Cercle geeft rode lantaarn uit handen met belangrijke zege op Moeskroen

  1. 45+1' - Geel - Serge Tabekou
  2. 28' - Geel - Marko Bakic
  3. 20' - Geel - Dimitri Mohamed
  4. 13' - Doelpunt - Ike Ugbo (0 - 1)
  1. 90+6' - Geel - Giulian Biancone
  2. 90+1' - Doelpunt - Christophe Lepoint (1 - 2)
  3. 88' - Doelpunt - Kevin Denkey (0 - 2)
  4. 88' - Verv. Alessandro Ciranni door Fabrice Olinga
  5. 84' - Verv. Dino Hotic door Anthony Musaba
  6. 84' - Verv. Kevin Hoggas door Thibo Somers
  7. 78' - Geel - Strahinja Pavlovic
  8. 76' - Verv. Deni Hocko door Harlem Gnohéré
  9. 76' - Verv. Ike Ugbo door Kevin Denkey
  10. 72' - Verv. Xadas door Imad Faraj
  11. 67' - Geel - Jean Onana
  12. 62' - Verv. Olivier Deman door Hannes Van der Bruggen
  13'Ike Ugbo0 - 1
  88'Kevin Denkey0 - 2

  Cercle Brugge heeft een levensbelangrijke overwinning geboekt in de degradatiestrijd. Ondanks een laat slotoffensief van Moeskroen gaven de Bruggelingen hun drie punten niet meer weg en kruipen ze uit de kelder van het klassement.

  Moeskroen - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Denkey beslist de wedstrijd twee minuten voor tijd en verdubbelt de Brugse voorsprong. Het slotoffensief, met de goal van Lepoint, kwam te laat voor Moeskroen.
  • Man van de match: Ugbo was in de eerste helft beslissend. De spits kopte de voorsprong makkelijk op het scorebord. Niet veel later kon hij zijn 2e maken, maar het doelkader werkte niet mee.
  • Opvallend: 5 van de 8 laatste doelpunten van Cercle tegen Moeskroen in de Jupiler Pro League zijn kopballen. De kop zorgt ook vandaag voor het verschil tussen de ploegen.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Cercle Brugge (1-2)

  Ugbo maakt het verschil voor de pauze

  Alle ingrediënten waren aanwezig voor een felle strijd in de degradatietopper van speeldag 27. Cercle Brugge en Moeskroen hadden de 3 punten broodnodig. Scoren was dus de opdracht, maar daar zou het slechte veld niet bij helpen.


  De thuisploeg nam akte van het veld en kwam met een duidelijk wedstrijdplan voor de dag: veel strijd en lange ballen. Dat bezorgde Moeskroen de bovenhand in de wedstrijd, maar leverde geen kansen op.

   

  De eerste kans was voor Vitinho, die Koffi onder vuur nam vanuit een scherpe hoek. Niet veel later kon Bates de bal uit hoekschop tegen de lat koppen. Koffi stond in niemandsland, Ugbo was wel goed gevolgd en bracht zijn ploeg makkelijk op voorsprong na 13 minuten.

   

  Op het halfuur speelde Hotic doelpuntenmaker Ugbo aan op de rand van de zestien. Met veel gevoel viseerde hij de verste paal en trof die ook. Geen dubbele voorsprong voor de Brugse bezoekers, Moeskroen mocht blij zijn met de 0-1 aan de rust.

  Spanning tot in de slotseconde

  In de tweede helft probeerde Moeskroen het energiepeil weer op te krikken. De ploeg van Simao drukte de bezoekers in het defensief. Didillon moest kort na de pauze uitpakken met een goede voetreflex op een poging van Da Costa.

   

  Aan de overkant had Koffi ook enkele knappe parades in huis. Hij zorgde ervoor dat zijn ploeg in de wedstrijd bleef. Cercle rekende op een snelle omschakeling en zorgde daarmee voor de grootste dreiging.

   

  Invaller Denkey ging in de slotfase aan de haal met de bal na knullig balverlies van Mohamed. De spits danste met de Moeskroen-verdediging en knalde de bal droog voorbij Koffi. De klus leek geklaard voor Cercle.

   

  In de toegevoegde tijd kopte Lepoint Moeskroen in de wedstrijd. De spanning liep nog hoog op, maar het slotoffensief van de thuisploeg kwam te laat. Cercle sleepte de voorsprong over de streep en geeft zo de rode lantaarn (voorlopig) door aan Waasland-Beveren, dat Charleroi ontvangt vanavond.

  Vanderhaeghe vloekt na slechte pas Somers: "Godverdoeme"

  Vanderhaeghe: "Wedstrijd duurde lang op het einde"

  Yves Vanderhaeghe (trainer Cercle): "Toen het laatste fluitsignaal ging, zuchtte ik van opluchting. Dat is ook logisch, we moesten winnen. We controleerden de match en kwamen verdiend op voorsprong. We wisten dat Moeskroen zou komen opzetten, maar onze keeper hield ons recht." 

   

  "We hebben misschien iets te veel achterover geleund, maar scoorden op het juiste moment de 0-2. Dan moesten we de wedstrijd gewoon uitspelen, maar ik vond dat het heel lang duurde voor het gedaan was."

   

  "Het geeft voldoening om vandaag de 3 punten te pakken, maar we zijn nog nergens. We moeten nu niet te euforisch zijn en op de goede weg blijven."

  Didillon (Cercle): "Het doet deugd om belangrijk te zijn voor de ploeg. Het was een moeilijke wedstrijd op een slecht veld. We hebben goed gestreden en goed de bal in de ploeg gehouden in de tweede helft."

  "Het belangrijkste is de overwinning. Die doet ons deugd, zowel mentaal als in het klassement. Volgend weekend spelen we opnieuw een finale (tegen Waasland-Beveren)."

  Simao: "Teleurgesteld in resultaat, niet in prestatie"

  Jorge Simao (trainer Moeskroen): "Ik ben teleurgesteld in het resultaat, maar niet in onze prestatie. We smeten ons deze wedstrijd, maar kregen er niets voor terug." 

   

  "Het team reageerde goed op de goal uit hoekschop. De tweede helft was goed. Wij wilden voetballen, Cercle ving ons op en rekende op de omschakeling."

   

  "Ik zag een goede attitude en goede kansen, dus het is frustrerend dat we hier niet winnen. Ik verwacht dat we deze mentaliteit in de volgende matchen kunnen brengen. We zullen blijven knokken."

  Lepoint (Moeskroen): "De eerste helft speelden we te veel de lange bal, de tweede helft begonnen we pas echt te voetballen. Cercle bracht weinig op de mat, maar via de counter maken ze de 0-2 en beslissen ze de wedstrijd."

   

  "Het was misschien de belangrijkste match van het seizoen. We kunnen 6 punten voorkomen op Cercle, dat doen we niet. Nu zitten we in een slechte situatie, maar er zijn nog 7 matchen waarin veel punten te verdienen zijn. We zullen ervoor vechten tot op het einde."

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 23. Einde: 1-2. Na een spannende slotfase neemt Cercle de 3 punten mee naar Brugge. Denkey besliste de match door de Brugse voorsprong te verdubbelen. Lepoint scoorde een minuut later uit het niets en zorgde voor spanning tot de laatste seconde. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Giulian Biancone van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 96
  4. tweede helft, minuut 95. Bakic met een hakballetje. Bakic zorgt voor de laatste kans van Moeskroen. Met een hakje probeert hij Didillon te verschalken, de balt hobbelt naast de paal. .
  5. tweede helft, minuut 94. Tackle van Pavlovic redt de meubelen! Da Costa ontvangt de bal van Lepoint. Pavlovic moet alles uit de kast halen en tikt de bal in hoekschop. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Christophe Lepoint van Excel Moeskroen. 1, 2.
  7. tweede helft, minuut 91. Lepoint met de aansluitingstreffer! Uit het niks kan Lepoint scoren van dichtbij. Het wordt nog een spannende wedstrijd in de slotminuten. .
  8. tweede helft, minuut 88. Denkey beslist de wedstrijd! 0-2. Mohamed verliest de bal. Denkey dribbelt zijn verdedigers en knalt de bal droog voorbij Koffi.  .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Kevin Denkey van Cercle Brugge. 0, 2.
  10. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Excel Moeskroen, Fabrice Olinga erin, Alessandro Ciranni eruit
  11. tweede helft, minuut 88. Jorge Simao gooit nog een spits in de strijd. Aanvoerder Ciranni gaat naar de kant. .
  12. tweede helft, minuut 84. Bijna de 0-2. Cercle zorgt nog eens voor gevaar. Denkey wint zijn kopbalduel. De bal wordt strak voor doel gebracht, maar de Moeskroen-verdediging verwerkt in hoekschop. Die levert niks op voor de bezoekers. .
  13. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Cercle Brugge, Anthony Musaba erin, Dino Hotic eruit
  14. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Cercle Brugge, Thibo Somers erin, Kevin Hoggas eruit
  15. tweede helft, minuut 83. Moeskroen begint aan een slotoffensief. Vanderhaeghe ruikt het gevaar en bereidt een dubbele wissel voor. .
  16. tweede helft, minuut 78. Didillon houdt Cercle recht! Ciranni schildert de bal op het hoofd van Onana. Die kan van dicht koppen. Didillon pakt opnieuw uit met een goede reflex. Cercle bedankt zijn doelman. .
  17. Gele kaart voor Strahinja Pavlovic van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 78
  18. tweede helft, minuut 78. Pavlovic komt te laat en plant zijn voet op de wreef van Bakic. Geel oordeelt Lardot. .
  19. tweede helft, minuut 77. Ugbo mag gaan rusten. Denkey vervangt Ugbo in de spits. Een applauswissel voor de matchwinnaar, of is dat te voorbarig?  .
  20. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Excel Moeskroen, Harlem Gnohéré erin, Deni Hocko eruit