Fet
Ondrej Berka
Koning Boudewijnstadion
5576

Wel kansen, maar geen goals: Union en Bodo/Glimt verdelen punten in doelpuntenloos gelijkspel

UEFA Europa League - speeldag 2 - 03/10/24 - 21:01

Gemise kans(en) voor Union. Tegen het Noorse Bodo/Glimt hebben de Brusselaars nagelaten om hun eerste zege in de Europa League te pakken. Vooral in de eerste helft misten beide ploegen enkele grote kansen, na rust stelde de partij teleur. Union blijft zo achter met 1 op 6 na twee speeldagen.

één abonnement verandert alles
champions league + europa league + conference league
vanaf 21,95€ per maand

Vervelend spook duikt weer op

Tegen Kortrijk rekende Union afgelopen weekend eindelijk af met het spitsenprobleem, maar vandaag dook het vervelende spook alweer op bij de Brusselaars.

Union schoot nochtans goed uit de startblokken. Onder meer Rodriguez en Niang lieten zich in de openingsminuten gelden. Toch was het al even schrikken toen oude bekende Zinckernagel uitpakte met een snedige counter.

Een waarschuwing die de Unionisten niet lieten passeren zonder reactie. Rodriguez krulde zijn plaatsbal een metertje naast de verste paal, Ivanovic knikte een perfecte voorzet van Castro-Montes nipt over en ook Niang kon de doelman niet vloeren.

Toen werd al duidelijk hoe moeilijk Union het vanavond weer zou hebben om te scoren.

Reuzenkansen bij de vleet

Gelukkig voor de Brusselaars vertikten ook de bezoekers het om reuzenkansen af te werken.

Hauge bediende Bjorkan met een hakje, de linksachter schilderde het leer precies op het hoofd van Zinckernagel. De Deen moest de bal maar binnenlopen, maar mikte toch nog naast.

"Assists zijn meer mijn ding", moet hij daarna gedacht hebben. Hij kapte Union-doelman Anthony Moris kort voor rust uit en legde nog breed, het lobje van Hauge stierf op de lat.

Op slag van rust trokken we nog één keer naar de overzijde. Centrale verdediger Ross Sykes dook op in de 16, maar mocht zijn naam bijschrijven in het reeksje spelers dat een grote kans liet liggen.

Na rust was het allemaal wel érg pover, al had Rodriguez nog een fraaie kans om de ban te breken. Sadiki stuurde hem met een geweldige pass de diepte in, oog in oog met doelman Haikin verkwanselde de Ecuadoraan de mogelijkheid helemaal.

Zo bleef de 0-0 op het bord staan en blijft Union achter met een balans van 1 op 6. Binnen 3 weken wacht een nieuwe kans op bezoek bij Midtjylland.

Fase per faselaatste update: ongeveer 3 uur geleden

22:56

Einde!

De wedstrijd eindigt zoals ze begonnen is: met 0-0 op het bord. Rodriguez kreeg in de tweede helft een opgelegde kans, voorts stelde het allemaal weinig voor.

Vooral de grote kansen uit de eerste helft zullen aan beide zijden nog wel even nazinderen. Ivanovic en Sykes kwamen niet tot scoren voor Union, Zinckernagel en Hauge misten voor de bezoekers. Een billijk gelijkspel, dus.

90+5'

De bal blijft even hangen in een flipperkastfase, maar uiteindelijk kan Moris makkelijk plukken. Een tegenstoot van Union zit er door snel balverlies niet meer in.

90+5'

Een corner voor de bezoekers in minuut 95, dit is ongetwijfeld het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Wat levert het op?

90+3'

Ivanovic krijgt de bal onder controle in het strafschopgebied van Bodo/Glimt, maar is daarna onmiddellijk opgejaagd wild. Alweer komt er niets gevaarlijks uit. "Tandeloos", noemt Peter Vandenbempt het.

90+2'
90+2'
90+1'
,
90+1'

Gevaarlijke uithaal

Union komt nog goed weg. Leysen legt de bal ongewild panklaar voor Berg aan de rand van de 16, maar die geraakt niet door een bosje aan benen. Dit was een pijnlijk einde geweest voor de Brusselaars.

90+1'

90+1'

Verdediging van Union staat pal op nieuwe counter

90'

Sadiki stuur Castro-Montes nog eens het straatje in, maar Bjorkan staat alert te verdedigen. Valt er nog een grote kans uit de lucht of blijft Union steken op 0-0?

87'

Nee, alweer vergeten de Unionisten om op het goeie moment af te drukken. De counter zag er nochtans veelbelovend uit, maar de knal van Ivanovic mist finaal overtuiging.

85'

Sadiki wurmt zich voorbij zijn man en wil dan ook in de 16 nog een verdediger passeren. Die is er te veel aan, een schot komt er op die manier niet uit.

84'
83'

Hauge kan Moris nog eens onder vuur nemen, maar Khalaili springt in de baan van het schot. De corner die volgt, wordt makkelijk ontzet.