Edin Džeko
71'
Edin Džeko
1 - 2

Duitsland heeft de macht gegrepen in zijn groep in de Nations League. Met een nipte 2-1-overwinning tegen Bosnië en Herzegovina profiteerde het van het puntenverlies van Nederland. Deniz Undav (ex-Union) nam beide Duitse doelpunten voor zijn rekening.

Na het 2-2-gelijkspel tegen Nederland leek Duitsland een eenvoudigere opdracht te krijgen tegen Bosnië en Herzegovina. Dat Ivan Basic vergat om de thuisploeg snel op voorsprong te zetten, was dan ook een wake-upcall voor de Duitsers.

Na een halfuur konden de bezoekers het laken naar zich toe trekken. Florian Wirtz legde een lange bal van Robert Andrich panklaar voor Deniz Undav en dat liet de ex-spits van Union niet liggen.

Nog voor de pauze maakte de Duitser er 0-2 van, nu op aangeven van Mittelstadt. Toch werd het in de tweede helft nog spannend, omdat Duitsland de kansen op 0-3 vergat af te maken. Undav en Gnabry zagen hun doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel.

De ervaren Edin Dzeko, 38 jaar ondertussen, kopte 20 minuten voor tijd de aansluitingstreffer binnen, maar verder kwam Bosnië niet meer. Met de nipte zege staat Duitsland op kop in zijn poule.

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden