Eupen blijft op roze wolk: Panda’s worden leider na klinkende zege bij OH Leuven

  1. 39' - Doelpunt - Julien Ngoy (0 - 2)
  2. 33' - Geel - Konan N'Dri
  3. 31' - Doelpunt - Smail Prevljak (0 - 1)
  4. 18' - Geel - Emmanuel Agbadou
  1. 83' - Doelpunt - Levan Shengelia (1 - 4)
  2. 80' - Doelpunt - Emmanuel Agbadou (0 - 4)
  3. 76' - Verv. Julien Ngoy door Carlos Embalo
  4. 75' - Geel - Jerome Deom
  5. 71' - Geel - Rafael Romo
  6. 71' - Verv. Jordi Amat door Silas Gnaka
  7. 70' - Verv. Siebe Schrijvers door Levan Shengelia
  8. 63' - Verv. Boris Lambert door Jerome Deom
  9. 63' - Verv. Konan N'Dri door Isaac Nuhu
  10. 56' - Doelpunt - Konan N'Dri (0 - 3)
  11. 51' - Geel - Musa Tamari

  Wie het voor de competitiestart had voorspeld, zou gek zijn verklaard. KAS Eupen staat met 11 op 15 (voor even?) aan de leiding in de Jupiler Pro League. Het boekte een klinkende 1-4-overwinning op bezoek bij OH Leuven, dat op de sukkel blijft met amper 3 punten.

  OH Leuven - KAS Eupen in een notendop:

  • Man van de Match: Konan N'Dri was een uur lang een gesel voor de OHL-defensie. Met zijn snelheid en kracht was de 20-jarige Ivoriaan ook goed voor een doelpunt en een assist.

   

  • Sleutelmoment: Eupen had via sluipschutter Prevljak aan 1 kans genoeg om de ban te breken. Tot dan had OH Leuven de beste kansen van de wedstrijd allemaal de nek omgewrongen.

   

  • Opvallend: Na 5 speeldagen wacht Leuven nog steeds op zijn eerste overwinning in de competitie. Eupen, vooraf als grote degradatiekandidaat gezien, bezet voorlopig dan weer de 1e plek in de stand.

  Bekijk de goals uit OH Leuven - Eupen (1-4):

  Efficiënte Oostkantonners slaan 2 keer toe voor de rust

  Zonder scherpschutter Henry moest OHL de openingsfase aan de
  bezoekers laten. Toch stond de thuisploeg na 10 minuten bijna op voorsprong. Na een knappe rush vanaf de middenlijn kapte Tamari zich vrij aan de rand van de zestien, maar de Jordaniër besloot te centraal op Nurudeen.

  Hoewel Eupen de bal monopoliseerde, was het OHL die op de counter het gevaarlijkste was. Tamari leek zich vast te lopen op de Eupense defensie, maar pakte vervolgens uit met een listig hakje richting Maertens. Opnieuw moest Nurudeen redding brengen.

  Op het halfuur was het aan de overkant wel raak. Prevljak kreeg te veel ruimte in de zestien en bewees met een gekruist schot nog maar eens zijn doeltreffendheid. De bezoekers gevleid op voorsprong.

  OHL was van slag en niet veel later moest Romo zich opnieuw omdraaien. Na makkelijk balverlies van Tamari schotelde N’Dri maatje Ngoy met een knap hakje de 0-2 op een dienblaadje voor. Eupen trok met een dubbele voorsprong de kleedkamer in.

  Scheidsrechter Smet voetbalt even mee met Eupen:

  OHL loopt op het mes na de rust

  De thuisploeg kwam feller uit de kleedkamer. Nurudeen had alle moeite van de wereld met een lage schuiver van Schrijvers en redde in 2 tijden. Geen aansluitingstreffer en niet veel later sloegen de bezoekers wel toe.

  Terwijl N’Dri eerst nog onbegrijpelijk miste vanaf de kleine baklijn, deed de aanvaller een minuut later de boeken dan toch helemaal toe. Het schot van Prevljak rolde tegen de paal, maar in de herneming was de Ivoriaan er als de kippen bij om zijn doelpuntje mee te pikken.

  Het tempo daalde zienderogen, maar 10 minuten voor tijd duwde  Agbadou vanop hoekschop het mes nog wat dieper in de Leuvense wonde. De eerredder van Shengelia was alleen nog belangrijk voor de statistieken.

  Eupen springt voorlopig naar de kop van het klassement, Leuven blijft in het sukkelstraatje en ziet zijn goaltjesdief Thomas Henry meer dan waarschijnlijk nog vertrekken (naar Venezia?).

  Auw! N'Dri knalt de bal van dichtbij in het gezicht van Romo:

  Krämer: "Moeilijker dan eindstand laat uitschijnen"

  Stefan Krämer (trainer Eupen): "Ik ben zeer tevreden. Het was een moeilijkere wedstrijd dan de eindstand laat uitschijnen. In de 1e helft kregen we enkele goede kansen tegen, maar over het algemeen ben ik blij met de prestatie."

  "Het is niet makkelijk om tegen ons te spelen, want iedereen kan scoren. Ik had niet verwacht dat we 11 op 15 zouden hebben. Ik wilde gewoon goed werk leveren met de jongens."

  "Op dit moment zijn we niet slecht bezig. En op dit elan moeten we gewoon voortgaan."

  Brys: "We zijn veel te snel uit de wedstrijd gespeeld"

  Marc Brys (trainer OH Leuven): "Ik denk dat we scherp beginnen aan de wedstrijd, met een goede Tamari die gevaar stichtte. Maar dan krijgen we opnieuw een doelpunt tegen en lopen we achter de feiten aan."

  "Door de achterstand kruipt er onrust in het team en vallen er ook nog 3 andere doelpunten. De meeste spelers hebben ook nog niet met elkaar gespeeld, waardoor de rust, solidariteit en coaching ontbreekt op zo'n moment."

  "Tegen Genk waren de spelers ontgoocheld, maar hier zijn we veel te snel uit wedstrijd gespeeld. De speurtocht naar nieuwe spelers is al lang aan de gang. Er wordt hard aan gewerkt dus het blijft afwachten. Laat ons hopen dat het vertrek van Henry de carrousel in gang zet."

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 20. EINDE. Na een 1-4 overwinning springt Eupen voorlopig naar de kop van het klassement. Ondanks een late eerredder van Shengelia kon de thuisploeg nooit echt een vuist maken aan Den Dreef. Leuven blijft in het sukkelstraatje en wacht nog steeds op zijn 1e overwinning. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. Vista van Mercier. Mercier pakt nog eens uit met een listig balletje buitenkant voet. De Norre probeert het vanuit een schuine hoek, maar opnieuw is het Agbadou die er een voet tussensteekt. Knappe interventie. .
  4. tweede helft, minuut 90. Het Leuvense orkest in de tribunes blijft nog steeds uit volle borst muziek spelen. Mooi van de supporters, die steeds achter hun ploeg zijn blijven staan. .
  5. tweede helft, minuut 88. Embalo voorlangs. Romo speelt slordig in op Keita, waardoor Embalo plots nog eens zijn kans kan gaan. De invaller probeert het met een lage schuiver, maar kan zijn schot niet kadreren. .
  6. tweede helft, minuut 86. Kopbal Rezaei . De thuisploeg lijkt moed geput te hebben uit de eerredder en gaat op zoek naar meer. Rezaei pakt nog uit met een knappe kopbal, maar kan Nurudeen uiteindelijk niet verschalken. Een nieuwe hoekschop wordt het wel. .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Levan Shengelia van OH Leuven. 1, 4.
  8. tweede helft, minuut 83. 1-4 Shengelia! Daar is de eerredder van OHL dan toch. Vlietinck brengt de bal in een tijd voor, waar nieuwkomer Shengelia de 1-4 tegen de touwen jast. Dan toch een doekje voor het bloeden voor de Leuven-supporters. .
  9. tweede helft, minuut 80. 0-4 Agbadou! OH Leuven moet de kelk tot de bodem ledigen. Een hoekschop van Peeters valt aan de 1e paal op het hoofd van Agbadou, die de 0-4 tegen de touwen kopt. .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Emmanuel Agbadou van KAS Eupen. 0, 4.
  11. tweede helft, minuut 77. Met nog iets minder dan een kwartier te spelen, gaat de thuisploeg toch nog op zoek naar een eerredder. Goede wil is er zeker, maar voorlopig moet Nurudeen de handen niet uit de mouwen steken. .
  12. tweede helft, minuut 76. Leuven komt toch nog eens opzetten. Een vrije trap van Mercier belandt bij Maertens, maar de jonge middenvelder kraakt zijn schot volledig. Eupen heeft de touwtjes stevig in handen. .
  13. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAS Eupen, Carlos Embalo erin, Julien Ngoy eruit
  14. Gele kaart voor Jerome Deom van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 75
  15. Gele kaart voor Rafael Romo van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 71
  16. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KAS Eupen, Silas Gnaka erin, Jordi Amat eruit
  17. tweede helft, minuut 70. Agbadou ontsnapt aan rood. Tamari dolt nog een keer met Agbadou. De Jordaniër wordt tegen de grond gewerkt door de verdediger en wordt de levieten gelezen door Wim Smet. Hier ontsnapt de Ivoriaan aan een 2e gele kaart. .
  18. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij OH Leuven, Levan Shengelia erin, Siebe Schrijvers eruit
  19. tweede helft, minuut 68. Heris speelt met vuur. Opnieuw gaat Heris in duel in de zestien, deze keer met Mercier. Opnieuw geen penalty voor de thuisploeg volgens Wim Smet. De Belgische verdediger speelt met vuur. .
  20. tweede helft, minuut 66. Maertens duikt op in de rug van Heris en gaat dan neer na contact met de verdediger. Niets aan de hand zegt scheidsrechter Wim Smet. .