1. 25' - Doelpunt - Carlos Soler (1 - 0)
UEFA Nations League - speeldag 4 - 12/06/22 - 20:46
25'
Carlos Soler
25'
1 - 0

Spanje is de nieuwe leider in groep 2 van de Nations League. Een vertimmerd thuisland won vrij makkelijk van Tsjechië en springt over Portugal naar de leidersplaats.

De Spaanse bondscoach Luis Enrique gooide het team dat met 0-1 won van Zwitserland helemaal om. Alleen doelman Simon en Morata behielden hun basisplaats voor de match tegen Tsjechië in Malaga.

Spanje was simpelweg te sterk voor de Tsjechen. Halfweg de eerste helft leidde dat tot de 1-0. Asensio bereidde goed voor en bediende Soler (zie video).

Spanje had kansen genoeg om de score hoger te doen oplopen, maar alleen Sarabia kon nog scoren diep in de tweede helft na alweer een knappe aanval met hoofdrollen voor Gavi en Olmo (zie video).

Pas na de wedstrijd hoorden de spelers van het cadeau dat Portugal hen deed door te verliezen in Zwitserland.