Derde keer, goede keer voor Anderlecht in de competitie

  1. 39' - Geel 2 - Benjamin Boulenger
  2. 31' - Geel - Benjamin Boulenger
  1. 90+4' - Geel - Francis Amuzu
  2. 90+1' - Doelpunt - Francis Amuzu (3 - 0)
  3. 90' - Verv. Sergio Gómez door Bohdan Mykhaylichenko
  4. 90' - Verv. Kristoffer Olsson door Majeed Ashimeru
  5. 86' - Verv. Youssef Maziz door Theo Pierrot
  6. 82' - Verv. Morgan Poaty door Francesco D'Onofrio
  7. 82' - Doelpunt - Sergio Gómez (2 - 0)
  8. 79' - Verv. Marius Mouandilmadji door Zakaria Silini
  9. 75' - Verv. Benito Raman door Anouar Ait El Hadj
  10. 69' - Doelpunt - Isaac Thelin (1 - 0)
  11. 59' - Verv. Yari Verschaeren door Francis Amuzu
  12. 59' - Verv. Joshua Zirkzee door Isaac Thelin
  13. 58' - Geel - Benito Raman
  69'goalIsaac Thelin1 - 0
  82'goalSergio Gómez2 - 0
  90+1'goalFrancis Amuzu3 - 0

  Anderlecht heeft zijn eerste zege van het seizoen geboekt. Tegen Seraing werd de manmeersituatie wel pas 20 minuten voor het einde uitgebuit. Seraing is zijn seizoen in 1A begonnen met 3 op 9.

  Anderlecht - Seraing in een notendop:

  • Sleutelmoment: De ervaren verdediger Boulenger pakt twee domme gele kaarten en laat zijn ploegmaats nog voor de rust met tien achter. Met een man minder komt Seraing er niet meer aan te pas.

  • Man van de match: Lior Refaelov toonde net als donderdag dat hij met zijn spelinzicht en balbeheersing een grote aanwinst is voor dit Anderlecht. Ook vandaag was hij bij zowat elke aanval betrokken.

  • Opvallend: Een doelpunt van Isaac Thelin voor Anderlecht, dat was al geleden van 7 mei 2017. Toen klopte Anderlecht Zulte Waregem met 2-0, invaller Thelin maakte toen in de blessuretijd het tweede doelpunt.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Seraing (3-0):

  Seraing moet nog voor de rust met tien verder

  Anderlecht verscheen met Zirkzee en Raman als aanvallend duo aan de aftrap en beide spitsen lieten zich ook al snel opmerken. Na een fraai hakje van Zirkzee kon Raman scoren, maar door voorafgaand handspel van Verschaeren ging het feestje niet door.

   

  De thuisploeg was duidelijk baas en bleef kansen bij elkaar voetballen. Refaelov, Cullen en Zirkzee lieten na om Anderlecht al voor de pauze in een zetel te zetten. Van de bezoekende kant kwam er weinig weerwerk. Een te centraal schot van Kilota was zowat het enige wapenfeit vanwege Seraing.

   

  Vijf minuten voor de rust maakte Boulenger het zijn ploegmaats nog wat moeilijker. De verdediger liep tegen zijn tweede gele kaart aan en mocht vroegtijdig gaan douchen.

   

  Anderlecht probeerde snel munt te slaan uit de manmeersituatie. Dat leek ook te lukken, maar de 1-0 van Zirkzee werd na een interventie van de VAR uitgewist wegens buitenspel van Raman.

  Red Lion John-John Dohmen wordt voor de aftrap van Anderlecht – Seraing in de bloemetjes gezet:

  Anderlecht kan pas na de rust het verschil maken

  In de tweede helft bleef Anderlecht lange tijd de tanden stukbijten op een goed georganiseerd Seraing. De bezoekers gaven weinig weg achterin en de kansjes die Anderlecht wel afdwong, werden slecht afgewerkt.

   

  Pas twintig minuten voor affluiten werd de Luikse weerstand gebroken. Refaelov en Raman zetten de actie op, de ingevallen Thelin bevrijdde Anderlecht en zichzelf met de 1-0.

   

  Een moegestreden Seraing had geen reactie meer in huis en werd even later helemaal uitgeteld: Sergio Gómez zette met een stevige knal de 2-0 op het bord.

   

  In de slotfase was voor het Seraing vooral zaak om een afstraffing te vermijden. Dietsch voorkwam een tweede treffer van Thelin, maar moest zich wat later toch nog eens omdraaien bij de 3-0 van Amuzu. Uiteindelijk nog een ruime zege dus voor Anderlecht, dat met 4 punten opschuift naar de linkerkolom.

  Dietsch wil snel uittrappen, maar knalt de bal tegen ploegmaat Poaty aan:

  Kompany: "Ik zie een ploeg die alleen maar kan groeien"

  • Vincent Kompany (Anderlecht): "Deze overwinning is vooral goed voor onze supporters. Voor ons verandert dit niet zoveel. Wij gaan gewoon rustig blijven. De jongens hebben heel mooi voetbal gebracht vandaag en veel kansen gecreëerd. Ze hebben bijna alles heel goed uitgevoerd. Maar voor ons bljift het een verhaal van stap per stap. Ik zie nog heel veel punten waarin we veel beter gaan worden."

   "Ik zie een ploeg die alleen maar kan groeien, op elk vlak. Maar het blijft natuurlijk Anderlecht. Het is altijd moeilijker bij Anderlecht: winnen zonder mooi voetbal ligt moeilijk, maar verliezen met mooi voetbal is ook moeilijk. Vandaag was een goede prestatie. De supporters zijn tevreden. Nu moeten we gewoon toeleven naar de volgende wedstrijd en ons niveau nog verbeteren."

  • Jordi Condom (Seraing): "Na de rode kaart is het doel alleen nog om de 0-0 vast te houden, maar de doelpunten komen er na fouten van ons. Tegen een ploeg als Anderlecht worden die fouten natuurlijk afgestraft. Maar ook al waren we af en toe naïef, toch onthoud ik ook enkele positieve zaken. We hebben veel jonge spelers, zonder ervaring in de hoogste klasse, maar op die positieve zaken kunnen we voortbouwen in de toekomst."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Het zit erop! Anderlecht boekt zijn eerste zege van het seizoen: 3-0 tegen Seraing, dat meer dan een helft met tien speelde. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Francis Amuzu van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 93. Opnieuw een afgekeurde goal van Anderlecht: de 4-0 van Thelin wordt uitgewist wegens een overtreding van Amuzu. .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Francis Amuzu van Anderlecht. 3, 0.
  6. tweede helft, minuut 91. Amuzu doet er nog eentje bij. Ook Amuzu pikt nog zijn doelpunt mee. Murillo vindt de vrijstaande Amuzu voor doel, die Dietsch tegenvoets te grazen neemt. De VAR bekijkt de fase nog eens wegens een vermeende overtreding van Cullen, maar de goal telt. .
  7. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Anderlecht, Bohdan Mykhaylichenko erin, Sergio Gómez eruit
  8. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Anderlecht, Majeed Ashimeru erin, Kristoffer Olsson eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij RFC Seraing, Theo Pierrot erin, Youssef Maziz eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Geen tweede voor Thelin. Bij Seraing is de veer helemaal gebroken. Refaelov zet Thelin met een heerlijke pass op weg naar doel, maar de Zweed krijgt de bal niet voorbij de doelman. .
  11. tweede helft, minuut 84. Refaelov wil de score nog wat aandikken. Zijn vrije trap vliegt over de muur, maar ook over de goal van Dietsch. .
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij RFC Seraing, Francesco D'Onofrio erin, Morgan Poaty eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Gómez doet de boeken dicht. Nu is de wedstrijd helemaal gespeeld. Sergio Gómez krijgt tijd en ruimte om uit te halen, hij ramt de bal snoeihard in de verste hoek: 2-0 voor Anderlecht. .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Sergio Gómez van Anderlecht. 2, 0.
  15. tweede helft, minuut 80. Nadrani bijna in eigen doel. Nadrani verschalkt bijna zijn eigen doelman, maar de bal ketst af tegen de dwarslat. .
  16. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij RFC Seraing, Zakaria Silini erin, Marius Mouandilmadji eruit
  17. tweede helft, minuut 75. Anderlecht wil de zege helemaal veilig stellen. Een lage voorzet van Gómez wordt nog aangeraakt door Amuzu, waardoor Thelin er net niet bij kan. .