PortugalSchotland
Maurizio Mariani
Estádio da Luz
59894

Doelpunt nummer 901, Cristiano Ronaldo maakt net voor affluiten het verschil als invaller

zo 8 september 2024 22:44
  1. 8' - Doelpunt - Scott McTominay (0 - 1)
  2. 40' - Geel - Ryan Christie
  1. 52' - Geel - Andrew Robertson
  2. 55' - Doelpunt - Bruno Fernandes (1 - 1)
  12. 88' - Verv. Ryan Christie door Lawrence Shankland
  13. 89' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (2 - 1)
  14. 90+2' - Verv. John McGinn door Ben Doak
UEFA Nations League - speeldag 2 - 08/09/24 - 20:47
8'
Scott McTominay
0 - 1
8'
55'
Bruno Fernandes
55'
1 - 1
89'
89'
2 - 1

Roberto Martinez heeft het aangedurfd om een wedstrijd met Portugal te beginnen zonder Cristiano Ronaldo. Toch had de voormalige bondscoach van de Rode Duivels hem nodig. De Portugese superster besliste de Nations League-wedstrijd tegen Schotland in de laatste minuten (2-1).

Kleine verrassing op het wedstrijdblad: Cristiano Ronaldo begon op de bank bij Portugal. Hij moest lijdzaam toekijken hoe Scott McTominay de score opende voor de bezoekers.

De Schotse middenvelder, die na jaren bij Manchester United naar Napoli verhuisde, maakte al zijn 10e doelpunt in 13 interlands.

Klein bier in vergelijking met Ronaldo. Hij vierde afgelopen donderdag zijn 900e treffer in zijn rijkgevulde carrière, maar Schotland stond wel mooi op voorsprong.

Na de rust mocht de 39-jarige superster opdraven. Hij maakte snel mee hoe Bruno Fernandes de 1-1 in doel werkte na een assist van Rafael Leao.

Een minuut voor tijd haalde Ronaldo zijn gram. Van dichtbij besliste hij de match.

Zo scoort Portugal als enig team 6 op 6 in een poule met Kroatië en Polen.