3. 63' - Verv. Vitinha door Bernardo Silva
  4. 75' - Verv. Bruno Fernandes door Matheus Nunes
  5. 81' - Geel - Jonas Omlin
UEFA Nations League - speeldag 4 - 12/06/22 - 20:46

Zondagavond zal in heel wat Portugese huiskamers gevloekt en geschreeuwd zijn. Portugal is zijn koppositie in groep 2 kwijt na een nipte nederlaag in Zwitserland. Portugal had kansen genoeg nochtans, maar de eerste Portugese nederlaag in deze Nations League is een feit na de snelste goal in de geschiedenis van het toernooi.

55 seconden na de aftrap in Genève stond het 1-0. Seferovic kreeg veel te veel ruimte van de ervaren Portugezen en kopte binnen. De snelste goal in de geschiedenis van de Nations League.

Iets later kreeg Zwiterland nog een penalty, maar die werd na tussenkomst van de VAR geannuleerd.

Bij Portugal was Ronaldo er net als Moutinho niet bij. Bondscoach Santos vond het zinloos om 26 spelers mee te nemen "als er maar 23 op het wedstrijdblad mogen". Een beslissing die hij misschien achteraf betreurt.

De efficiëntie van Ronaldo had Portugal kunnen gebruiken, al was dat geen excuus. De bezoekers kregen meer dan voldoende kansen, maar doelman Omlin (die de voorkeur kreeg op Sommer) pakte uit met 8 reddingen. Onder meer op grote kansen van Silva, Guedes en Jota.

Portugal is zijn leidersplaats kwijt, maar ontvangt Spanje wel nog in september.