KroatiëSchotland
István Kovács
Maksimir
21702

Kroatië ontsnapt: VAR keurt Schotse gelijkmaker in de extra tijd af voor buitenspel

za 12 oktober 2024 20:03
  1. 9' - Geel - Grant Hanley
  2. 20' - Geel - Mario Pašalic
  3. 34' - Doelpunt - Ryan Christie (0 - 1)
  4. 37' - Doelpunt - Igor Matanovic (1 - 1)
  5. 40' - Geel - Ivan Perišic
  1. 63' - Verv. Luka Sucic door Martin Baturina
  2. 71' - Doelpunt - Andrej Kramaric (2 - 1)
UEFA Nations League - speeldag 3 - 12/10/24 - 18:01
34'
Ryan Christie
0 - 1
34'
37'
Igor Matanovic
37'
1 - 1
71'
Andrej Kramaric
71'
2 - 1

Kroatië heeft de 3 punten thuisgehouden in het duel met Schotland in de Nations League. Luka Modric en co maakten een achterstand ongedaan, maar hadden in de extra tijd de hulp van de VAR nodig om de zege binnen te rijven: 2-1.

De thuisploeg was de dominante ploeg in het Maksimir Stadion in de Kroatische hoofdstad Zagreb, maar kon die dominantie aanvankelijk niet omzetten in kansen en kreeg zowaar het deksel op de neus.

Na mistasten in de defensie kon Ryan Christie Schotland verrassend op voorsprong brengen. Lang duurde die Schotse vreugde niet: Ivan Perisic haalde de achterlijn en schotelde Igor Matanovic zijn eerste interlandgoal voor: 1-1.

Na de rust duwde Kroatië door en dat werd beloond in minuut 70. De volley van Borna Sosa werd nog gepareerd, maar Andrej Kramaric kopte de rebound in doel. De Kroaten vergaten daarna de wedstrijd dood te maken en dat brak hen nog bijna zuur op.

Diep in de extra tijd vierden de Schotten de gelijkmaker nadat Che Adams alert was op een bal uit de kluts. Maar na enkele minuten angstvallig afwachten kwam het harde verdict van de VAR: buitenspel en dus geen gelijkspel. Schotland staat puntenloos onderin Groep 1.