk heeft na de Europese tik tegen Dinamo Zagreb ook een opdoffer te verwerken in de Jupiler Pro League. In Eupen gaf Genk in een dol slot nog een 1-2-voorsprong uit handen tegen 10 man. Eupen komt dankzij de driepunter naast Antwerp op kop van het klassement. Genk-trainer John van den Brom baalde als een stekker: "Ik schaam me voor dit resultaat, het is echt onaanvaardbaar."

  Eupen - Racing Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Ondanks de numerieke meerderheid geeft Genk de drie punten nog weg in de slotfase. De gelijkmaker van Prevljak laat de bezoekers al stevig schrikken, na de volley van Heris diep in de extra tijd blijven ze verbouwereerd achter.

  • Man van de match: Zonder de 2 goals van Prevljak was er geen sprake van een stuntzege, maar het was toch echt wel Jonathan Heris die voor hét moment van de avond zorgde. Met zijn volley in de 93e minuut bezorgde hij de thuissupporters een delirium.

  • Opvallend: Na 3 opeenvolgende competitienederlagen tegen Genk kan Eupen eindelijk nog eens de volle buit pakken tegen de Limburgse ploeg. De vorige zege was al bijna 2 jaar geleden. Amat, die vanavond rood kreeg, zorgde toen voor de 2-0-eindstand.

  Bekijk de goals uit Eupen - Genk (3-2)

  Prevljak veegt openingsgoal van Thorstvedt snel weer uit

  Genk wou de Europese ontgoocheling tegen Dinamo Zagreb zo snel mogelijk doorspoelen. Van den Brom rekende daarvoor verrassend niet op Onuachu, de Nigeriaanse scherpschutter begon op de bank ten voordele van Ugbo. 

   

  Door het puntenverlies van Club Brugge kon zowel Eupen als Genk naar de koppositie springen. Dat vooruitzicht leek vooral Eupen te inspireren. Vandevoordt had al na enkele minuten een prima reflex nodig om Nuhu van een vroege treffer te houden.

   

  Nog voor de eerste 10 minuten om waren kreeg ook Amat nog een uitgelezen kans op een vrije trap van Peeters, maar van dichtbij miste hij zijn schot compleet. Dan deed Thorstvedt het even later een pak beter aan de overkant. Na een mooie aanval knalde de Noor de bezoekers in één tijd op voorsprong.

   

  Een koude douche voor Eupen, dat zijn sterke start niet beloond zag. Lang hoefde de thuisploeg niet te treuren. Na ongelukkig hands van Munoz ging de bal op de penaltystip en amper 5 minuten na de openingsgoal hing Prevljak de bordjes weer gelijk.

   

  In een open wedstrijd bleven beide ploegen hun kans gaan, al slaagde Genk er niet in om Himmelmann het vuur aan de schenen te leggen. Vandevoordt had net iets meer werk. Kort voor de rust stond hij nog pal op een stevige knal van Peeters.

  Amat laat goeie kans liggen omdat hij te verrast is

  Genk geeft gewonnen wedstrijd uit handen

  Genk schoot stevig uit de startblokken in de tweede helft. Ito kon zich centraal doorzetten en pakte uit met een puntertje, maar zijn poging strandde op de paal. Ook Ugbo kon eindelijk eens in stelling gebracht worden, hij kopte naast.

   

  Eupen raakte niet onder de druk uit en op het uur moest Amat aan de noodrem trekken. Hij had geen oog voor de bal en maaide de doorgebroken Thorstvedt neer. Het verdict was onverbiddelijk: Eupen moest nog ruim een halfuur met een man minder voort.

   

  Het éénrichtingsverkeer dat voor de uitsluiting al vorm kreeg, werd nog nadrukkelijker. Met een schot in de draai kwam Thorstvedt bijzonder dicht bij
  de 1-2, maar dat was buiten een knappe redding van Himmelmann gerekend.

   

  Het bleek slechts uitstel, want met nog 20 minuten te gaan kon Ugbo plots stevig uithalen in de zestien. Himmelmann zat nog even bij de bal, maar onvoldoende om een treffer te voorkomen.

   

  Eupen leek een vogel voor de kat, Genk had alles onder controle. Zo leek het toch, maar in een krankzinnige slotfase gaven de bezoekers het nog uit handen. Na een snedige counter kon Beck Prevljak bedienen en die bracht Eupen in draai weer langszij.

   

  Balen voor Genk en het werd nog erger. In de laatste minuut van de extra tijd mocht Peeters nog een hoekschop nemen en met een heerlijke volley knalde Heris Eupen zowaar naar de winst. Dat niet alleen, Eupen komt dankzij de driepunter ook naast Antwerp aan de leiding

  Eupen-coach brult clublied mee met de fans na de zege tegen Genk

  Van den Brom: “Ik schaam me voor dit resultaat”

  Geen fijne manier om de interlandbreak in te gaan voor John van den Brom. Ook voor de trainer was het een raadsel hoe Genk uiteindelijk met lege handen achterbleef. “Ik begrijp het nog steeds niet. We zaten in een gewonnen situatie met een man meer en hadden de wedstrijd onder controle, maar lieten het in de laatste minuten toch nog spannend worden met de 2-2. Uiteindelijk verliezen we zelfs, dat is echt onaanvaardbaar.”

   

  “We maken onderling afspraken wat we moeten doen tegen 10 man. Maar als we alleen maar vooruit blijven lopen en niet meer achteruit, dan kom je nog in de problemen. Het is de tweede keer dat dit ons overkomt, want we hebben het thuis tegen Union ook al meegemaakt. Ik hoopte dat we daar de les geleerd hadden, maar dit komt er nog eens keihard bij.”

   

  “Ik schaam me voor dit resultaat. Ook voor onze supporters die op zondagavond de moeite nemen om hier tot 23u in het stadion te zitten en die wij dan met een nederlaag naar huis sturen. Dit kan echt niet, we leren niet van situaties die we al eerder gehad hebben.”

   

  “We wisten wat er op het spel stond. We wilden hier heel graag winnen om de eerste plaats te pakken. We wilden ook een reactie na afgelopen donderdag. De interlandbreak komt nu ongelegen voor ons, een nederlaag blijft altijd langer hangen. We hadden op de koppositie kunnen staan en dat geven we uit handen. We kennen onze ambities, maar er zit nog een heel verschil tussen die uitspreken en het ook doen.”

  Krämer: "Deze ploeg geeft nooit op"

  • Stefan Krämer (trainer Eupen): “We hebben een heel goede eerste helft gespeeld, ik was daar bijzonder tevreden over. Na de rust liep het minder vlot in de eerste 15 à 20 minuten, Genk was duidelijk beter. Na de rode kaart en het doelpunt wisten we dat het moeilijk zou worden. Het doel was duidelijk: we wilden verdedigen en dan meer risico’s nemen in de slotminuten. Soms heb je wat geluk nodig en dat hadden we vandaag. Maar de mentaliteit van dit team is geweldig. We zijn ook fysiek top, daar hebben we hard aan gewerkt tijdens de zomer. Toen waren de spelers daar niet zo blij mee, maar we plukken daar nu wel de vruchten van. Daarnaast is het geloof ook groot, deze ploeg geeft nooit op. Het is leuk dat we nu leider zijn, maar voor mij is het belangrijker dat we vasthouden aan ons proces en dat onze jonge spelers zich blijven ontwikkelen.”

  • Stef Peeters (Eupen): “Het is niet te geloven dat we nu op kop staan, zeker niet na 10 wedstrijden. Het is fantastisch hoe het vandaag gelopen is, met 10 man. Dit is ongezien. De eerste helft was gelijk opgaand, in de tweede helft waren wij iets minder. Met een man minder wilden we de 1-2 vasthouden en dan iets meer risico nemen na de 80e minuut. Het moet dan natuurlijk een beetje meezitten, maar we kregen toch meerdere kansen op het einde. Het is geen gestolen overwinning. Met onze mentaliteit kunnen we het op eigen veld iedereen moeilijk maken.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Na een krankzinnige slotfase pakt Eupen de volle buiten tegen Genk. Met een man minder buigt het een 1-2-achterstand om in een 3-2-zege. Eupen komt zo naast Antwerp aan de leiding. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Heris schenkt Eupen de zege! Niet te geloven! Eupen maakt de ommekeer compleet. Heris pakt uit met een heerlijke volley na een hoekschop van Peeters en Vandevoordt is geklopt. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Jonathan Heris van KAS Eupen. 3, 2.
  5. tweede helft, minuut 93. Genk ontsnapt nog aan de nederlaag! Peeters krijgt de bal tot bij Prevljak en die mikt de bal via Preciado rakelings over de kruising. Genk kruipt door het oog van de naald. .
  6. tweede helft, minuut 91. Peeters mikt naast. Bijna was de ommekeer compleet. Peeters krijgt in de extra tijd zowaar nog een kans, maar mist zijn schot. .
  7. tweede helft, minuut 90. Heynen kopt over! Genk krijgt nog een enorme kans om opnieuw op voorsprong te komen. Heynen kan koppen op een voorzet van Ito, maar hij slaagt er niet in om zijn kopbal laag te houden. Genk zet nu alles op alles. .
  8. tweede helft, minuut 87.
  9. tweede helft, minuut 86. Genk geeft voorsprong weg! Onwaarschijnlijk, Eupen komt in de slotfase zowaar nog langszij op een counter. Na een rush van Nuhu krijgt Beck de bal tot bij Prevljak en die mikt raak in de draai. Genk geeft het hier uit handen. .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Smail Prevljak van KAS Eupen. 2, 2.
  11. tweede helft, minuut 84. Tegenprik van Eupen. Eupen kan dan toch nog eens gevaarlijk zijn. Nuhu wordt plots in de zestien gelanceerd en heeft tijd en ruimte om voor te zetten. Maar dat doet hij niet goed, Prevljak wordt niet bereikt en Cuesta kan opruimen. .
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KAS Eupen, Jerome Deom erin, Jens Cools eruit
  13. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KAS Eupen, Sibiry Keita erin, Konan N'Dri eruit
  14. tweede helft, minuut 83. N'Dri en Cools worden naar de kant gehaald bij Eupen. Keita en Déom mogen de slotfase volmaken bij de thuisploeg. .
  15. tweede helft, minuut 78. Eupen slaagt er niet meer in om te counteren. Genk heeft alles onder controle, al blijft de marge wel bijzonder krap. Komt er nog een slotoffensief van de bezoekers? Of heeft Eupen toch nog wat in petto? .
  16. tweede helft, minuut 72. Job gedaan voor Ugbo. Van den Brom voert een driedubbele wissel door. Doelpuntenmaker Ugbo wordt meteen naar de kant gehaald voor Onuachu. Ook Preciado en Bongonda komen tussen de lijnen, zij vervangen Munoz en Mike Trésor. .
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KRC Genk, Ángelo Preciado erin, Daniel Muñoz eruit
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KRC Genk, Théo Bongonda erin, Mike Trésor eruit
  19. tweede helft, minuut 72.
  20. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KRC Genk, Paul Onuachu erin, Ike Ugbo eruit