UEFA Europa League - speeldag 3 - 24/10/24 - 18:46
18'
Ousmane Diao
18'
1 - 0

Het lukt Union maar niet om te overtuigen in de Europa League. Ook in Denemarken kregen de Brusselaars een nederlaag op hun bord. Na het kwartier kwam Midtjylland op voorsprong, de bezoekers voerden na de pauze tevergeefs de druk op. Opnieuw lukte het Union niet om te scoren - een probleem dat al langer sluimert. Zo opent het zijn Europa League-campagne met een magere 1 op 9.

Midtjylland-Union in een notendop:

1. Sleutelmoment
    Na 18 minuten en een sterke start heeft Midtjylland zijn voorsprong beet. Union neemt daarna de controle over en verdient in de tweede helft zeker een goal, maar alweer lukt het niet om te scoren.
  2. Man van de Match
    Doelpuntenmaker Ousmane Diao is de matchwinnaar, maar de beste man op het veld droeg vanavond een Union-shirt. Mathias Rasmussen was betrokken bij zo goed als alle Brusselse dreiging, hij zag zijn gelijkmaker uiteenspatten op de paal.
  3. Opvallend
    1 goal in 270 minuten voetbal: Union heeft ook in de Europa League alle moeite om te scoren. Vandaag waren er nochtans weer kansen genoeg.
één abonnement verandert alles
champions league + europa league + conference league
vanaf 21,95€ per maand

Halfuur slaapwandelen

De Europa League is nog maar net begonnen, maar Union trok al met het mes op de keel naar Denemarken. Verliezen tegen FC Midtjylland was uit den boze met wedstrijden tegen Roma, Nice en Rangers in het verschiet.

De Brusselaars leken dat evenwel niet helemaal te begrijpen. Union startte laks en onmondig aan de partij, Midtjylland drukte de Belgische vice-kampioen helemaal plat.

Na een kwartier moest Anthony Moris een eerste keer een straffe parade uit zijn sloffen toveren. Pocognoli en co. haalden opgelucht adem, maar Union had zijn lesje nog niet geleerd.

Dat werd enkele minuten later pijnlijk duidelijk.

Ousmane Diao werd compleet losgelaten na een korte hoekschop, van dichtbij binnenduwen was een koud kunstje voor de verdediger.

Pletwals zonder eindproduct

De koude douche was gelukkig wel een wake-upcall voor de Unionisten. Na een barslecht halfuur knokte het zich in de match.

Noah Sadiki vergat voor rust een reuzenkans af te werken, maar de toon was wel gezet. Na de pauze volgde een storm aan Brusselse kansen.

Uitblinker Rasmussen knikte de allergrootste mogelijkheid op de paal, Machida, nog twee keer Rasmussen, Rodriguez en Sadiki stootten op een goeie doelman.

De pletwals van Union eindigde bij Fuseini, die het scoringsprobleem in minuut 67 nog eens pijnlijk onderstreepte door een één-op-één te verkwanselen.

Daarna was het vat af bij de Brusselaars. Midtjylland maakte de 90 minuten vol en laat Union verweesd achter met 1 op 9 en nog wat extra kopzorgen.

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

20:36

Einde!

Union blijft op de dool in de Europa League. Het betaalt een slecht openingshalfuur cash in Denemarken en verliest met het kleinste verschil. 1 op 9 is het povere resultaat, al zat er op basis van de tweede helft veel meer in. Het enige probleem: Union kwam opnieuw niet tot scoren.

90+2'

Nee, Union geraakt zelfs niet meer in de buurt van doelman Olafsson. Het wordt opnieuw een frustrerende avond voor de Brusselaars.

90+2'
90+1'

Franculino krijgt de kans om de partij te beslissen, maar maait half naast de bal. Het kan nog steeds voor Union, maar dan zal het wel snel moeten gebeuren.

90'

89'

Mac Allister moet een counter afstoppen en haalt daarvoor de bijl boven. Hij maait Gogorza overduidelijk onderuit en krijgt geel. De tijd tikt zo verder in het voordeel van de Denen.

86'
86'

Waar is iedereen?

Kabangu lepelt de bal perfect voor doel in de kleine rechthoek, maar daar duikt niemand op. Zo wordt het wel heel moeilijk om te scoren.

85'

Kabangu, Sykes en Van De Perre moeten nog iets forceren voor Union. Het trio wordt de wei ingestuurd voor de laatste 5 minuten. Vooral Sykes kan met zijn lengte nog wel iets betekenen.

83'
81'

Komt er nog een slotoffensief?

De versmachtende druk van Union is nu toch wat afgenomen. Even rust voor een spetterend slotoffensief of is de tank stilaan leeg?